stiri rock

Lenti Chiriac vorbeste despre concertul IRON MAIDEN

Lenti Chiriac vorbeste despre concertul IRON MAIDEN
Maiden England, varianta 2013 pe tărâm românesc, a consemnat un alt succes pentru Iron Maiden. Show-ul din Piața Constituției a adunat în jur de 15.000 de fani dornici de a revedea acest celebru grup heavy metal britanic și totul s-a desfășurat ca la carte.

Însă, înainte de intrarea pe scenă a trupei lui Steve Harris, publicul prezent în Piața Constituției i-a putut vedea la lucru pe cei de la Voodoo Six, un grup oarecum în plină afirmare ce s-a descurcat onorabil. Chiar dacă era mai puțin cunoscut, britanicii de la Voodoo Six au oferit un show destul de dinamic și a fost primit bine de cei care la acea oră ocupaseră piața din fața Casei Poporului.

Au urcat apoi pe scenă mult mai cunoscuții Anthrax, grup pe care mulți dintre cei prezenți acolo îl mai văzuseră la Sonisphere Festival din 2010, iar americanii nu au dezamăgit deloc. Chiar dacă nu au avut mult timp la dispoziție, Scott Ian & Co. a punctat la obiect cele mai bune etape din istoria sa așa că nu au lipsit din set list piese ce au făcut istorie precum Antisocial, Indians sau Got The Time.

După show-ul Anthrax a urmat o pauză de 30 de minute în care s-au făcut pregătirile pentru ce avea să fie evenimentul heavy metal number one pe 2013 – concertul Iron Maiden.

La ora 21, Steve Harris, Bruce Dickinson, Janick Gers, Dave Murray, Adrian Smith și Nicko McBrain au urcat pe scenă pentru a prezenta în premieră în România varianta 2013 a show-ului ce s-a desfășurat în 1988 sub egida turneului Maiden England.

Timp de aproape două ore am văzut un Iron Maiden dezlănțuit, ce a trecut în revistă mai toate piesele sale de rezistență precum The Number Of The Beast, The Prisoner, Aces High, Can I Play With Madness și multe altele.

Schimbarea periodică a decorurilor, dar și a costumației lui Bruce Dickinson, apariția pe scenă a mascotei Eddie (în greutate de aproape 4 tone) a făcut ca muzica să aibă și o identitate vizuală deosebită.

Per total, Iron Maiden a punctat la toate capitolele și a oferit o seară memorabilă celor aproximativ 15.000 de rockeri prezenți în Piața Constituției.

Daca mai punem la socoteala ca s-a consumat aproape o tona de bere atunci e clar ca distractia a fost pe cinste.

Sursa: Lenți Chiriac


MAI MULTE DESPRE Anthrax, Iron Maiden
Posted by H., at 12:36 |  July 25, 2013  | 1 Comentarii  | 3321 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Lenti Chiriac vorbeste despre concertul IRON MAIDEN

  • Intradevar, numai cuvinte de bine pentru Iron Maiden.
    Lipsesc insa parerile obiective despre sunetul din show-ul Anthrax sau alte aspecte organizatorice...

    1. Posted by coarnel | 25 Iulie 2013 12:47
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri