stiri rock

MANOWAR anunta titlul noului album si data lansarii in format digital

MANOWAR anunta titlul noului album si data lansarii in format digital

Noul album de studio Manowar, The Lord of Steel, va avea lansarea mondiala, in format digital, pe 16 iunie, exclusiv prin iTunes si prin magazinul online al formatiei, The Kingdom of Steel. In aceeasi data, Metal Hammer UK va lansa o editie speciala a numarului 223 – “Steel Edition”. Acesta va include CD-ul si o copie digitala a albumului.

The Lord of Steel debordeaza de putere in stare pura, energie nestavilita si un sound la fel de brutal si salbatic precum fortele naturii. Titluri precum Annihilation sau Hail, Kill and Die!  dau tonul unui album plin de surprize.

Spre deosebire de albumul Gods Of War, lansat in 2007, acest album nu este unul conceptual. Totusi, fiecare piesa spune o alta poveste, pastrând atât atasamentul Manowar fata de valori precum corectitudinea si onoarea cât si toate celelalte elemente pe care fanii Manowar le cunosc si iubesc.

Fanii Manowar ar trebui sa se astepte sa fie “loviti in plin” dupa cum a declarat basistul Joey DeMaio intr-un interviu recent. Tot el a explicat ca “…albumul e definit de brutalitate si putere pura

Albumul va fi mixat si masterizat la legendarele studiouri Wisseloord, de catre inginerul de mixaj Ronald Prent si de catre Darcy Proper – inginer masterizare, dubla laureata a premiului Grammy. Ambii sunt vechi colaboratori ai trupei Manowar

Bine cunoscuta pentru spiritul de aventura si pentru faptul ca nu a lansat doua albume in acelasi stil, trupa Manowar a pasit de data aceasta in lumea povestilor si personajelor din filmele de actiune, concepând pentru prima oara o piesa special pentru o productie Hollywoodiana- EL GRINGO. Piesa Expendable este si ea inspirata de seria cinematografica The Expendables.

Recent, trupa a anuntat ca El Gringo va fi tema sonora a westernului omonim, din distributia caruia fac parte Scott Adkins (Expendables 2, The Bourne Ultimatum) si Christian Slater. Filmul este o productie After Dark Films (An American Haunting) in colaborare cu Joel Silver (Matrix, Lethal Weapon) – din partea Dark Castle Home Entertainment.

Trailerul pentru filmul El Gringo, in care se regaseste un scurt pasaj din tema sonora, pate fi vazut aici:

 

Un preview al piesei El Gringo este disponibil aici:

Un preview al piesei Expendable este disponibil aici:


Discutam despre un album conceptual, dar apoi ne-a venit ideea sa pornim intr-o alta directie. Acesta este punctul in care ne aflam acum,” a explicat Joey DeMaio. M-am documentat pentru a avea cele mai bune microfone si pre-ampuri pentru chitari. Sunetul basului sfideaza moartea. Am lucrat mult si la tobe, oferindu-i lui Donnie loc sa se exprime. Iar Eric va fi, ca de fiecare data, mai amplu ca viata.

Manowar sunt gata sa celebreze noul lor album, intr-o maniera demna de renumele de regi ai metalului, sustinând concerte, in calitate de headliner, la festivaluri in aer liber din toata Europa.

Manowar va serba lansarea albumului chiar pe scena OST Fest, pe 16 iunie. Biletele sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vânzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângaMcDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si in Hard Rock Cafe. Cei ce doresc sacomande online, o pot face de pe Biletoo.ro.  BLT.ro,  www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro

Trupa va avea statutul de headliner si la urmatoarele festivaluri europene:

Joi, 21 iunie 2012, Gods of Metal – Milano, Italia
Vineri, 6 iulie 2012, Getaway Rock Festival – Gavle, Suedia
Luni, 9 iulie, 2012 – Dortmunder Music Week Festival – Dortmund, Germania

Pentru mai multe informatii vizitati:        

www.manowar.com    
www.facebook.com/manowar 
www.magiccirclemusic.com

 



MAI MULTE DESPRE Manowar
Posted by Ruxia Sandru, at 14:05 |  May 14, 2012  | 0 Comentarii  | 3408 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MANOWAR anunta titlul noului album si data lansarii in format digital

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri