stiri rock

MANOWAR & regii marelui ecran

MANOWAR & regii marelui ecran

Si-au dorit sa paseasca pe cai inca neumblate si au reusit: chiar la inceputul carierei, in 1982, MANOWAR si-a inscris in palmares o performanta surprinzatoare pentru industria muzicala a vremii: colaborarea cu legenda cinematografiei, Orson Welles.

In timp ce lucrau la primul album, membrii trupei l-au invitat pe reputatul actor, sa contribuie la realizarea materialului, rostind segmentele narative din doua compozitii MANOWAR. Colaborarea a ramas unica in istoria genului heavy metal. Joey DeMaio descrie acest capitol astfel: “ Orson Welles spunea ca suntem deschizatori de drumuri, ca si el. (...)Noi cautam cea mai spectaculoasa voce pentru pasajele narative din “Defender” si “Dark Avenger”. El a ascultat muzica, i-au placut versurile si a decis sa colaboreze cu noi, pur si simplu din ratiuni artistice. Nu i-am putut oferi nimic in schimb.

Piesa “Dark Avenger” a fost inclusa pe albumul de debut al trupei, “Battle Hymns” (1982), in timp ce “Defender” a ajuns la urechile publicului un an mai tarziu, pe single-ul cu acelasi nume.

In 2011 albumul Battle Hymns a fost reinregistrat cu ajutorul tehnologiei moderne, iar regii metalului au scris din nou istorie: de data aceasta ei si-au unit fortele cu  Sir Christopher Lee, nume legendar al artei teatrale si cinematografice din zilele noastre. Vocea lui Lee se regaseste pe fragmentul narativ din piesa “Dark Avenger” de pe albumul “Battle Hymns MMXI”. Despre acest nou episod, Joey DeMaio povesteste: “Sir Christopher Lee a ascultat intai varianta lui Orson Welles, pentru a-i cunoaste si respecta abordarea, dar si pentru a creea identitatea propriei lui variante. Ceea ce a si reusit. Cele doua versiuni sunt, in egala masura, magistrale.

MANOWAR revine in Romania, pe 16 iunie, in calitate de headliner al celei de a doua zile din cadrul Ost Fest. Concertul pe care MANOWAR il va sustine pe scena Ost Fest se va individualiza prin faptul ca va reprezenta premiera mondiala a noului album. Set-list-ul va cuprinde de la  imnuri bine cunoscute, unele dintre ele chiar de pe albumul “Warriors Of The World”, de la a carui lansare se implinesc 10 ani, la melodii de pe noul material discografic.

Biletele, abonamentele si voucherele de campare pentru Ost Fest se gasesc la magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Magazinele Flanco, Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor, Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.roBLT.roBILET.ro, BILETE.ro sau MYTICKET.RO. Primele de 5000 de persoane care intra in posesia unui bilet pentru data de 16 iunie sau a unui abonament pentru intregul festival vor primi gratis noul album MANOWAR in format digital.


Programul complet al Ost Fest, ce va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012 la Romexpo Bucuresti este urmatorul:

15 iunie: Motley Crue, Dimmu Borgir, OverKill

16 iunie: Manowar, Europe, Trooper; HollyHell

17 iunie: Motorhead,  Megadeth, W.A.S.P., Lake Of Tears


Mai multe detalii se gasesc pe www.ostfest.ro

 

Ost Fest este organizat de Project Events, in colaborare cu Cavalleria Events. Eveniment prezentat de Rock FM

 

Orson Welles a fost un copil minune si apoi reputat actor si regizor al marelui ecran din SUA si Marea Britanie. Cel mai sonor reper din cariera sa este filmul “Citizen Kane”, care a obtinut noua nominalizari la Oscar si a fost distins cu ravnita statueta la sectiunea “cel mai bun scenariu” . Numele lui Orson Welles se leaga si de episodul cunoscut sub numele “Invazia Marțienilor”. Atunci actorul a citit, in timpul unei transmisiuni radio, un pasaj din cartea “Razboiul lumilor,” intr-o maniera atat de patrunzatoare incat a starnit panica printre ascultatorii ce au crezut ca “invazia” chiar are loc. 

 

Sir Christopher Lee a jucat roluri in productii cinematografice emblematice (“The Man with the Golden Gun”; “The Three Musketeers”; “The Four Musketeers”; “Lord of the Rings”), intruchipand regi, vrajitori, personaje malefice si cavaleri impozanti, a avut mai multe colaborari muzicale si a lansat albume proprii. Regina Angliei i-a acordat titlul de cavaler, iar in decursul carierei a mai fost onorat si cu alte distinctii.

 

 Foto: Guido Karp - FanUnited.com

 

 MAI MULTE DESPRE Manowar
Posted by Ruxia Sandru, at 20:53 |  April 18, 2012  | 0 Comentarii  | 1856 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MANOWAR & regii marelui ecran

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri