stiri rock

MANOWAR si legenda ecranului britanic, Brian Blessed isi unesc fortele pentru 'Kings of Metal MMXIV'

MANOWAR si legenda ecranului britanic, Brian Blessed isi unesc fortele pentru 'Kings of Metal MMXIV'
MANOWAR şi-a unit forţele cu Brian Blessed, actor, autor legendar şi explorator îndrăgit din Marea Britanie. Colaborare vizează naraţiune din piesa “The Warrior’s Prayer” de pe albumul “Kings Of Metal MMXIV”.
“The Warrior’s Prayer” include o parte narativă ce înfăţişează un bunic care îi spune nepotului o istorisire grandioasă din copilăria sa.
Brian este alegerea perfectă! Nu numai pentru că este un actor talentat de teatru şi film, cu o voce tunătoare. Dar şi pentru că el chiar întruchipează valorile reprezentate de MANOWAR şi de heavy metal în general: are un spirit aventuros şi îndrăzneşte să facă exact ceea ce şi-a pus în minte, orice ar fi. A escaladat Everestul şi a fost într-o expediţie la Polul Nord! Ce altceva aş mai putea să spun? Poate că nu a ştiut acest fapt până când ne-a întâlnit, dar este un adevărat “brother of metal!” ” a spus basistul şi producătorul trupei MANOWAR, Joey DeMaio.
Printre altele, Brian Blessed a rămas în memoria publicului prin rolurile din celebrele producţii  “Flash Gordon”, “Henry al V lea” (în regia lui Kenneth Branagh) şi  “Robin Hood – Prince Of Thieves”, (cu Kevin Costner).
Pentru mine întreaga experienţă a fost complet miraculoasă şi mi-a schimbat viaţa. Ce privilegiu să fac parte dintr-o echipă atât de uluitoare şi divină,” a spus Brian Blessed după înregistrări.
Brian a fost extraordinar! El a făcut mai mult decât să rostească povestea. A interpretat-o. A trăit-o! A fost un spectacol magnific care va face ca povestea din “The Warrior’s Prayer” să prindă viaţă, în mintea celor care o vor asculta,” a comentat Joey DeMaio.
Pentru înregistrarea cu Brian Blessed MANOWAR a revenit la Birmingham, în Anglia, unde în urmă cu 25 de ani trupa a înregistrat alături de un cor format din 100 de voci masculine pentru “The Crown And The Ring,” o altă piesă inclusă pe albumul “Kings Of Metal”, care cotinuă până în ziua de astăzi să fie elementul care încheie, în mod ritualic fiecare show MANOWAR. 

 
MANOWAR a anunţat recent că, pentru a aniversa 25 de ani de la lansarea celui mai bine vândut album din discografia sa, formaţia va înregistra o nouă versiune a albumului, numită “Kings Of Metal MMXIV”. Aceasta va fi include piese bonus şi alte elemente bonus. MANOWAR îşi va deschide seiful şi va scoate la iveală materiale video ce nu au mai fost arătate până acum, fotografii, interviuri de culise şi alte elemente introspective din epoca “Kings Of Metal” şi din istoria formaţiei.
 
 
Noua înregistrare va include şi aportul chitaristului Karl Logan şi al bateristului Donnie Hamzik, care, după ce au cântat live, de nenumărate ori, aceste imnuri clasice au acum oportunitatea să contribuie la această moştenire, prin prestaţia şi soundul ce îi caracterizează.
 
Lansarea “Kings Of Metal MMXIV” este programată pentru finalul acestui an şi va fi urmată de un turneu aniversar în care MANOWAR va performa integral albumul “Kings Of Metal MMXIV”, alături de alte imnuri metal, într-o producţie scenică complet nouă.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi:



 
 
Despre MANOWAR:
Despre MANOWAR:
Influenţa MANOWAR în industria muzicii rock este de necontestat. În decursul unei cariere impresionante, trupa şi-a pus amprenta asupra genului Heavy Metal, prin combinaţia dintre măiestria unică a exprimării şi maniera caracteristică de compoziţie. Cu o determinare de neoprit, perseverenţă şi curajul neclintit de a-şi urma propria cale, trupa a rezistat chiar şi celor mai grele provocări. În epoca “talentelor” apărute de nicăieri şi a hiturilor de-o vară, această trupă le dă fanilor ceea ce aceştia iubesc: muzica masivă, puternică ce întruchipează chiar “coloana sonoră” a vieţii lor, cântece care celebrează curajul individului şi spiritul de apartenenţă la comunitate.
Trupa a dobândit numeroase discuri de aur şi platină şi a derulat peste 35 de turnee, fiind cap de afiş la evenimente sold out, desfăşurate în locaţii cu capacitatea cuprinsă între 10.000 şi 50.000 de locuri.

Susţinerea fidelă de care MANOWAR se bucură în toată lumea este vizibilă la evenimentele live: de exemplu, la Magic Circle Festival, în Germania, au participat fani din peste 40 de ţări.
În semn de respect pentru pentru fanii devotaţi din toată lumea, MANOWAR a înregistrat balada “Father” de pe EP-ul Thunder Tn The Sky lansat în 2009, în 18 limbi diferite, printre care şi româna, realizând astfel încă o premieră în istoria heavy metalului. 
 
MANOWAR a lansat recent cel de al XII lea album de studio, The Lord Of Steel, care a fost descris de presa de specialitate drept “o forţă brută şi de neoprit asemeni metalului topit”. The Lord Of Steel a beneficiat de o pre-lansare, în varianta limitată “Hammer Edition”, materializată sub formă de CD şi album digital, în colaborare cu Metal Hammer (UK).
Versiunea de retail a albumului The Lord Of Steel include mixaje şi aranjamente diferite, o melodie nouă, în exclusivitate şi grafică realizată de Ken Kelly. Această variantă este disponibilă sub formă de CD, album digital şi dublu picture vinyl – în ediţie limitată.  

MANOWAR:
Eric Adams:                  Voce
Donnie Hamzik:            Tobe
Karl Logan:                  Chitară
Joey DeMaio:               Bass

Despre Brian Blessed:

Fiul unui miner din South Yorkshire, Brian Blessed s-a născut şi a crescut în localitatea minieră Goldthorpe. A studiat la Bristol Old Vic Theatre School înainte să se avânte într-o carieră impresionantă şi variată, care a inclus toate canalele de exprimare. Brian este în prezent unul din cei mai cunoscuţi şi respectaţi actori din Marea Britanie.
Brian a jucat rolul ‘Old Deuteronomy’, în CATS, celebrul musical al lui Andrew Lloyd Webber, şi a primit o nominalizare SWET pentru această prestaţie. Ca membru al Royal Shakespeare Company a interpretat rolul ‘Claudius’ din HAMLET, rolul ‘Exeter’ din HENRY al V lea şi rolul ‘Hastings’ în RICHARD al III lea. A fost şi ‘Henry al II lea’ în THE LION IN WINTER la Basingstoke şi a construit personajul ‘Baron Bomburst’ din distribuţia originală a musicalului de mare succes CHITTY, BANG, BANG de la Londra Palladium.
Nenumăratele roluri din producţii TV includ: ‘Augustus Caesar’ în I CLAUDIUS pentru care a primit New York Critics Award; ‘Porthos’ în THE THREE MUSKETEERS; ‘Richard al IV lea’ în BLACK ADDER; ‘Sir Morris’ în seria de animaţie multi-premiată  THE BIG KNIGHTS (BBC) ,’Max’ în WINTER SOLSTICE ( BBC) şi ‘Sir David Fawcett’ in THE ROYAL pentru ITV.
Pe marele ecran a fost ‘Talthybius’ în TROJAN WOMEN, în care a avut plăcerea să apară alături de Katherine Hepburn, Irene Papas and Vanessa Redgrave. L-a interpretat pe ‘Vultan’  în foarte populara producţie FLASH GORDON; a fost ‘Pedro’ în MAN OF LA MANCHA; şi ‘Lord Locksley’ în ROBIN HOOD PRINCE OF THIEVES, cu Kevin Costner. În HENRY al V lea regizat de Kenneth Branagh a fost ‘Exeter’, în MUCH ADO ABOUT NOTHING l-a interpretat pe ‘Antonio’ şi în Hamlet a fost ‘tatăl lui Hamlet şi Fatoma’. A fost ‘Boss Nass’ în episodul THE PHANTOM MENACE din producţia STAR WARS a lui George Lucas, , ‘Pendragon’ în MERLIN - THE LEGEND BEGINS, şi ‘Leonidas’ în producţia lui Oliver Stones, ALEXANDER.
Brian a lucrat cu câteva dintre cele mai mari orchestre din ţara sa. La Royal Festival Hall a apărut alături de The London Symphony Orchestra şi de câteva coruri reunite şi a interpretat simfonia corală MORNING HEROES, de Arthur Bliss. A interpretat apoi celebra compoziţie pentru copii a lui Serghei Prokofiev, PETER AND THE WOLF, alături de Bolshoi Symphony Orchestra la Birmingham, iar la Glasgow a abordat o altă partitură a lui Prokofiev, IVAN THE TERRIBLE, alături de Royal National Scottish Orchestra.
Brian a scris cinci cărţi; THE TURQUOISE MOUNTAIN, THE DYNAMITE KID, NOTHING’S IMPOSSIBLE, BLESSED EVEREST, o istorie abreviată a Everestului, care include multe fotografii magnifice şi QUEST FOR THE LOST WORLD. Brian iubeşte scrisul şi ar scrie mult mai mult, dacă ar avea timp!
De la finalul anilor “60 Brian împărtăşeşte o mare dragoste pentru expediţiile montane şi o mare dorinţă de a ajunge “deasupra lumii”. A fost în trei expediţii pe muntele Everest. Prima oară pentru producţia GALAHAD OF EVEREST, un tribut pentru George Leigh Mallory. În 1993 s-a întors pe Everest, de data aceasta pentru a escalada latura sudică şi a ajuns până la înălţimea de 8534 metri – cea mai mare altitudine atinsă vreodată de un om de vârsta lu, fără oxygen suplimentar. În 1996 a revenit pe versantul nordic, pe care l-a escaladat iar expediţia a fost filmată de Channel 4 Television, pentru seria ENCOUNTERS. Brian a luat parte şi la o expediţie la Polul Nord, o expediţie în The Lost World din Venezuela, o ascensiune până pe vârful muntelui Ararat din Turcia la 5100 de metri şi o ascensiune e muntele Kinabalu din Malaezia.
Brian trăieşte în Survey împreună cu soţia sa, actriţa Hildegard Neil. Cei doi şi îşi împart casa – adevărat sanctuar pentru animale -  cu o mulţime de căţei, pisici, ponei, raţe şi peşti! Cuplul are o fiică, Rosalind, care este de asemenea actriţă.
 
 
 


MAI MULTE DESPRE Manowar
Posted by Ruxia Sandru, at 09:55 |  August 05, 2013  | 0 Comentarii  | 2747 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MANOWAR si legenda ecranului britanic, Brian Blessed isi unesc fortele pentru 'Kings of Metal MMXIV'

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri