stiri rock

MISERY INDEX: concert in Bucuresti

MISERY INDEX: concert in Bucuresti
Axa Valaha Productions, in parteneriat cu Ribcage Booking, prezinta oficial singurul concert pe care una dintre cele mai importante trupe ale scenei extreme metal mondiale, americanii de la Misery Index, il vor sustine in Romania anul acesta, la inceputul lunii iunie 2011. Concertul face parte dintr-o serie de aparitii exclusive ale trupei in Europa, cu ocazia participarii la celebrul festival intinerant Metalfest (cu date in Germania, Cehia, Ungaria, Austria si Elvetia), dar si la faimoasele Death Feast Festival din Germania sau Tuska Open Air din Finlanda, in marea lor majoritate restul concertelor fiind localizate in Europa de Est, cu aparitii inedite in Romania, Bulgaria, Slovacia sau Federatia Rusa.

MISERY INDEX este una dintre cele mai importante nume din noul val al scenei americane de metal extrem, cu o activitate care se intinde pe parcursul a zece ani, perioada in care au lansat nu mai putin de patru albume de studio, sase materiale in format split CD, trei EPuri si doua compilatii, alaturi de un DVD colectie care aduna mai multe materiale video din primii ani de activitate live a trupei. Beneficiari ai unui contract in exclusivitate cu celebrul label american Relapse, extrem de activi, atat in studio, cat mai ales live, cu sute de concerte si zeci de mii de kilometri parcursi de-a lungul si de-a latul mai multor continente, cu aparitii explozive peste tot in Europa, alaturi de monstri sacri ai metalului extrem, ca Napalm Death, Suffocation sau Behemoth, cei patru americani, aflati in trecere si prin componenta legendarei trupe brutal death metal Dying Fetus si care au modificat perceptia publicului legata de cat de rapid poate fi blastbeat-ul sau de cat de brutala poate fi o melodie, vor reveni la Bucuresti pe data de 2 iunie 2011, in Wings Club, intr-un show complet care va include patru trupe support din trei colturi ale Europei de Est.
 www.miseryindex.com
www.myspace.com/miseryindex 


Astfel, trupa main support a showului de la Bucuresti, care de altfel va concerta alaturi de Misery Index atat in cadrul Metalfest Ungaria, cat si in cadrul concertului exclusive de la Kosice din Slovacia, este SPIRITUAL RAVISHMENT, cei patru transilvaneni nucleari adaugandu-si astfel in biografie trei concerte cu Misery Index, de altfel una dintre trupele lor favorite, dup ace au concertat alaturi de nume grele ale scenei death metal, ca Lividity, Hate sau God Dethroned. Oradenii au lansat in toamna anului trecut albumul de debut, intitulat Children of the Atom, un compendiu de opt piese cu o durata de aproape 35 de minute, inregistrat in mai multe sesiuni de studio in Romania si Ungaria si beneficiind de un mixaj si o masterizare excelenta sub bagheta celui mai prolific producator roman, Marius Costache, prezinta o trupa matura, extrem de versatila si de talentata, in egala masura brutala, violenta si surprinzatoare, reusind sa surprinda tensiunea de pe scena direct sub forma unui album matur, conceptual, vorbind despre sfarsitul lumii dominate de corporatii, cercuri de interese, intrigi financiare, terorism, razboaie de gherila si amenintari atomice, precum si de viata de dincolo de acest infern. Penduland inteligent intre riff-uri death metal si blastbeat-uri grindcore, suprapuse unui amalgam de voci ale infernului informatic si de samplere mad-max, Children of the Atom este unul dintre cele mai intense albume lansate vreodata in tara noastra, fara indoiala un material de tinut minte, soundtrackul apocaliptic si nuclear al undegroundului din Romania.  Spiritual Ravishment concerteaza pentru prima data in Germania in acest weekend, in doua concerte alaturi de nume grele ale undegroundului brutal death si grindcore, Fleshless si Wasteform.
 www.myspace.com/spiritualravishment

KILLCHAIN, una dintre cele mai active trupe din Slovacia, va concerta de asemenea in cadrul concertului de la Bucuresti, amestecand inteligent death metal old school de sorginte scandinava si grindcore sau deathcore american. Killchain au lansat doua albume de studio sub egida Maintain, unanim apreciate de presa de profil, au concertat cam peste tot in Europa, participand inclusiv in cadrul unui turneu ex-sovietic, iar acum vor ajunge pentru prima data in Romania, pentru un recital brutal si intens.
www.myspace.com/killchainmetal

MEDIOCRACY, revelatia undegroundului bucurestean a anului trecut, o aparitie fulgeratoare, un stil unic in Romania, cantonat pe coordonate crustcore, cu certe influente din zona crust grindcore scandinava gen Disfear, dar amestecate cu sonoritati stoner sludge ce amintesc de Eyehategod, cu o componenta ce include cinci muzicieni care au activat de-a lungul timpului in multe trupe valoroase din zona deathcore / metalcore / hardcore, cu riffuri neobisnuite ce amintesc de Dismember sau At The Gates si un vocal nebun, alaturate unui concept radical din punct de vedere politic, descris de presa metalica undeground si de public fie salbatic, melodic si rapid, fie puternic, dinamic si intens, Mediocracy va completa line-up-ul celui mai brutal show din aceasta vara. Dupa mai multe concerte in Romania, cu preponderenta in capitala, plus un turneu balcanic alaturi de suedezii de la The Arson Project cu date in Bulgaria, Turcia si Grecia, care a culminat cu recitalul devastator de pe scena festivalului Satan Klaus Metal Party, Mediocracy vor impresiona cu siguranta, recitalul celor patru bucuresteni alaturi de Misery Index reprezentand preambulul show-ului pe care il vor sustine la Ost Mountain Fest.
www.myspace.com/mediocracy

OVERDAWN, cvintetul bulgar din tara vecina si prietena Bulgaria, va deschide ostilitatile din seara zilei de 2 iunie 2011, din Club Wings. Cu o activitate de peste opt ani, timp in care au lansat doua albume autoproduse, avandu-l pe cel de-al treilea in faza finala a productiei, si au concertat intens peste tot in tara natala, cei cinci bulgari vor ajunge din nou la Bucuresti, de aceasta data alaturi de una dintre cele mai titrate trupe extreme de pe planeta. Muzica Overdawn este o combinatie moderna de hardcore, death metal si metalcore, beneficiind de aportul unor intrumentisti extrem de exacti si de a unui vocal extrem de versatil si de talentat, care poate amesteca pasaje scream si growl cu parti de clean vocals intr-un mod foarte eficient. Pe 2 iunie 2011, prima repriza metal apartine Bulgariei!
www.myspace.com/overdawn


Pretul unui bilet este de 40 de lei pana la data de 1 iunie 2011, urmand ca in ziua concertului, la intrare, pretul unui bilet sa fie de 50 lei. Biletele pentru acest concert se pot achizitiona incepand cu data de 11 mai 2011, prin intermediul Axa Valaha Productions (axa666@yahoo.com / tel. 0721.107776), Bestial Records (titus@bestial.ro / tel. 0722814991) sau Ribcage Booking (ribcage.ro@gmail.com / tel. 0722698265), cu livrare oriunde in Bucuresti sau oriunde in Romania, prin posta, in sistem ramburs.

Sursa: Coro - Axa Valaha


MAI MULTE DESPRE Mediocracy, Misery Index, Spiritual Ravishment
Posted by H., at 00:13 |  May 12, 2011  | 0 Comentarii  | 2238 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MISERY INDEX: concert in Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri