stiri rock

MONO la Cluj Napoca: ultimele detalii despre concert

MONO la Cluj Napoca: ultimele detalii despre concert
A mai ramas o zi pana la evenimentul care va prezenta, in premiera pentru Romania, un concert al unui grup instrumental japonez senzational!

Muzica MONO este un amestec inspirat dar si original de Contemporary Classical Music, Experimental Post-Rock si Instrumental Rock , cu treceri prin Shoegaze, ecouri Noise si atingeri minimaliste, efectele chitarilor lui Yoda si Taka fiind “motoarele navei” japoneze... Bass-ul lui Tamaki are rolul de a accentua gravitatea pasajelor inaltatoare iar trecerile complexe si variate ale bateriei lui Yasunori raman imediat intiparite in mintea ascultatorului MONO… restul instrumentelor inserate de cei 4 in piesele lor completeaza armonios un sunet inconfundabil: organ, pian, timpani, gong, glockenspiel.
O calatorie MONO poate fi privita si ca o descatusare totala de energii, unde dimensiunea cosmica se interpatrunde perfect cu starea de levitatie si contureaza o aura epica unica, perceputa doar atemporal si ale caror atingeri, daca le putem spune asa, se bucura de efecte si umbre fragile, introspective, asimptotice…

 

Aceasta “implozie” creata de muzica MONO este departe de a fi una destructiva… Discutam doar de o simpla exprimare de sunete aranjate cu grija pe un portativ virtual, care dezvolta insa sentimente si trairi complexe!

 

Mai putin comeciali ca MOGWAI si nu atat de titrati ca SIGUR ROS sau GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR, cei din MONO au reusit, atat cu cele 5 albume cat si cu alte experimente facute alaturi de alti muzicieni, sa dinamiteze o scena ce nu exista propriu-zis acum 10 ani, avand astazi posibilitatea de a savura destul de des albume si concerte speciale cu trupe ca: GOD IS AN ASTRONAUT, CASPIAN, PELICAN, RUSSIAN CIRCLES, CECILIA EYES, KWOON, KOVLO sau TIDES FROM NEBULA. Pentru toti acesti muzicieni dar si pentru multi altii MONO este o trupa cult, reper pentru scena Post-Rock!

Info despre trupa: monoishere.com

Organizatorul DonisArt a incercat de peste doi ani sa-i aduca pe acesti muzicieni in fata publicului din Romania si, dupa multe incercari si simulari nereusite, trupa MONO va sustine primul concert in tara noastra, la Cluj-Napoca, in seara de vineri, 22 iulie.
Teaserul evenimentului poate fi vizualizat aici:

 

Trupa a raspuns si catorva intrebari publicatiei Kogaionon, aici:
http://www.kogaionon.com/ro/interviuri-kogaionon/cand-muzica-vorbeste-fara-cuvinte-2-mono-japonia

Selectul club Euphoria Music Hall (Strada Ploiesti Nr.51) va fi gazda acestui eveniment, a carei terasa exterioara va fi deschisa pe parcursul intregii zile. Accesul publicului in sala de concerte se va face incepand cu ora 21.00, trupa urmand sa urce pe scena o ora mai tarziu.
Pretul biletului este de 30 lei si poate fi achizionat din: Magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Carturesti, Humanitas & www.eventim.ro dar si de la intrarea in locatie, in seara evenimentului.
Va asteptam!

Sursa: Echipa DonisArt

Posted by Dragos P., at 16:13 |  July 21, 2011  | 0 Comentarii  | 3393 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MONO la Cluj Napoca: ultimele detalii despre concert

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri