stiri rock

Mork şi Dark Buddha Rising, primele trupe confirmate pentru Dark Bombastic Evening 2018

Mork şi Dark Buddha Rising, primele trupe confirmate pentru Dark Bombastic Evening 2018
La începutul anului, organizatorii festivalului Dark Bombastic Evening au anunţat desfăşurarea unei noi ediţii, mai precis, cea cu numărul nouă, motiv care i-a determinat să aleagă titlul „O nouă reverie”. Pentru ediţia de anul acesta, s-a stabilit că festivalul se va desfăsura din nou în spaţiile RYMA din Alba-Iulia, locul pe care cea mai mare parte din public îl asociază cu acest eveniment, chiar dacă DBE a avut loc în trecut şi în Bucureşti, iar ediţia din 2017 a fost una experimentală, în Grădina Termală din Dorobanţi, lângă Arad. Primele două trupe pentru 2018 sunt la această oră confirmate şi ambele sunt de origine scandinavă.

O premieră pentru România va fi concertul Mork din cadrul festivalului din Alba Iulia. Trupa norvegiană a lansat în toamna anului trecut al treilea album de studio, care prezintă o evoluţie evidentă a manierei de interpretare a black metal-ului nouăzecist. Discul „Eremittens Dal” a făcut trecerea de la accentuarea influenţei Burzum la abordarea unor structuri similare mai degrabă cu Darkthrone în perioada albumelor black metal, unde se resimt din plin elemente cu reminiscenţe de Celtic Frost sau Enslaved.

 
 
Apoi, finlandezii de la Dark Buddha Rising revin cu puternica lor componentă ritualică – descrisă de ascultători prin referinţe la genurile sludge, doom, drone, psychedelia – în singurul loc din România cu care aceştia sunt familiarizaţi, adică scena DBE. Dark Buddha Rising nu a mai scos un full-length din 2015, de la „Inversum”, dar grupul a fost foarte activ cu concerte sau turnee, iar anul acesta va face parte dintr-un proiect special sponsorizat de festivalul Roadburn, în care membrii Dark Buddha Rising alături de compatrioţii de la Oranssi Pazuzu vor pune în scenă un set special, sub numele Waste of Space Orchestra. Vor fi zece muzicieni pe scenă, acompaniaţi de o poveste vizuală, iar muzica compusă izvorăşte din procese spirituale complexe care implică efecte asupra conştientului colectiv. Dacă anul trecut, Oranssi Pazuzu a revenit la DBE, anul acesta e rândul celor de la Dark Buddha Rising, care cu siguranţă vor prezenta ceva nou şi deosebit publicului.
 
 
Biletele pentru DBE 9 au fost puse deja în vânzare şi sunt disponibile pe Eventbook. Festivalul va avea loc în intervalul 15-18 august la RYMA şi urmează multe alte anunţuri. Intraţi pe pagina oficială a evenimentului, pe Facebook, pentru a fi la curent cu toate anunţurile şi pentru a citi cât mai multe poveşti din culisele acestui festival. Organizatorii au făcut din această pagină un mediu interactiv, în care veţi descoperi mici consursuri prin care cei interesaţi de festival trebuie să nimerească numele următoarei trupe anunţate, în funcţie de indiciile oferite de organizator. Premiile constau în albumele trupelor respective.
 


MAI MULTE DESPRE Dark Buddha Rising, Mork
Posted by Gina S., at 13:50 |  February 05, 2018  | 0 Comentarii  | 2301 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Mork şi Dark Buddha Rising, primele trupe confirmate pentru Dark Bombastic Evening 2018

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri