stiri rock

NEGURA BUNGET: concert aniversar 15 ani inThe Silver Church

NEGURA BUNGET: concert aniversar  15 ani inThe Silver Church
NEGURĂ BUNGET împlinește în acest an 15 ani de la inființare. Aniversarea va fi celebrată în cadrul turneului național Transilvanian Legacy, care va cuprinde concerte speciale în orașele Timișoara, București, Iași, Brașov, Cluj și Sibiu.
Cu ocazia acestui turneu fanii vor avea parte de surprize muzicale de excepție, printre care un setlist multimedia în premieră, ce va cuprinde pe langă piese vechi (unele cântate acum pentru prima oară live) și piese noi care vor figura pe viitoarea Trilogie Transilvană, toate pe un fundal video integral.

Concertul din București va avea loc pe data de 1 decembrie, în The Silver Church Club, începând cu orele 19.00. Alături de timișoreni pe scenă vor urca trupele Carpatica, Kultika și Sincarnate. Biletele vor putea fi achiziționate exclusiv în ziua concertului, de la intrarea în club, la prețurile de 25 lei (promo – primele 50 de bilete) si 30 lei (după epuizarea primelor 50 de bilete). Concertul aniversar NEGURĂ BUNGET este produs de Axa Valaha Productions și Negura Music.


NEGURĂ BUNGET

Negură Bunget şi-a început activitatea în 1995 din iniţiativa lui Huppogramos şi Negru sub denumirea de Wiccan Rede, urmând ca din 1996 să işi găsească identitatea sub denumirea de Negură Bunget.
Negură Bunget a căutat incă de la începuturi cele mai potrivite forme de exprimare, experimentând diverse stiluri muzicale, unele destul de neconvenţionale pentru România perioadei post-decembriste. După albumul de debut intitulat From Transilvanian Forest a urmat colaborarea cu casa de discuri timişoreană Bestial Records, care a lansat albumul Zîrnindu-să, urmat în 1998 de EP-ul Sala Molksa si de seminalul Măiastru sfetnic in 1999. Succesul acestor materiale a condus la semnarea unui contract pentru trei albume cu casa de discuri italiană Aural Music şi la apariţia primului videoclip al formaţiei, Văzduh. Puterea creatoare a trupei şi maturitatea din punct de vedere muzical s-au concretizat în 2003 prin apariţia albumului N crugu bradului. Acesta a primit aprecieri pozitive atât în media romanească, cât şi în cea internaţională. Totul converge spre o muzică care pendulează între rockul agresiv, metal şi folclorul românesc, melodic. Instrumentele tradiţionale româneşti (ţambalul, tulnicul sau naiul) devin încet, încet elemente de originalitate.
După o perioadă în care Negură Bunget şi-a consolidat imaginea prin numeroase concerte în afara ţării şi mai ales în străinătate, muzica Negură Bunget, istoria şi tradiţiile autohtone romaneşti au ajuns în cele mai indepărtate locuri.
În 2006 este lansat albumul OM de către casa de discuri Aural Music într-o ediţie specială, conţinand un CD şi un DVD. OM conturează deja un univers muzical matur care s-a bucurat de reacţii foarte bune din partea specialiştilor din ţară şi străinătate. Cu acest album căutările spirituale ale formaţiei se adâncesc prin îmbinarea elementelor de folclor autohton cu elemente ezoterice şi istorie locală. A urmat un turneu european cu peste 40 de concerte în toată Europa.
În 2007 Negură Bunget a semnat un contract cu casa de discuri germană Lupus Lounge/Prophecy Productions pentru reeditarea materialelor vechi dar şi pentru primul DVD live al formaţiei care a fost filmat în 2008 şi lansat trei ani mai târziu. Au urmat o serie de concerte în ţară şi străinătate.

În 2010 a fost lansat albumul Vîrstele Pămintului. După cum sugerează titlul Vîrstele Pămintului e un album despre vârste, despre locuri ale pămantului şi locuri ale spiritului, despre legături care transcend lumi. E un album despre imbrăţişarea destinului, despre alegerea şi asumarea conştientă a unui fel de viaţă. Reacţia din partea criticilor a fost impresionantă, albumul fiind punctat cu calificative maxime.

2010 a fost şi cel prolific an din istoria formaţiei: 72 de concerte susţinute, 2 turnee europene ca headliner, mai mult de 50.000 km conduşi, 66 de interviuri, peste 10.000 de CD-uri vândute.

În 2011 apare MCD-ul Poartă de Dincolo, ce marchează încheierea colaborării cu casa de discuri italiană Aural Music.
In acest se implinesc 15 ani de la înființarea Negură Bunget, toate activităţile formaţiei celebrînd această aniversare care propune totodată şi cel mai ambiţios proiect Negură Bunget: Trilogia Transilvană – un proiect audio/video unic, creat în jurul conceptului Transilvania.

Cu mai mult de 400 de concerte susţinute până în prezent, Negură Bunget e gata să dezvăluie puterea conceptului său, promovându-şi viziunea muzicală şi spirituală, dar şi sufletul unui spaţiu unic: Transilvania.

Discografie:
From Transilvanian Forest (demo) - self-released, 1995
Zîrnindu-să (CD) - Breath of Night Records, 1998
Sala molksa (MCD) - Bestial Records, 1998
Măiastru sfetnic (handmade digipak) - Bestial Records, 2000
‘N crugu bradului (handmade digibox) - Aural Music, 2003
Inarborat Kosmos (digi MCD) - Aural Music, 2005
OM CD/DVD (double digipak) - Aural Music, 2006
From Transilvanian Forest (digipak) - Prophecy Productions, 2008
Zîrnindu-să (double digipak) - Prophecy Productions, 2008
Sala Molksa (double digipak) - Prophecy Productions, 2008
Măiastru sfetnic (digipak) - Prophecy Productions, 2008
Măiestrit (digipak, artbook) - Prophecy Productions, 2010
Vîrstele pămintului (digipak, handmade woodbox) - Aural Music, 2010
Poartă de dincolo (digi MCD) - Aural Music, 2011
Focul Viu (live DVD) - Prophecy Productions, 2011

www.negurabunget.com



SINCARNATE este una dintre trupele românești care și-a câștigat un loc pe deplin meritat în cadrul scenei autohtone de metal, cu o activitate de aproape cinci ani, timp în care au lansat două materiale oficiale, MCD-ul de debut On the Procrustean Bed apărut la începutul lui 2008, urmat de primul album full-length, As I Go Under, un material conceptual de peste 60 de minute, probabil cel mai lung album lansat vreodată de o trupă undeground românească, lansat la sfârșitul anului trecut. Trupa a concertat intens în România, inclusiv alături de nume mari ale scenei internaționale ca Tiamat, Moonspell, Lacrimoasa sau Sodom; de asemenea a avut mai multe apariții live în Europa, în cluburi și la festivaluri metal din Germania, Slovenia, Polonia, Bulgaria sau Republica Moldova.

www.myspace.com/sincarnateband


KULTIKA este o trupă de post-metal/sludge/doom din Timișoara influenţată de artişti precum Isis, Neurosis, Solstafir si Wolves in the Throne Room. Line-upul actual constă din Jack (voce/keyboards), Fulmineos (chitară), Dragos (bass), Andy (chitară) şi Tammuz (tobe/backing vocals). În prezent, trupa înregistreaza primul său album de studio şi va efectua o serie de show-uri live începînd cu luna decembrie. Trupa a fost formată în formulă de trio în anul 2008, având în componența sa pe  Fulmineos, Tammuz şi Baltagul. Primele piese au avut influențe retro-black și trash, însă mai târziu stilul a evoluat spre o combinaţie de old-school black metal şi sludge, cu o atmosferă apăsătoare aparte. După o serie de concerte live şi festivaluri alături de trupe cum ar fi Zemial, Sear Bliss, Bucovina, Faceplant, Bio, NocturN sau Era Ticăloșilor, trupa a lansat pe 7 octombrie 2009 primul său material discografic , EP-ul Kultika la Dirigent Records. Deoarece ideile au căpătat între timp o tentă mai experimentală în zona sludge şi post-metal, sunt cooptați noi membri: al doilea chitarist, Andy, se alătură formației în 2010 iar din martie 2011 lineup-ul Kultika se completează cu Jack și Dragoș. Albumul de debut va fi lansat în primăvara anului 2012, urmat de un turneu de promovare.

www.myspace.com/kultika


CARPATICA este una dintre puținele trupe româneşti care încă mai încearcă să promoveze obiceiurile din trecut ale strămoșilor noștri şi să plaseze mitologia în versurile lor. Temele sunt inspirate din miturile dacice, obiceiurile lor, natura şi legendele folclorului românesc. Formată în anul 2009, trupa combină instrumente precum vioara, flautul şi alte instrumente tradiționale cu black metal-ul. Carpatica este o prezență constantă în cadrul turneelor Negură Bunget și pregatesc lansarea primului album din carieră. Înregistrat în studioul Negura Music în aceasta vară, materialul intitulat La Capătul Vremii va conține sapte piese si va avea o durată totală de circa 40 de minute. Alături de cei cinci muzicieni care alcătuiesc componența Carpatica în acest moment, Matei (voce, tulnic, caval), Sobo (bass), Andrei (chitară, voce), Oksana (vioară) si Paul (tobe, percuție), mai mulți invitați au participat la înregistrari: Dumitru Palagiuc, un talentat muzician din Timișoara, s-a ocupat de înregistrarea flautului, în timp ce Inia Dinia (Negură Bunget) a scris intro-ul albumului, iar Ageru Pamîntului (Negură Bunget) a înregistrat alături de Matei parțile de voce ale piesei Tainele Uitate.

www.myspace.com/carpaticaband
| www.reverbnation.com/carpaticaband

Sursa: One Event


MAI MULTE DESPRE Carpatica, Negura Bunget, Sincarnate
Posted by Dragos P., at 15:56 |  November 26, 2011  | 0 Comentarii  | 3494 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: NEGURA BUNGET: concert aniversar 15 ani inThe Silver Church

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri