stiri rock

Night of the Impaler in club Private Hell

Night of the Impaler in club Private Hell
Sub egida Night of the Impaler, marti, 12 februarie 2013, in incinta clubului Private Hell din Bucuresti – Calea Grivitei 91, Romanian Thrash Metal Club va invita la o seara dedicata unor specii rare de metal traditional extrem, si anume speed/black metal si raw thrash/death metal, unde oficiile vor fi efectuate de catre doua din cele mai neobrazate titulaturi din Brazilia: SODOMIZER si HELLKOMMANDER !

Un lucru rar in general, si cu siguranta nemaiintalnit pe vreo scena din Romania este ca cele doua trupe sunt alcatuite din aceiasi trei membri, lucru care din motive fizice evidente va duce la o configuratie a serii poate putin neobisnuita, astfel, aceasta urmand sa fie deschisa de recitalul Hellkommander si continuand cu suportul local – ce va fi anuntat in curand, ca a doua trupa, inainte de headliner! Un motiv in plus pentru ca cei interesati sa fie prezenti la locatie cat mai devreme!

Infiintata in 1999, in Rio de Janeiro, cu 3 albume la activ si o seama de produse discografice secundare cum ar fi split-uri, EP-uri sau compilatii, fiind o trupa prin care au trecut sau au ramas oameni care pot fi legati de nume ca Grave Desecrator, Denial of God, Apokalyptic Raids sau Atomic Roar, Sodomizer se prezinta ca un grup cu o abordare stilistica pe masura.
De buna seama, mixuri intre metalul extrem si heavy metalul traditional 80ist s-au facut si se tot fac. Incepand de la Aura Noir, Nifelheim , Bewitched si continuand cu trupe mai noi pe felie, cum ar fi Skeletonwitch sau 3 Inches of Blood, si fara ca asta sa se constituie intrun minus, pentru un ascultator pasionat se vede cu ochiul liber ca trupele respective nu fac decat sa amplifice influentele inerente dar si evidente in metalul extrem ale unor nume ca Judas Priest, Iron Maiden, Motorhead si Venom.

Pornit pe aceeasi filiatie ca si trupele de mai sus, ba mai mult, a se vedea piesa omonima de la Nifelheim, Sodomizer nu se multumesc doar cu evidentul ,incercand o abordare mai putin conventionala pentru regnul stilistic din care fac parte si strecoara in compozitie o multime de elemente de power metal traditional, unde pe langa soundul murdar , de factura Motorhead si Venom, intalnesti la tot pasul riff-uri, solo-uri sau accente vocale specifice unor Metal Church de inceput dar mai ales Accept in varf de cariera.

Pentru amatorul de metal traditional si extrem, Sodomizer e o pasare rara prin partile noastre, dar nu numai, mai ales pentru ca Romania este una din putinele locatii din Europa in care au ales sa cante in aceasta iarna, alaturi de Anglia, Austria, Germania, Danemarca, Suedia si Norvegia, aceasta fiind inca un lucru care face acest recital de neratat!

http://www.facebook.com/pages/Sodomizer/268741539865426
http://www.myspace.com/thetruesodomizer/music

Pornit ca side-project al nucleului Sodomizer, Hellkommander este absolut tot ceea ce nu este fratele sau mai mare. Este oaia neagra a familiei la modul cel mai concret posibil, si dezvaluie un peisaj stilistic unde liniile melodice si armoniile specifice heavy-power metalului traditional sunt inlocuite cu disonantele si atonalitatile unor Hellhammer, Celtic Frost, Master sau Darkthrone din ultima perioada , astfel, stilul prestat putand fi descris foarte usor ca un thrash/death primitiv, desprins parca din perioada amorfa a genului. Una peste alta, Hellkommander ilustreaza perfect opinia lui Joseph Curwen de la Unausprechlichen Kulten cand vine vorba despre metalul brazilian: “Brazil is a country where slavery exists, then all these rage from the slaves is keeping in the blood for many generations, and maybe without notice, a lot of the songs from Brazilian bands sound like rabid dogs in a cage…" .

Intrun cuvant, thrash/death metal brazilian in 3 insi care cu siguranta va lasa publicului impresia de sfarsit de seara, nu de inceput!

http://www.facebook.com/pages/Hellkommander/179043448876460
http://www.myspace.com/hellkommander/music

Detalii despre program si line-up complet in curand!

Pretul unui bilet va fi de 15 lei pana in seara de luni - 11.02.2013 inclusiv, urmand ca in seara concertului pretul unui bilet sa fie de 25 lei!

Biletele se vor gasi incepand cu 05.01.2013 la bar in Private Hell.
Persoanele din provincie interesate de acest concert pot face rezervari la contact@rtmc.ro specificand localitatea, numele pe care se face rezervarea si numarul de bilete dorite, urmand ca biletele sa fie achizitionate la pretul din data rezervarii.
Rezervarile expira marti 12.02.2013 la orele 20:00.

Membrii Romanian Thrash Metal Club au acces gratuit la acest eveniment!

Acredirarile de presa sunt conditionate de un mail de intentie la contact@rtmc.ro, precum si de dovada promovarii evenimentului in cadrul publicatiei.

Night of the Impaler este un eveniment marca Romanian Thrash Metal Club, sustinut de catre Private Hell, Green Sound Team si Twilight 13 Media.



MAI MULTE DESPRE Hellkommander, Sodomizer
Posted by H., at 15:56 |  January 02, 2013  | 0 Comentarii  | 2161 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Night of the Impaler in club Private Hell

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri