stiri rock

NIMROD'S WEAPON: videoclipul piesei 'Shout' (TEARS FOR FEARS cover) disponibil online

NIMROD'S WEAPON: videoclipul piesei 'Shout' (TEARS FOR FEARS cover) disponibil online
Nimrod Szedlacsek, fostul chitarist al grupului clujean Altar, a lansat un nou videoclip sub numele Nimrod's Weapon. Piesa aleasa este Shout, un cover realizat dupa piesa grupului Tears for Fears:

 

Nimrod Szedlacsek a lansat alaturi de Altar discurile The Last Warning (1993), Respect (1995) si Born Again (1998). Artistul a declarat in exclusivitate pentru Metalfan Romania:

"Shout e o piesă de protest împotriva abuzurilor. Cei de la Tears For Fears au şi facut un video pe vremea când piesa făcea ravagii în topcharturi in 1985. Versiunea lor era totuşi mai light. La un moment dat am dat peste o variantă live a piesei şi mi-a plăcut aşa de mult, că pe loc am decis că o să fac o prelucrare marca NW. Piesa ne îndeamnă să ne ridicăm vocile împotriva sclaviei şi exploatării umane. Refrenul spune: shout, shout, let it all out. Ca naţiune, prea mult timp am tăcut din gură şi am răbdat în faţa opresiunii, e timpul să devenim o forţă şi o voce pentru adevăr.

Clipul l-am filmat la Pata Rat pe rampa de gunoi, respectiv langa centura ce trece aproape de rampa. Apoi am filmat imaginile din oras. Vreau sa se inteleaga clar: ne-am straduit impreuna cu cei de la AV Media (filmari, editare) sa tragem o paralela dintre orasul nostru cel instarit si mica comunitate exilata la groapa de gunoi. ACESTA este mesajul clipului, si nu vrem nicidecum sa prezentam Romania avand imaginea saraciei. Pur si simplu face parte din realitatea in care traim, chiar daca politicienii nostrii nu vor sa ia cunostinta despre zonele afectate de saracie. Ei doar dau din umeri zicand ca aia sunt doar niste rromi. Dar nu e asa!

La Pata Rat sunt si foarte multi romani si maghiari, care dupa 1990 au ramas fara servici si locuinta. Clasa politica nu stie despre aceste detalii pentru ca niciodata n-a fost acolo sa se informeze.

L-am rugat pe David Todoran (voce) cu care sunt coleg în proiectul SixMartini, sa inregistreze vocile. A fost foarte uşor să lucram la piesă, are o voce şi o dicţie de excepţie. La tobe am colaborat cu Marius Popa, la bas cu Vlad Spătar de la trupa Desperado, la vioară cu Adina Zaharia. Mă bucur că am avut nişte colegi de talie.

Probabil că în viitor o să caut sa lucrez cu diverşi muzicieni. Aceste colaborări aduc multă culoare muzicală în proiecte cum este NW. Am deja un alt cântec instrumental în pregătire, acesta însă va fi diferit de Shout. Nu mi-am planificat un deadline pentru al doilea album, deocamdată o să continui să fac piese şi când se adună pentru un album, voi lansa un CD.
"

Pentru mai multe detalii privind Nimrod's Weapon, puteti accesa pagina oficiala de Facebook a proiectului.


MAI MULTE DESPRE Nimrod's Weapon
Posted by H., at 13:10 |  July 24, 2013  | 0 Comentarii  | 2868 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: NIMROD'S WEAPON: videoclipul piesei 'Shout' (TEARS FOR FEARS cover) disponibil online

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri