stiri rock

ORPHANED LAND si AMARANTHE la Festivalul ARTmania Sibiu 2013

ORPHANED LAND si AMARANTHE la Festivalul ARTmania Sibiu 2013
 ARTmania prezinta primele doua formatii confirmate la cea de-a opta editie a festivalului: Orphaned Land, prima trupa metal cu influente specifice Orientului Mijlociu prezenta la festival si Amaranthe, noua senzatie suedeza a metal-ului melodic, in premiera nationala. Concertele vor avea loc in Piata Mare din Sibiu, vineri 9 si sambata 10 august 2013.
 
Orphaned Land este considerata una dintre cele mai influente trupe ale Orientului Mijlociu. Cu peste 20 de ani de activitate si un stil muzical eclectic, care imbina elementele de metal progresiv cu pasajele traditionale, trupa propune ”o calatorie muzicala a sperantei pe taramul razboiului, creand Raiul pe pamant”, asa cum a spus vocalul Kobi Farhi. Infiintata in 1991, initial sub numele de Ressurection, Orphaned Land a captat rapid atentia la nivel international, printr-un sound metal matur combinat cu o instrumentatie exotica, apreciat de-a lungul intregii cariere, odata cu lansarea fiecaruia dintre cele 3 EP-uri si celor 4 albume de studio.
 
Cel de-al patrulea album, intitulat The Never Ending Way of ORwarriOR, este un manifest epic care a insemnat mai mult de 5 ani de munca intensa si sute de ore petrecute in studio alaturi de Orchestra Araba din Nazaret. Rezultatul este un disc complex si sofisticat produs alaturi de Steven Wilson (Porcupine Tree, Opeth). Steven a cantat la clapa si a mixat albumul. The Never Ending Way of ORwarriOR alterneaza aranjamentele profunde cu piesele accesibile si riffurile captivante. Influentele sale exotice originale se datoreaza prezentei unor instrumente specifice Orientului Mijlociu ce variaza de la saz, santur, la flauturi arabe, percutii orientale, cumbus, bouzouki, viori si diverse tipuri de chitari. Partile vocale sunt interpretate in mai multe limbi, respectiv in engleza, ebraica, araba si Yemenita.
 
Trupa a primit Premiul Pacii si Prieteniei in Turcia. In octombrie 2012 i-a fost inaintata o petitie comisiei norvegiene pentru Nobel, pentru ca Orphaned Land sa fie luata in considerare pentru acordarea Premiului pentru Pace in 2013. Orphaned Land va concerta sambata, 10 august, pe scena din Piata Mare.
 
Stilul muzical specific trupei Amaranthe combina metalul melodic cu refrenuri captivante si performance-ul fascinant al solistei Elize Ryd, facandu-se remarcata atat pentru show-uri spectaculoase, cat si prin materialele sale de studio. Primul lor demo, Leave Everything Behind, a fost lansat in 2009. Cu o componeta suedeza si daneza, Amaranthe cucereste cu rapiditate Europa de nord. In 2011, dupa lansarea albumului omonim de debut, trupa a pornit intr-un turneu european alaturi de Kamelot, bucurandu-se de succes la nivel mondial, fiind invitata sa concerteze de cateva ori si in Japonia.
 
Odata cu lansarea acestui prim LP, Amaranthe devenea cea mai ascultata trupa la posturile rock suedeze de radio si se recomanda prin sute de concerte, unele depasind un public de peste 10 000 de persoane, ca in orasul lor natal sau la cel mai mare festival rock din lume, Wacken Open Air. In septembrie 2012, Amaranthe a intrat in studioul Ribe Denmark, din nou alaturi de faimosul producator Jacob Hansen, pentru a inregistra un noul material discografic. Albumul va fi lansat la inceputul acestui an. Chitaristul Olof Mörck promite o lucrare minunata, cu tema si atmosfera futurista si ultra moderna, care va propulsa trupa la urmatorul nivel.
 
2013 le aduce inca un turneu extins de primavara prin Europa si participarea la importante festivaluri ca Sweden Rock Festival si Getaway Rock Festival, chiar inainte de a urca pe scena din Piata Mare a orasului Sibiu, vineri 9 august.
 
De opt ani, Festivalul ARTmania reuneste artisti din toate colturile lumii, promovand schimbul intercultural intr-unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa de Est: Sibiu. Cu sprijinul partenerilor sai, platforma culturala ARTmania ofera iubitorilor de arta un program cultural variat ce include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase. Festivalul ARTmania 2013 este un eveniment cofinantatat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.
 
Biletele si abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achizitionate la nivel international de pe shop.artmania.ro, pentru publicul roman fiind disponibile si in reteaua Eventim si pe myticket.ro, la pretul de 80 lei/abonament si 70 lei/zi, pana la sfarsitul lunii februarie, ajungand la 150 lei/ abonament si 100 lei/zi in zilele festivalului. Urmariti www.artmaniafestival.ro si www.facebook.com/ARTmania.Festival pentru mai multe detalii.
 
Sursa: Artmania
 


MAI MULTE DESPRE Amaranthe, Orphaned Land
Posted by Dragos P., at 17:10 |  January 14, 2013  | 0 Comentarii  | 2869 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ORPHANED LAND si AMARANTHE la Festivalul ARTmania Sibiu 2013

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri