stiri rock

Outside The Great Circle - premiera filmului surparealist la Roadburn Festival!

Outside The Great Circle - premiera filmului surparealist la Roadburn Festival!
Outside The Great Circle este un film realizat de Costin Chioreanu, artist roman cunoscut pentru imbinarea ilustratiei cu muzica in cadrul expozitiilor sale. De data aceasta, pentru prima data in cariera sa, Costin si-a canalizat afinitatile prin trei medii diferite intr-o singura lucrare. Contopind muzica, ilustratia si filmul, artistul invita privitorul sa ignore structurile traditionale si restrictiile de genuri si sa se supuna in totalitate experientei de moment.

O lucrare vizuala cu astfel de magnitudine a cerut o muzica pe masura. Pentru coloana sonora, care a fost compusa de artist pe chitara, Costin a incorporat ajutorul unor muzicieni extraordinari: Attila Csihar (Mayhem / Void Of Voices) si David Tibet pentru voce, Mirai Kawashima (Sigh) la clape si sintetizatoare şi Kimmo Helen (Hexvessel) la vioara si efecte.

Toti oamenii adunati pe aceasta inregistrare au fost alesi pentru un motiv anume: nimeni altcineva nu ar fi lucrul asta asa cum era necesar proiectului de fata”, spune Costin. “Daca ar fi lipsit doar unul dintre ei, aceasta coloana sonora ar fi redat, cel mai probabil, o Mona Lisa fara ochi, sau fara gura. Atilla are o voce sumbra unica si abilitatea de a da muzicii un fundament de o incredibila adancime, intensificand partea spirituala a muzicii prin frecvente care de cele mai multe ori raman nefolosite de catre artisti. David Tibet are timbrul lui inalt, carismatic, apocaliptic, angelic, cu o aroma aristocratica irezistibila. Mirai Kawashima aduce o intunecime uimitoare folosind clapele, dovedind inca o data ca un metalist japonez cu mintea deschisa -  preocupat de atatia ani de avant-garde black metal – inseamna intr-adevar ceva cu totul special. Iar ultimul, dar nu cel din urma este Kimmo Helen. Acest muzician polivalent din Finlanda contribuie prin priceperea sa creativa si experimentala de violinist, aducand o perspectiva inconfundabila. Soundtrack-ul a fost mixat de mine si masterizat de Attila Csihar.

Din cand in cand, Outside The Great Circle poate duce gandul catre arta suprarealista si violenta a lui Alejandro Jodorowsky, la pumnul brutal aruncat in fata societatii si valorilor contemporane intalnit in operele lui Jan Svankmajer. Insa in acest caz, suprarealismul este un instrument de expresie si nu un scop. Niciun pixel din acest film nu este absurd. Fiecare picatura, fiecare caramida si fiecare frunza poarta semnificatii profunde, permitand astfel intregii povesti sa fie expusa in 13 minute si 13 secunde.

Premiera va avea loc la Roabburn Festival, joi 18 aprilie, la ora 14:30, pe scena principala a festivalului, precum si in cadrul Roadburn Cinema, care  va functiona timp de trei zile, de joi pana sambata, 20 aprilie, in subsolul V39. Filmul va rula in toate cele trei zile ale festivalului, pe ambele scene principale.

 


Sursa: Twilight13media


MAI MULTE DESPRE Hexvessel, Mayhem, Sigh
Posted by H., at 13:08 |  March 27, 2013  | 0 Comentarii  | 2911 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Outside The Great Circle - premiera filmului surparealist la Roadburn Festival!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri