stiri rock

Party cu muzică heavy, progressive, goth, punk, art prints şi o contribuţie pentru salvarea animalelor sălbatice la aniversarea Twilight13Media în Sixtina

Party cu muzică heavy, progressive, goth, punk, art prints şi o contribuţie pentru salvarea animalelor sălbatice la aniversarea Twilight13Media în Sixtina
 Anul acesta, studioul grafic Twilight13Media a împlinit 15 ani de activitate în sfera underground-ului, cu focus pe muzica heavy metal. Ilustratorul Costin Chioreanu este singurul creier din spatele acestui studio care a căpătat în timp un renume zgomotos într-o mulţime de locuri din Europa, America, ba chiar şi Asia. Lucrările lui au acompaniat muzica unor grupuri respectate precum Voivod, Mayhem, Sigh, Emperor, Ihsahn, Ghost, Marilyn Manson, At the Gates, Lisa Gerrard, Napalm Death, Paradise Lost, Tormentor, o listă care poate fi istovitoare numai prin prezentare. Costin Chioreanu a sărbătorit cei 15 ani de experienţă prin câteva expoziţii în Norvegia sau Spania, iar în ţară a prezentat de curând o serie de lucrări cu accent horror romantic la Castelul Bran.
 
Singurul eveniment din Bucureşti care celebrează Twilight13Media va avea loc în Absintherie Sixtina pe 23 noiembrie. Pentru asta, ilustratorul Chioreanu pregăteşte un party bazat pe muzica care l-a animat în toţi aceşti ani, un mix super-divers care îndeamnă la dans, beţie, poveşti şi tot ce-i trebuie unei petreceri cu nuanţe de întuneric. Registrul va fi deci unul care îmbină tot ce e mai bun din heavy, progressive, goth, punk şi post-punk, avant-garde, dar aşteptaţi-vă şi la ieşiri în decor, înspre experimental sau industrial.

Sub titlul „Art and music to save the wildlife”, party-ul aniversar oferă posibilitatea invitaţilor de a pleca cu un suvenir acasă, pentru că Costin Chioreanu va aduce pe lângă muzică o grămadă de art prints, rarităţi din portofoliul său care vor fi puse la vânzare în scopul unei donaţii. Nu-i niciun mister faptul că subculturile muzicale – în special cele de care Costin s-a preocupat constant – expun o latură critică cu privire la mecanismele sociale şi nu sunt puţini artiştii care de-a lungul timpului au încercat să îndrepte atenţia către aspecte ecologice. Mulţi dintre aceştia au promovat şi continuă să răspândească mesaje menite să determine oamenii să ofere mai multă empatie celorlalte fiinţe care populează aceeaşi planetă, fie ele domestice sau sălbatice. Scopul lui Costin în acest caz este ca oamenii să rămână cu o amintire şi, în acelaşi timp să contribuie la salvarea animalelor sălbatice, printr-o donaţie către asociaţia Vets 4 Wild.
 
© Vets4Wild, Arici la consultaţie de rutină

Vets 4 Wild există din 2012 şi a fost înfiinţată împreună cu Grupul Milvus în Târgu Mureş de medici veterinari ambiţionaţi de impulsul de a face ceva concret pentru viaţa sălbatică din România, în ciuda lipsei de fonduri. De-atunci au vindecat urşi, căprioare, vulpi, bufniţe, şoimi, berze şi tot ce le-a ieşit în cale şi a avut nevoie de ajutor. Vets 4 Wild a întemeiat singura reţea de salvare a animalelor sălbatice din România şi se împlică activ în protecţia faunei şi în programe pentru dezvoltarea medicinii veterinare în acest câmp. Asociaţia supravieţuieşte doar prin intermediul donaţiilor, aşa că, pasiunea publicului pentru arta vizuală ar putea avea un efect pozitiv în acest caz.
 
Printurile pe care Chioreanu le va aduce la Sixtina vor putea fi achiziţionate printr-o donaţie minimă de 30 de lei fiecare. Suma adunată va fi trimisă integral celor de la Vets 4 Wild. Aşadar, vineri pe 23 noiembrie, începând de la 19:00, avem petrecere la Absintherie Sixtina, pe Calea Victoriei, postere de artă şi un gând pentru viaţa sălbatică.
Posted by Gina S., at 12:40 |  November 22, 2018  | 0 Comentarii  | 5430 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Party cu muzică heavy, progressive, goth, punk, art prints şi o contribuţie pentru salvarea animalelor sălbatice la aniversarea Twilight13Media în Sixtina

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri