stiri rock

Primordial, primul cap de afis anunţat la Metal Gates Festival

Primordial, primul cap de afis anunţat la Metal Gates Festival
 Primordial este primul headliner anunţat pentru ediţia de debut Metal Gates Festival, alături de care vor mai concerta The Foreshadowing si Rîul Doamnei. Îndrăgita formaţie de Celtic metal din Irlanda revine în România, unde va prezenta un show special de peste 90 de minute.
 
Metal Gates Festival este o nouă călătorie pornită de Final Step Productions, una care se doreşte a fi longevivă şi al cărei scop este să genereze un aer proaspăt în scena românească de metal. Prima ediţie va avea loc între 17 şi 18 noiembrie 2017 în Club Quantic, un loc pe care majoritatea dintre voi îl cunoaşteţi deja datorită atmosferei prietenoase şi show-urilor live.
 
Toate aspectele legate de acest eveniment sunt pregătite conform celor mai perfecţioniste idei, iar tot ceea ce trebuie să facă participanţii este să meargă la festival cu voie bună şi chef de a asculta muzică live de calitate. Pe parcursul festivalului vor avea loc şi alte activităţi adiacente care vor fi dezvaluite în curând.
 
Grafica Metal Gates Festival este creată de cunoscutul grafician roman, Costin Chioreanu.
 
Abonamentele sunt limitate la numărul 800 şi sunt puse la vânzare în reţeaua iabilet.ro. Primele 50 de persoane care achiziţionează abonamente beneficiază de preţul de 90 de lei. După epuizarea primelor 50 de abonamente, acestea vor avea următoarele preţuri:
 
120 lei – pentru următoarele 100 de abonamente;
150 lei – pentru următoarele 300 după epuizarea celor 100 de abonamente;
180 lei – pentru următoarele 350 de bilete, preţ valabil inclusiv la intrare în ziua evenimentului, în limita disponibilă. 
 
Nu sunt disponibile bilete pe zile pentru acest eveniment. Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro şi în reteaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.
 
Primordial este o trupă care practică un pagan metal particular, astfel că numele se poate atribui genului şi devine „primordial metal”.  Formaţia din Dublin a fost fondată în 1987, iniţial ca o trupă de cover-uri. Prin trupă s-au perindat mai mulţi vocalişti până când A.A. Nemtheanga s-a alăturat grupului, după care formaţia a înregistrat primul demo în 1993, „Dark Romanticism… Sorrow’s Bitter Harvest...”. Acesta a fost vândut în peste o mie de copii, iar Primordial a ajuns în fruntea celui de-al doilea val al mişcării black metal. Cu un mix letal de doom şi death, alături de ceva elemente din muzica folk irlandeză tradiţională, trupa a lansat albumul de debut, „Imrama” via Cacophonuous Records în 1995. Următoarele albume, „A Journey’s End” (1998), „Spirit the Earth Aflame” (2001), „Storm Before Calm” (2002) şi „The Gathering Wilderness” (2005) au adus influenţele celtice într-un mod mult mai pregnant în muzica acestora. Lansat în 2007, „The Nameless Dead” a fost înregistrat doar cu echipament analog şi de-aici a rezultat cel mai brut sunet şi cea mai spontană atitudine obţinute pâna în acel moment. Au urmat „Redemption at the Puritan’s Hand” în 2011, mult lăudatul „Where Greater Men Have Fallen” în 2014 şi albumul live „Gods to the Godless” în 2016.
 

După un show de excepţie la Festivalul Artmania în 2016, The Foreshadowing se întoarce în România, de această dată în Bucureşti, pentru a-i încânta din nou pe fani cu sunetul lor dramatic.
 
 
Rîul Doamnei nu este un nume nou pe plaiurile mioritice, trupa italiană de symphonic black concertând deja de câteva ori in România. Putem aminti apariţia din 2013 de la November to Dismember sau din 2014, la Festivalul Artmania.
 

Sursa: Mihai Ilie | Final Step Productions


MAI MULTE DESPRE Primordial, The Foreshadowing
Posted by Gina S., at 14:48 |  March 29, 2017  | 0 Comentarii  | 2762 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Primordial, primul cap de afis anunţat la Metal Gates Festival

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri