stiri rock

Program Underground Metal Resistance Fest: ziua 1 "The Calm Before"

Program Underground Metal Resistance Fest: ziua 1
Underground Metal Resistance Fest va invita la o editie de "incalzire" pe 26 si 27 februarie in Quantic Pub2. Prima seara, intitulata The Calm Before, este axata pe stoner, rock, prog si alternative metal, iar pe scena clubului vor urca Mindcage Escape, Sinoptik si Flesh Rodeo

Program: vineri, 26 februarie
Mindcage Escape - 20:30
Sinoptik - 21:15
Flesh Rodeo - 22:30


In schimb, The Black Storm, pe 27 februarie va asteapta cu sonoritati mai grele din partea celor de la Invader, Concurrency in Knowledge, Spinecrusher si Akral Necrosis

Biletele pot fi achizitionate de pe eventbook.ro sau din Quantic Pub2 la pretul de 20 de RON.

Accesul va fi limitat la 120 de oameni, iar fumatul este interzis in sala de concert.



Flesh Rodeo este una dintre cele mai active trupe de alternativ metal din Bucuresti, cu o istorie ce incepe in 2010. Dupa lansarea unui nou EP anul trecut, intitulat End of Greatness, in 2016, Flesh Rodeo pregateste un nou album. Sound-ul trupei atinge de multe ori nuante experimentale, reusind sa demonstreze ca Flesh Rodeo nu are nimic in comun cu termenul "stereotip".

 

Stonerii ucrainieni de la Sinoptik prezinta un sound ce aduce 3 generatii de rock'n'roll intr-un singur amestec concentrat ce poate fi descris ca o intalnire dintre rock-ul anilor '60 si 2000. In cuvintele trupei este vorba despre stoner, rock old-school si digital indie. Front-man-ul Sinoptik, Dmitriy Sinoptik, a trait in UK pentru o perioada indelungata, timp petrecut cu The Wow Signal si vocalistul Penny Foster, inregistrand doua albume. Sinoptik pregateste un nou album pentru sfarsitul anului 2016. Trupa este reprezentativa pentru noul val de stoner din Ucraina, alaturi de Stoned Jesus cu care a impartit scena de multe ori.

 

Mindcage Escape
este o trupa bucuresteana formata in 2012. Muzica trupei s-a cristalizat intr-un amalgam de sonoritati old school si moderne de progressive metal. Cu toate acestea, intentia a fost intotdeauna de a nu trasa linii clare in ceea ce priveste stilul abordat, ci de a pastra o usa deschisa catre experiment.

 

Akral Necrosis a devenit una dintre cele mai longevive trupe ale curentului black metal din Romania. Odata cu sarbatorirea celor 10 ani de la infiintare, trupa pregateste si lansarea unui album nou in toamna lui 2016. In cadrul Underground Metal Resistance Fest, Akral Necrosis urca pentru prima data pe scena in 2016.
https://loudragemusic.bandcamp.com/album/akral-necrosis-marchosias-inter-section

Spinecrusher incepe noul an in forta si urca din nou pe scena unei noi editii UMR Fest, de data aceasta pe post de incalzire pentru iminenta aparitie a primului album, Crypts of Slaughter ce va fi lansat pe 2 Aprilie, tot in Quantic Pub.

 

Concurrency in Knowledge ramane una dintre cele mai interesante aparitii ale ultimilor ani in scena de metal extrem autohtona. Trupa a lansat un EP in 2014 si incep sa iasa in evidenta prin sound-ul brutal death metal prezentat, alaturi de o activitate constanta.

 


Invader
este o trupa tanara de melodic death metal din Lupeni. Trupa s-a infiintat in 2013 si au reusit sa lanseze pana acum Sons of a Dying Sun ca material de debut. Chiar daca este cea mai tanara trupa din line-up-ul acestei editii, Invader nu trebuie ratati. Sound-ul lor este inspirat de nume legendare precum Hypocrisy, At the Gates sau Obituary. Trupa se poate lauda si cu Locul I la Brand New Stage Gurasada Summerfest 2014 si locul 3 in finala nationala GBOB Romania 2015.

 

Conceptul festivalului revine intr-un nou format anul acesta: editia de primavara serveste ca un warm-up pentru varianta extinsa UMR Fest ce va avea loc in ultima parte a anului.

Underground Metal Resistance a luat nastere cu un scop bine definit de la bun inceput – festivalul isi propune sa sustina cele mai interesante nume din randul trupelor autohtone underground si de a sublinia ideea ca trupele romanesti merita toata atentia publicului. Astfel, festivalul este o sarbatoare a scenei romanesti, o intalnire speciala intre trupe si fani.

Sursa: Cavalleria Events


MAI MULTE DESPRE Flesh Rodeo
Posted by Fantotzii, at 23:30 |  February 10, 2016  | 0 Comentarii  | 2675 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Program Underground Metal Resistance Fest: ziua 1 "The Calm Before"

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri