stiri rock

Release party MANOWAR – Kings Of Metal MMXIV pe 7 mai la Silver Church

Release party MANOWAR – Kings Of Metal MMXIV pe 7 mai la Silver Church
 
Aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului Kings Of Metal al trupei MANOWAR, o piatra de hotar in istoria genului, nu poate trece neobservata! Formatia a marcat-o prin lansarea unui album aniversar – ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition, iar fanii MANOWAR din Romania sunt invitati sa celebreze evenimentul, pe 7 mai in Silver Church Club din Bucuresti!
 
 Startul festinului heavy metal animat de headbanging, karaoke, concursuri, riffuri MANOWAR si alte surprize se da la ora 19.00. Din programul serii nu va lipsi auditia noului album. Intrarea va fi libera.
 
Cu acest release party-ul Romania se alatura manifestarilor organizate de fanii din intreaga lume, ce au ca scop celebrarea albumului ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition. Evenimente similare au avut deja loc in Brazilia, Germania, Bulgaria si Portugalia, iar in urmatoarele saptamani va fi randul Manowarrior-ilor din Spania si Grecia se serbeze in still heavy metal.
 
‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition, despre care revista Break Out din Germania spune ca este “o noua capodopera,”  include 2 CD-uri, 9 trackuri principale si 9 bonus trackuri, o noua grafica de coperta, realizata de Ken Kelly si doua bookleturi, fiecare cu 24 de pagini, ce curpind fotografii rare din perioada 1988/1989, precum si din decursul realizarii versiunii ‘Kings Of Metal MMXIV’
 

Dublu CD-ul se gaseste in magazinele de specialitate, pe platformele de comert electronic ale trupei MANOWAR: www.thekingdomofsteel.com si www.thekingdomofsteel.eu. (ambele expediaza produsele oriunde in lume) si la standul de merchandise in turneul ‘Kings Of Metal MMXIV’ World Tour.

‘Kings Of Metal MMXIV’ este o inregistrare complet noua, care marcheaza 25 de ani de la lansarea albumului emblematic ‘Kings Of Metal’ din 1988 si de la turneul care i-a urmat.


In timp ce ramane fidel spiritului inregistrarii originale ‘Kings Of Metal MMXIV’ surprinde ascultatorul cu aranjamentele noi si cu alte elemente de noutate, cu interpretarea vocala spectaculoasa a lui Eric Adams, cu prestatia puternica a lui Donnie Hamzik la tobe, cu soundul scanteietor al chitarii lui Karl Logan si cu noul record al lui de Joey DeMaio care a inregistrat solo-ul de bas “The Sting Of The Bumblebee MMXIV”, cu viteza ametitoare de 300 de batai pe minut.


In ceea ce priveste muzica, aceasta este o inregistrare complet noua”, a explicat bassistul si producatorul Joey DeMaio, referindu-se la acest album. “Totul a fost inregistrat din nou. O cantitate imensa de munca si efort se concentreaza in acest album, pe toate nivelurile, lucru pe care il veti percepe auditiv, cand il veti asculta..
 

MANOWAR devenise o forta imperioasa, cu rasunator succes international, inca de la albumul de debut, “Battle Hymns”. Iar albumul, ‘Kings Of Metal’ din 1988, urmat de turneul din 1989 a catapultat formatia intr-o noua sfera. Piese precum “Heart Of Steel”, “Kings OF Metal”, “Hail And Kill” si “Blood Of The Kings” au dobandit imediat statutul de repere clasice cunoscute si apreciate pana astazi de fanii metalului din lumea intreaga.

Am pornit de la o discutie despre aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului si despre cum am putea sa o facem sa fie speciala. Iubim aceste piese la fel de mult ca si fanii nostri. Asa ca am inceput sa vorbim despre o noua inregistrare, care sa permita adaugarea unor noi elemente si un sound proaspat si masiv,” a explicat Joey DeMaio. “Apoi, s-a nascut ideea turneului aniversar, pentru a celebra acest album asa cum se cuvine. Live, alaturi de fanii nostri!” a adaugat el. “Am impins limitele omului si cele ale echipamentelor la maxim, pentru a face cinste inregistrarii originale si nu am putea fi mai multumiti de rezultatul obtinut. Totul suna mai amplu, in primul rand datorita capacitatii de a integra mai mult sunet intr-o inregistrare, fata de posibilitatile din trecut. Totul s-a imbunatatit, de la tehnologie la echipamentele pe care le folosim, de la corzile si dozele pentru chitara pana la pre-amp-uri, microfoane si chiar pana la insusi procesul de inregistrare. Tehnologia a evoluat atat de mult! Rezultatul este masiv! ” a comentat DeMaio.
 

Cu “Hail And Kill MMXIV” si “Kings Of Metal MMXIV,” piesa ce da titlul materialului, albumul incepe cu forta si maretia ce sunt sinonime pentru fanii din lumea intreaga cu numele MANOWAR.
 
Impresionanta balada “The Heart Of Steel MMXIV” este prezentata in trei variante:
Acoustic Intro, Guitar Instrumental si Orchestral Intro Version, ultimele doua fiind bonus track-uri.  

“Thy Kingdom Come MMXIV” este, in cel mai profund sens, o sursa de inspiratie.
 
Pentru noua naratiune din piesa “The Warrior’s Prayer MMXIV” trupa si-a unit fortele cu celebrul actor britanic Brian Blessed. Acesta este un actor renumit, atat pentru roluri de compozitie cat si pentru personaje din dramaturgia shakespeariana. Printre altele a jucat in: “Henry al V lea,” in regia lui Kenneth Brannagh, in productiile lui Oliver Stone, “Regele Lear” si “Alexander”, si a fost Printul Vultan in celebrul film “Flash Gordon”. Mai mult decat un actor si explorator, Blessed a primit distinctia “Spirit Of Hammer Award” din partea prestigioasei reviste Metal Hammer UK, pentru contributia sa la heavy metal. Pentru efecte speciale de cel mai inalt nivel in piesa “The Warrior’s Prayer MMXIV” a fost cooptat specialistul in efecte sonore Hamilton Sterling; de numele acestui veteran al Hollywoodului se leaga blockbuster-uri de actiune precum “Batman - The Dark Knight”, “Men In Black 3”, “War Of The Worlds”, si “Master And Commander: The Far Side of the World”, doua dintre aceste productii primind premii Oscar® la categoria „Cea mai buna editare sonora”.


“Thy Crown And Thy Ring MMXIV”, outro-ul traditional al concertelor MANOWAR este maiestuos atat in varianta orchestrala cat si in cea metal (bonus track), in timp ce “The Blood Of The Kings MMXIV,” completata cu versuri noi, este un salut pentru toate tarile in care MANOWAR a performat pana in ziua de astazi. Fiecare piesa se remarca in felul ei, pe un album ce debordeaza de energie si forta.

“On Wheels Of Fire MMXIV” incheie succesiunea pieselor principale in cel mai puternic si catapultant mod cu putinta.

Artistul fantasy Ken Kelly, ce colaboreaza de multa vreme cu trupa MANOWAR a realizat doua noi ilustratii pentru copertile albumului. Ca o continuare a lucrarii realizate de el in 1988, cele doua picturi noi incorporeaza steagurile tuturor tarilor in care MANOWAR a concertat pana acum sau pe care urmeaza sa le viziteze in actualul turneu mondial.
 
 
Posted by Ruxia Sandru, at 17:05 |  April 10, 2014  | 0 Comentarii  | 2431 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Release party MANOWAR – Kings Of Metal MMXIV pe 7 mai la Silver Church

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri