stiri rock

Semifinale pentru Wacken Metal Battle Romania 2012

Semifinale pentru Wacken Metal Battle Romania 2012
Datorita numarului tot mai mare de trupe care se inscriu pentru faza nationala a concursului Wacken Metal Battle echipa de organizare din România a decis ca, incepând din acest an, sa includa si o faza de semifinale. „Vrem prin organizarea acestor semifinale sa dam ocazia cat mai multor trupe de a se prezenta live in fata juriului. Stim ca este greu pentru formatiile tinere sa realizeze inregistrari profesionale. Prin aceste semifinale regionale ele pot sa demonstreze juriului valoarea muzicala pe care o au” a declarat Laurentiu Straut, coordonatorul proiectului. Pentru a fi acoperit intreg teritoriul României vor exista patru zone:
Zona I, semifinala in Bucuresti : Tulcea, Constanta, Ialomita, Braila, Buzau, Bucuresti/Ilfov, Prahova, Dâmbovita, Teleorman, Arges, Vâlcea, Olt, Calarasi
Zona II, semifinala in Timisoara: Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Timisoara, Arad
Zona III, semifinala in Cluj: Bihor, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Covasna, Mures, Bistrita, Cluj, Salaj, Maramures, Satu-Mare
Zona IV, semifinala la Iasi: Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani

Din cauza acestor modificari programul concursului va fi modificat astfel:
Inscrieri preselectie: data limita – 15 aprilie 2012
Anuntarea trupelor semifinaliste: 20 aprilie 2012
Semifinala zona I – tba, Bucuresti
Semifinala zona II – tba, Timisoara
Semifinala zona III – vineri 4 mai, Irish Music Pub Cluj
Semifinala zona IV – tba, Iasi

Finala nationala – joi 17 mai 2012, club Oldies Sibiu

Trupele câstigatoare din cele patru semifinale nationale nu vor mai putea participa la urmatoarea editie a concursului WOA Metal Battle Romania. O alta noutate a acestei editii consta in faptul ca, atât la semifinale cât si la finala de la Sibiu, publicul va putea vota formatia preferata – votul publicului fiind considerat echivalentul unui vot al unui membru al juriului.
In urma finalei nationale o formatie din România va avea sansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfasoara anual la Wacken, in Germania, si se bucura de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din intreaga lume! Trupa câstigatoare in finala din Germania va obtine ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast.


Sursa: Echipa WOA Metal Battle Romania

Posted by Dragos P., at 00:18 |  March 16, 2012  | 0 Comentarii  | 2764 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Semifinale pentru Wacken Metal Battle Romania 2012

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri