stiri rock

Serile speciale DonisArt&Kogaionon

Serile speciale DonisArt&Kogaionon

…totul a venit din respect pentru muzica… din admiratie pentru ceva ce iubim, respiram, traim;
…ne-am gandit ca ar fi frumos sa aducem cateva trupe in premiera in Romania, recunoscute doar in underground-ul de specialitate, dar care ar trebui sa primeasca si aici sustinerea binemeritata;
…mai ales ca tot ceea ce fac ele vine din inima, din placerea de a canta, arata, impartasi;
…muzica acestora este una originala, complexa, inaltatoare;
…toate trupele in discutie au albume aparute in 2008;
…sa putem savura confortabil aceste Seri Speciale in  locatii elegante, decente, stilate, pline de aroma prietenoasa si mesaje intime;
…poate chiar se va contura si un public fidel, doritor de a primi si ALTCEVA;
…si astfel a aparut POVESTEA acestor Seri Speciale!

ARCANA (SWE): perfecta pentru fanii DEAD CAN DANCE, insa intr-o varianta mai Dark, usor medievala si plina de faze Ambient. Cei cinci suedezi se identifica in Romania cu  lansarea albumului “Raspail”, interpretat in premiera LIVE, aici. Un sunet usor monoton la o ascultare superficiala, plin de emotii insa dupa intrarea in atmosfera. Alternarea vocilor cu percutia simpla dar expresiva, alaturi si de keyboard-ul foarte atmosferic fac din ARCANA o trupa ce nu are cum sa nu fie indragita si in varianta concertistica.
ICE AGES (AUT): un proiect Electronic, industrializat, intunecat, mai putin digerabil de necunoscatori, dar destul de Experimental pentru cei neconventionali. Richard Lederer isi promoveaza in concert singurul proiect muzical ce se presteaza la asa ceva, prin albumul “Buried Silence”, cantat la Brasov in premiera, intr-o varianta complet computerizata si cu videoproiectii abstracte, insa in perfecta rezonanta cu muzica artistului. Pacat ca nu exista posibilitatea de a vedea pe scena si celelalte doua trupe ale lui, adica SUMMONING sau DIE VERBANNTEN KINDER EVAS.
ATARAXIA (ITA): o muzica sublima, o voce feminina incredibila, o coloana sonora  cu adevarat profesionista. O intoarcere in timp, in vremurile de demult, intr-o atmosfera calda, calma, meditativa, visatoare. Instrumentele folosite sunt de toate felurile, din cam toate civilizatiile Europei si nu numai, imagistica scenica find  un factor primordial de care tin tot timpul cont cei patru talentati muzicieni. Dupa 20 de CD-uri, peste 20 de ani de activitate, cateva sute de concerte, ATARAXIA este poate cel mai apreciat nume din intreaga scena Neo-Classical Folk iar posibilitatea de a vedea un concert cu ei este intotdeauna un motiv de bucurie si de relaxare. Italienii tocmai au reeditat un demo compus in urma cu 17 ani, acum aparut in varianta unui CD elegant, “Nosce Te Ipsum”, si lucreaza intens la noi piese ce urmeaza sa fie incluse pe un nou material care va aparea curand.  Evident ca vom avea fericirea sa ascultam si din acestea.
TRIARII (GER): un proiect foarte pretentios, ce imbina foarte inspirat elementele Ambient, cu cele Industrial si Classical. Berlinezii (trei in varianta LIVE) stiu sa faca un show excelent, in primul rand prin expresivitatea bateristilor dar si prin atmosfera “militaroasa” a keyboardului lui Christian. Dupa o liniste de 2 ani, TRIARII revine acum cu un nou album, “Muse In Arms”.
IN SLAUGHTER NATIVES (SWE): Mastermind-ul Jouni este considerat in scena Industrial ca unul dintre cei mai seriosi, talentati si de inspiratie artisti. Un spectacol pur tehnic, autentic!
ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO (SWE): Cel mai de notorietate grup Industrial Folk Experimental, cu albume ce au socat si au ravasit o multime de fani. Mesajele lui Tomas, in armonie perfecta cu vocea Rosei-Marie, sunt exprimate inedit, cu trimiteri spre conceptualele contraste razboi-pace, lumina-intuneric, iubire-ura, barbat-femeie, viata-moarte, decenta-depravare. Orgia creata pe scena de suedezi, insotita de o proiectie pe masura, nu poate sa faca altceva decat sa socheze, incite sau sa atraga pana si ochiul celui mai smerit spectator. In formula de sase, ORE ne prezinta noul lor album, intitulat “ONANI”. Cel mai bombastic grup de la label-ul suedez COLD MEAT INDUSTRY, cea mai gustata trupa dintre cele ale genului!
SPIRITUAL FRONT (ITA): cvartetul este recunoscut pentru erotismul muzical transmis prin piesele lor, Simone Salvatori erijand deseori intr-un veritabil rol de “Gigolo artistic”. Cu multe influente din NICK CAVE, JOHNNY CASH, CALEXICO sau TINDERSTICKS, la limita unui Folk extrem dar si a unui Country in genul Ennio Morriconne, SPIRITUAL FRONT presteaza un Alternative Rock emotional, ce se bucura de un succes fantastic LIVE iar show-ul din Romania va fi si cel prin care vom asculta noile piese aparute pe mult asteptatul album.
ROME (LUX): Jerome Reuter este un geniu ce a reusit in doar 3 ani sa realizeze un MCD si 3 albume, care mai de care mai rapitor! “Masse Mensch Material”, ultimul lui album realizat in acest an, este de o melodicitate incredibila, unde vocea masculina ne plimba de la Nick Cave pana la Leonard Cohen… Ce sa va spunem: de la LAIBACH sau SPIRITUAL FRONT, pana la DEPECHE MODE, cu treceri prin Ambient, Post Industrial, New Wave, Neo-Classical, Dark-Romanticism… Avem balade, avem piese ritmate, avem secvente Pop, altele autentic Ambient, treceri Martial… totul e diferit, ciudat, simplu dar al naibii de expresiv! Beauty of desperation! 

Vor fi seri speciale, dominate de decoruri variate dar si adaptate la stilurile muzicale, vor fi proiectii, jocuri de lumini, efecte…
Vor fi standuri cu CD-uri alte trupelor ce performeaza, tricouri originale, personalizate, accesorii Goth la preturi promotionale, surprize, premii oferite atat de organizatori cat si de trupe…
Vom avea AfterParty-uri in care trupetii vor sta la mese cu fanii… pana spre orele diminetii…
Vor fi multe, vor fi variate, vor fi surprinzatoare si placute… speram noi!

Dar si locurile in sala vor fi strict limitate, deoarece nu dorim sa transformam visele noastre frumoase in cosmarurile voastre!
Dorim sa visam/traim placut impreuna, sa ne rupem in acele momente de cotidian, de tot ce ne apasa si streseaza zilnic, sa transcedem muzical in alte unghere ale interiorului nostru… de fapt, sa ne bucuram civilizat, elegant, confortabil si respectabil, intr-o maniera cat se poate de deschisa si prietenoasa, de cateva ore de muzica nobila si de atmosfera rezonanta, nemaintalnita pana acum in Romania.
Stim ca multe trupe din cele de mai sus nu va spun mare lucru, stim ca interesul este mai degraba de a merge la concertele trupelor preferate de mult timp, cele cunoscute, de notorietate, cu care am crescut sau pe care am avut si timpul fizic si starea propice de a le savura, asimila. Este normal, pentru ca si noi o facem continuu de multi ani, de cele mai multe ori fiind nevoiti sa mergem pe afara!
Pe de alta parte insa, underground-ul muzical a scos tot timpul la lumina palida a reflectoarelor modeste trupe pline de daruire, cu sunet inovator, capabile sa creeze in special in cercuri mici emotii interioare pline de rezonanta, lasand in urma satisfactia unor amintiri intime, desavarsite, pretuite intens.
Incercand sa pasim pe calea foarte slab batatorita de cei ce iubesc astfel de sonoritati, ne bucuram ca putem face ceva mai mult pentru aceasta scena intitulata generic Goth, sau Dark Ambient Industrial Folk, de multe ori ea fiind perceputa la noi mai degraba ca pe una ce nu e o entitate propriu-zis (adica “e ceva ce are conexiuni dar nu e Metal”) decat ca pe una de sine statatoare, cu identitate, mesaj, forma si fond complet separate.

Fiecareia din aceste cinci Seri Speciale ii sunt acordate materiale in detaliu, prezentari  exclusive, pagini dedicate, tocmai pentru a afla, intelege si cunoaste exact cu cine avem de a face si daca merita efortul de a fi vizualizate.
Avem planuri mari, sperante abundente, confirmari ale altor trupe mai putin cunoscute aici dar care pun tot timpul calitatea si respectul pentru arta in fata cantitatii si compromisului comercial. Pe masura ce ele vor scoate albume noi, inspirate si interesante, vom incerca sa le oferim oportunitatea unor noi Seri Speciale, daca si publicul din Romania va fi la fel de receptiv. Si speram ca nu numai noi o vom face!!!
Ne bazam pe un public sincer, nonconformist, neconventional, neincorsetat in toate evenimentele trendy ale acestor vremuri sau mustit constient in propria-i limitare, deschis la nou, la cunoastere, la noi experiente… la ALTCEVA… sau si la ALTCEVA!

Ce indraznim noi politicos sa va recomandam? Doar sa aruncati o geana peste aceste trupe, sa cititi materialele prezentate, sa le/va dati o sansa si sa acceptati (formal sau chiar fizic) ca nu ne dorim sa organizam concerte, ci Seri Speciale… pentru Prieteni Speciali!

Nu ura/invidia ne sperie, nu iubirea ne alina ci ignoranta ne indeparteaza!
Va asteptam cu drag!

DonisArt & Kogaionon
www.kogaionon.com
www.donisart.ro



MAI MULTE DESPRE Arcana, Ataraxia, In Slaughter Natives, Ordo Rosarius Equilibrio, Rome, Spiritual Front, Triarii
Posted by at 00:00 |  June 06, 2008  | 4 Comentarii  | 3128 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Serile speciale DonisArt&Kogaionon

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri