stiri rock

SOLITUDE AETURNUS, CANDLEMASS si BELPHEGOR in comuna Borcea

SOLITUDE AETURNUS, CANDLEMASS si BELPHEGOR in comuna Borcea

Nou val de confirmari internationale la ROCK CITY OPEN AIR (20 – 23 august, comuna Borcea)
RCOA este cel mai mare festival in aer liber din Romania care va dura 4 zile si va aduce un numar de aproape 200 de trupe pe scena.
 
Metal Masters, organizatorul evenimentului, are experienta internationala in booking, tour management, impresariat si organizare. Ca atare, selecteaza pentru RCOA trupele cele mai dorite de public. De aceasta data vin cu trei grei din genuri diferite: epic doom, doom si death/ black.
 
 
SOLITUDE AETURNUS  (Texas - S.U.A.) -  Maniacii detaliilor
 
Clasici al genului doom metal, SOLITUDE AETURNUS produc metal greu, de calitate. Muzica lor iese in evidenta printr-un contrapunct incitant prin alegerea temelor si a versurilor de o sensibilitate demna de cei mai mari poeti, cu o atentie de maniac acordata detaliilor.
SOLITUDE AETURNUS s-a format in anul 1987 la initiativa lui John Perez, membru al trupei de thrash metal Rotting Corpse. In ianuarie 1988 inregistreaza legendarul demo care cuprinde 5 melodii intitulat “Justice For All”, cu 7 luni inainte ca cei de la Metallica sa scoata albumul cu acelasi nume. Totusi Metallica este cea care actioneaza in instanta, iar SOLITUDE AETURNUS este fortata, dupa 2 ani sa schimbe numele albumului.
Componenta trupei s-a schimbat de cateva ori, multi dintre cantareti fiind implicati si in alte proiecte. Din 2007 trupa este formata din: John Perez (chitara), Robert Lowe (voce), Steve Moseley (chitara), James Martin (bas), Steve Nichols (tobe).
 
CANDLEMASS  (Suedia) - Un show de exceptie
 
Piatra solida a scenei doom metal, CANDLEMASS a avut dese schimbari de componenta, doua pauze in activitate si doua reveniri pe masura asteptarilor. In octombrie 2006, trupa isi pierde frontman-ul, Messiah, un simbol doom metal. Decizia lui a adus multe dezamagiri in randul fanilor. Parea foarte greu de inlocuit si trupa se afla in impas.Desi la prima vedere nu parea o alegere fericita, notorietatea ii convinge pe cei de la CANDLEMASS sa ii dea o sansa. Robert Lowe avea un singur defect – canta cu alta trupe de gen. Dar Robert Lowe se potriveste si se integreaza perfect in angrenajul masinariei metalice CANDLEMASS. Faptul inedit este acela ca solistul vocal vine si canta in paralel cu alti grei ai scenei doom (SOLITUDE AETURNUS), dar o face atat de diferit cu fiecare, incat trupele isi pastreaza identitatea si se dezvolta stilistic.
Inovatori inspirati, stiu sa mareasca tempo-ul pe un gen considerat campionul non-vitezei riff-urilor. Chiar mai mult: duc lucrurile pana in zona progresiva.
Trupa promite un show de exceptie la Rock City Open Air, unde va promova in premiera piese de pe "Death Magic Doom" precum "If I Ever Die", dar si piese mai vechi care au devenit de-a lungul anilor piese de referinta ascultatorilor de gen.
Membrii: Robert Lowe (vocal), Lars Johansson (chitara), Mats "Mappe" Björkman (chitara ritmata), Leif Edling (bass), Jan Lindh (tobe, percutie)


BELPHEGOR (Austria) - Demonii seducatori
 
Trupa si-a insusit numele unui demon, care apare des si in literatura (de exemplu "Paradise Lost" a lui John Milton si "Les Travailleurs de la mer" a lui Victor Hugo), BELPHEGOR. Acesta este un demon care seduce oamenii ajutandu-i sa faca descoperiri si inventii care ii pot imbogati rapid.
De la infiintarea in 1991, cei de la BELPHEGOR au fost cooptati de diferite case de discuri tot mai mari, proces finalizat cu semnarea unui mult dorit contract cu Nuclear Blast, in 2005.
Asa cum o spune si numele lor, trupa BELPHEGOR povesteste pe noul lor album despre forte oculte, vrajitoare si demoni clasici. Albumul va fi lansat pana in luna august, un bun prilej pentru Romania de a primi live, prin intermediul Rock City Open Air, un show intunecat marca BELPHEGOR, pe masura asteptarilor, presarat cu multe surprize si premiere.
Membrii: Helmuth (chitara, vocal), Morluch (chitara), Serpenth (bas).
 
Biletele la RCOA s-au pus in vanzare prin Eventim.RO si punctele sale de distributie. Pretul promotional de 270 de lei este valabil pana la sfarsitul lunii aprilie.MAI MULTE DESPRE Belphegor, Candlemass, Solitude Aeturnus
Posted by Klawz, at 00:00 |  April 08, 2009  | 1 Comentarii  | 3487 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SOLITUDE AETURNUS, CANDLEMASS si BELPHEGOR in comuna Borcea

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri