stiri rock

STEVE VAI va primi Premiul pentru intreaga activitate la Cerbul de Aur

STEVE VAI va primi Premiul pentru intreaga activitate la Cerbul de Aur

Prezenta in Romania a celebrului chitarist va prefata lansarea celui mai nou CD si DVD al sau %u2013 Where the Wild Things Are, distribuit in Romania exclusiv de A&A Records/ Warner Music Licensee.

Muzician de talie mondiala, idol al multor generatii de chitaristi rock, detinator de premii Grammy - Steve Vai va fi prezent la editia din acest an a Festivalului Cerbul de Aur. Artistul este in plina promovare a celui mai nou material discografic, Live in Minneapolis: Where the Wild Things Are, in varianta CD si DVD. DVD-ul va beneficia de o avanpremiera organizata la Egyptian Theatre din Hollywood pe 15 Septembrie. Cei prezenti vor avea ocazia sa vizioneze concertul in intregime dar si sa-l asculte pe Vai discutand cu membrii trupei sale despre detalii din culisele realizarii acestui spectacol.

La avanpremiera va avea acces si publicul larg, iar fondurile obtinute din vanzarea de bilete vor fi donate catre Hollywood Arts, o academie de arta care ofera cursuri gratuite in domeniile artei creative si comerciale tinerilor fara adapost sau celor cu probleme. Vai este membru in consiliul director al academiei din 2007.

Personalitati din toate domeniile lumii muzicale vor dona obiecte pentru o licitatie sustinuta in beneficiul aceleiasi academii.

2010 marcheaza 30 de ani de cariera de turneu pentru Vai care s-a lansat in 1980 ca si chitarist in trupa lui Frank Zappa, insa contributia sa incredibila la istoria muzicii rock a intervenit in timpul carierei sale solo, de-a lungul careia a vandut aproape 6.000.000 albume.

Where the Wild Things Are a fost filmat in Minneapolis in timpul turneului Sound Theories care a fost sold out in intregime, desi a traversat mai multe continente. Filmul va fi lansat oficial pe DVD si Blu-ray pe 29 Septembrie. Un CD audio live care contine selectiuni din concertul de pe DVD va fi lansat de asemenea pe 29 septembrie. O scurta secventa din film poate fi vazuta pe www.vai.com/wildthings

Steve Vai va urca pe scena Cerbului de Aur pe data de 6 septembrie, cand i se va decerna premiul pentru intreaga activitate. Cu aceasta ocazie, artistul urca pe scena unde va canta inconfundabilele riffuri ale chitarii sale special confenctionata conform instructiunilor artistului de catre celebru producator de instrumente Ibanez

De asemenea, Steve Vai va fi cel care va inmana Trofeul Cerbul de Aur castigatorului editiei 2009 a festivalului.

Sursa: A&A RecordsMAI MULTE DESPRE Steve Vai
Posted by Klawz, at 00:00 |  September 01, 2009  | 12 Comentarii  | 2226 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: STEVE VAI va primi Premiul pentru intreaga activitate la Cerbul de Aur

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri