stiri rock

Stufstock Newcomers. Prima etapă: 24 merg mai departe

Stufstock Newcomers. Prima etapă: 24 merg mai departe
24 de trupe rock noi vor merge mai departe după ce juriul concursului Stufstock Newcomers a ascultat zilele trecute piesele a peste 60 de formații înscrise anul acesta. În cea de-a doua etapă artiștii vor da ”examenul de live”, în urma căruia 12 dintre ei vor avea şansa să se lanseze printr-un concert pe scena Stufstock Newcomers din Vama Veche.
Stufstock Newcomers. Ultimii veniţi vor fi cei dintâi.

Juriul, format din Alex Revenco (Jurnalul Național, Președintele juriului), Mircea Oculeanu (Radio Guerilla), Guido Janssens (fost GM EMI Publishing Belgium, fondator Emagic Entertainment în Olanda și România), Vlad Gorneanu (ZOB), Dana Papadima (Asociația Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural), Hefe (Bring The Noise), și Florin Silviu Ursulescu (Radio Romania Actualități) s-a reunit zilele trecute în Elephant Pub de pe Gabroveni și a ascultat și notat muzica nouă a celor peste 60 de trupe înscrise. Genurile abordate de ”newcomers” sunt foarte variate, de la metal, classic rock progressive, alternative rock sau industrial, la chillout jazz, nu-jazz, post punk, indie alternative, reggae, electronica pop.

”Ca și în alte domenii, noii veniți reprezintă prezentul și poate și viitorul rockului românesc”, spune Alex Revenco, Președintele juriului Stufstock Newcomers. ”Depinde numai de cei în cauză. Într-un peisaj muzical sărac în lucruri noi, formațiile care candidează la Stufstock Newcomers au prezentat, în majoritatea lor, alternative la rock-ul bătrânesc și fără personalitate. Inițiativa Stufstock Newcomers este absolut benefică și sperăm cu toții ca dintre trupele care vor apărea pe scena Newcomers de acest an să confirme cât mai multe”, adaugă Revenco.
Trupele care vor merge mai departe, la ”semifinala” din iulie, sunt, în ordine alfabetică:

AIM (București, classic rock progressive)
Apocalips (Sânnicolau Mare, metal)
Chester (București, emo pop-punk)
Cuantune (București, nu jazz)               
The Da Da’s (București, alternative pop-punk)
Daybreak (București, chillout jazz
East Roots (București, reggae)
Fort 13 (București, industrial)
Magnolia (București, electronica pop)
Mes Quins (București, electronica pop punk)
Nivelu 4 (Brașov, ska-punk)
Respect (Cluj-Napoca, progressive metal)
Robin and the Backstabbers (București, alternative rock)
Schlitz (Cluj Napoca, punk rock)
Searing Blaze (Brașov, gothic metal)
Semiosis (Craiova, experimental rock)
Sophisticated Lemons (București, indie alternative)
Stonebox (București, alternative rock)
Teoria Minții (Cluj-Napoca, alternative rock)
Tiarra (București, gothic metal)
Tiptil (București, nu-jazz post punk)
Touluse Lautrec (București, alternative rock)
Up To Eleven (București, alternative rock)
White Walls (Constanța, metal core)

Ca în fiecare an, Stufstock lansează şi susţine şi în 2010 muzica nouă a artiştilor aflaţi la început de drum, în proiectul Stufstock Newcomers. Alături de scena Rock şi de scena Fusion World, organizatorii pregătesc şi pentru ediţia din august scena Newcomers, dedicată trupelor tinere.

Prima condiție a concursului a fost ca artiștii care vor să se înscrie să poată susţine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Peste 60 de trupe și-au trimite demo-urile până la data de 18 iunie. La finalul primei etape a jurizării au fost alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în luna iulie într-un club din Bucureşti, anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor cânta pe scena Newcomers din Vama Veche.

Cele mai bune trupe care susțin câte un concert pe scena Newcomers vor fi, de asemenea, premiate. Premiul întâi, în valoare de 10.000 de euro, constă în producţia unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionistă, de la înregistrare, până la lansare şi promovare ulterioară. Premiul al doilea, în valoare de 5.000 de euro, se va concretiza în producţia unui videoclip, iar premiul al treilea, în valoare de 1.500 de euro, aduce formaţiei câştigătoare un kit muzical pentru sala de repetiţii (o staţie de chitară, una de bas şi un set de cinele). Premiul publicului (de popularitate) înseamnă un turneu în cinci oraşe pentru trupa care îl va câştiga, organizat de Capricorn & Capricorn Productions, producătorii Stufstock 2010.

De asemenea, organizatorii vor lua în considerare cele trei trupe câştigătoare pentru deschiderea concertelor de la scena Rock de anul viitor.

Stufstock 2010, aflat la a opta ediţie, va avea loc între in 16-22 august, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce şi anul acesta, pe trei scene, de această dată - scena Rock, scena Fusion World şi scena Newcomers - trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Primele nume de pe afiş care au confirmat sunt Zdob şi Zdub, E.M.I.L., Luna Amară, Byron, Trupa Veche şi Trooper. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, vara aceasta evenimentul va deveni mult mai complex şi va susţine şi alte forme de exprimare artistică: teatrul, filmul, fotografia, literatura, totul sub umbrela eco. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.

Posted by Dragos P., at 14:58 |  July 08, 2010  | 0 Comentarii  | 3171 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Stufstock Newcomers. Prima etapă: 24 merg mai departe

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri