stiri rock

SVART CROWN, BANE, KREPUSKUL si HEAVY DUTY la Cluj-Napoca

SVART CROWN, BANE, KREPUSKUL si HEAVY DUTY la Cluj-Napoca
Blaster Promotions si Pest Webzine prezinta:
SVART CROWN(FR), BANE(SER), KREPUSKUL si HEAVY DUTY la Cluj-Napoca.

Fiind considerate 2 dintre cele mai talentate trupe ale noului val de metal extrem european, SVART CROWN si BANE se opresc si la Cluj, in cadrul turneului lor numit Black the Balkan Tour, pe data de sambata, 5 Martie 2011, la Roland Garros, incepand cu ora 20.00.

SVART CROWN (Death Metal, Franta)
Fondata in 2005, SVART CROWN a debutat discografic un an mai tarziu cu demo-ul "Bloody Crown", un demo bine primit de presa metal locala si care le aduce un contract cu casa de discuri franceza Rupture Music (Otargos, Kronos, Genital Grinder, Lex Talionis, etc.). Primul album, "Ages of Decay", apare in 2008 etaland un Death Grind brutal, fara urma de compromis. Lansarea albumului e urmata de numeroase show-uri locale dar si 2 turnee europene alaturi de Shining, Enthroned si Otargos. In Septembrie 2010 SVART CROWN semneaza un nou contract discografic, de data aceasta cu renumitul label francez Listenable Records (Hate, Aborted, Soilwork, Incantation, Immolation, Exhumed, etc.) care le si lanseaza cel de-al doilea album, "Witnessing The Fall", in Octombrie, pentru piata Europeana, urmand ca luna aceasta sa fie lansat si pentru piata nord americana. Stilul trupei devine un Death Metal tehnic si brutal, cu numeroase influente Black Metal, iar reactiile extrem de pozitive ale presei metal din toata lumea ii recomanda pe SVART CROWN drept una dintre cele mai mari promisiuni ale scenei metalului extrem francez actuale. De remarcat faptul ca bateristul trupei, gael, mai activeaza si in trupe ca Antaeus, Diabolic sau Drowning.

Link: http://www.myspace.com/svartcrown






BANE (Black Death Metal, Serbia)
BANE apare pentru prima data pe scena metalului extrem sarbesc in 2006, cand Branislav, liderul trupei de Technical Death Metal Disdained, se decide sa inceapa lucrul la un proiect solo, doar ca pentru cativa ani activitatea lui este destul de redusa. In 2009, dupa destramarea Disdained, BANE devine o trupa cu line-up complet iar munca de promovare da roade: primul EP, Misanthropia" este lansat atat de labelul olandez Victory By Fire cat si de catre Set Production in Egypt. Activitatea intensa de promovare a trupei ii aduce si primul contract major cu labelul american Abyss Records (Diabolical, Hinsides, Torture Division, Noctis Imperium, etc.) care le produce si primul album, "Chaos, Darkness & Emptiness", pentru piata americana. Pentru piata europeana nu mai putin de 4 labeluri sunt co-producatorii noului album care prezinta ascultatorilor un Black Death Metal influentat de trupe ca Dissection sau Behemoth. Numeroasele concerte de promovare sustinute in Europa ii aduc pe BANE in top-ul metalului extrem din Serbia si unul din numele importante din noul val european.
Link: http://www.myspace.com/baneband






In sustinerea concertului SVART CROWN si BANE la Cluj-Napoca vor evolua KREPUSKUL (Experimental Metal, Cluj) si HEAVY DUTY (Thrash Death Metal, Sibiu).

KREPUSKUL (Experimental Metal, Cluj-Napoca)
Unul dintre cele mai importante nume ale metalului romanesc, KREPUSKUL vor sustine primul concert in Cluj in noua componenta: Andu Anches (Bass, Vocals), Alex Tarocco (Drums), Marcel Rusu (Guitar). Aflata in al 5-lea an de activitate live, Krepuskul a concertat alaturi de nume mari ale metalului mondial, atat in Romania, cat si peste hotare: Sepultura, Rotting Christ, Crematory etc. Stilul abordat este acelasi metal experimental, cu ritmuri puternice, groase, foarte dansabile, combinate cu măsuri compuse, ruperi de ritm, melodicitate şi pe alocuri voce curata.
Link: http://www.myspace.com/krepuskul





HEAVY DUTY
(Thrash Death Metal, Sibiu)
Cvartetul sibian HEAVY DUTY s-a infiintat in 2007, dar problemele de componenta au facut ca activitatea trupei sa devina una intensa abia incepand cu anul 2009. Concertele sustinute alaturi de nume importante ale metalului romanesc (Necrovile, Krepuskul, Truda, Bolthard) si aparitia lor tot mai activa la festivaluri autohtone de gen aduc un plus important experientei trupei. Concertul alaturi de KREPUSKUL, BANE si SVART CROWN va fi prima aparitie HEAVY DUTY la Cluj-Napoca.
Link: http://www.myspace.com/heavydutysibiu


 


MAI MULTE DESPRE Krepuskul
Posted by Klawz, at 17:57 |  February 14, 2011  | 0 Comentarii  | 3911 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SVART CROWN, BANE, KREPUSKUL si HEAVY DUTY la Cluj-Napoca

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri