stiri rock

Sziget 2006: Comunicat de presa

Sziget 2006: Comunicat de presa

Intre 9 si 16 august la Sziget va asteapta 200 de artisti internationali, 500 de trupe unguresti, DJs, cateva trupe de teatru, acrobati, comedianti, dansatori, papusari, in general cam 200 de programe diferite pe zi ce au loc in mai mult de 60 de locatii. O adevarata nebunie, ce continua succesul editiei precedente.

Pentru a evita totusi aglomeratia de anul trecut, organizatorii au facut cateva modificari. Astfel, se vor putea cumpara 15.000 de bratari de acces la 99 euro, ce nu ofera si campare pe insula si sunt perfecte pentru cei care doresc sa se cazeze in alta parte. Insa atentie! Controalele se vor inmulti, pentru ca cei care achizitioneaza asemenea bilete sa nu incerce sa campeze totusi in perimetrul festivalului. Bratarile obisnuite ce asigura accesul pe insula timp de o saptamana (inclusiv campare) vor costa 120 euro si vor fi in numar de 25.000. Biletele zilnice vor fi si ele in numar de 25.000 pe zi, fata de 40.000 pe zi de anul trecut, si vor costa 24 euro.

Tinand cont de cresterea continua a festivalului, si serviciile au fost imbunatatite. Alte servicii de care se va putea beneficia in aceasta vara sunt cele farmaceutice, lost and found, dulapioare cu cheie pentru pastrarea diverselor obiecte etc. Domeniul igienei a fost un pic depasit anul trecut, drept pentru care anul acesta organizatorii vor plasa in locurile cele mai frecventate noi toalete mobile importate din Austria, mai usor de curatat.

In aria din fata scenei principale va fi sadita iarba, astfel ca in caz de ploaie se va evita mocirla creata anii trecuti la Main Stage. Imbunatatiri va suferi si iluminatul, insuficient in unele arii in anii trecuti. A crescut si numarul de terase si baruri si s-au introdus unele cu specific nou: taccos bar, churros (dulciuri braziliene) etc.

Scena principala si imprejurimile vor fi anul acesta transformate in adevarate spatii vizuale, compania VLS proiectand in fiecare zi cate o tema de animatie 3D, insotita de jocuri impresionante de lumini.

Si trecand acum la partea muzicala, iata pe cine vom putea vedea anul acesta pe cateva din scenele de la Sziget:

Main Stage: Radiohead, Franz Ferdinand, Scissor Sisters, Placebo, Therapy?, Ministry, dEUS, Rasmus, The Gathering, Jovanotti, Gentleman, Beatstakes, Guru’s Jazzmataz.

Pannon World Music Stage: Susana Baca (Peru), La Bottine Souriante (Canada), Toumani Diabate (Mali), Lila Downs (Mexic), Robert Plant & the Strange Sensation si multi, multi altii.

HammerWorld Stage: Sick Of It All, Fear Factory, Cathedral, Exploited, Evergrey, Morbid Angel, Satyricon, Cradle Of Filth.

Pentru mai multe informatii si pentru a vedea lista completa a formatiilor / artistilor, vizitati www.szigetfestival.comMAI MULTE DESPRE General
Posted by Nebelhexa, at 00:00 |  May 24, 2006  | 0 Comentarii  | 4465 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Sziget 2006: Comunicat de presa

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri