stiri rock

TAINE-LIVE IN STUDIO / ONLINE NOW

TAINE-LIVE IN STUDIO / ONLINE NOW

Acum pe METALFANTV !

TAINE –Live in Studio Taine Multimedia

Introducere
Am asteptat mult acest experiment…poate si voi. Ne-am gandit ca teoretic avem toate mijloacele necesare spre a putea face o inregistrare live la noi in studio. Cred ca e o premiera in Romania cum a fost si in 2004 la “Decade Of Metal” unde am lansat ideea de “multimedia”in metalul romanesc, cand in timpul concertului nostru aniversar am proiecat diverse imagini…
Revenind la acest “Live in Studio” era foarte,foarte interesant daca reuseam sa facem totul in transmisie directa,dar probablil ca voiam prea mult pentru ce poate Romania in momentul asta. Vorbisem cu un provider de internet din zona. Initial nu s-au prins ce vreau sa fac,iar cand le-am explicat mi-au confirmat ca e imposibil. Trebuia sa-mi garanteze cel putin 50 mega/sec.plus banda larga pentru a nu compromite calitatea video si mai ales audio.Plus ca nu se stia ce se va intampla cand se vor conecta 200 de useri… Mult prea mult pentru posibilitatile lor. Urmatoarea varianta era pe bani. Pe multi bani. Asa ca am renuntat la “on air stream TV” mai ales ca exista posibilitatea ca in ziua respectiva sa cada internetul (cum deseori se intampla prin zona) iar toate pregatirile si evenimentul sa se prabuseasca penibil. Deci era prea riscant.

Asa ca am stabilit cu METALFAN data de 28 decembrie pentru a fi lansata o inregistrare pe pagina de TV.

Desfasurare
Radu Dumitru de la DRC Image si Tom Brandus de la Sylenz Media, colaboratori de-ai nostri si mai ales prieteni foarte buni ne-au ajutat sa punem in practica acest deosebit proiect prin bunavointa lor dar mai ales ca si pentru ei era ceva inedit.
Patru camere video, un computer cu o placa video foarte buna, un hard-disk recorder performant (pentru back-up),un mixer video,multe cabluri si trei cameramani sunt componentele partii de video. Atentie! Mixajul video a fost facut live, fara montaj dupa si fara efecte,asta se poate vedea altfel si din imagini,multe din ele fiind chiar mici greseli. Tocmai asta am si dorit cu acest material. Sa fie cat mai real, cat mai brut cat mai…LIVE!
Partea de audio acum. Cele doua statii de chitara au fost captate cu doua AKG-uri, statia de bas a iesit direct pe linie in placa de sunet, tobele au fost captate cu microfoane (Shure,AKG,Senheiser), si cu triggere DDrum plus modulul Alesis. Vocea cu un alt AKG. O piesa importanata,de fapt al cincilea component al grupului TAINE este “Mr. ASUS” laptopul lui Ady cu care mai cantam live si cu alte ocazii. Ce face el? El practic are metronoamele pieselor si in aceelasi timp “canta” .wav-urile care completeaza formatia,reducand astfel nevoia unui al cincilea om. “Mr. ASUS” intra intr-un DI-BOX care se duce in placa de sunet (RME Hamerfall-Digiface-Multiface) si se intoarce la noi in casti. In total 14 track-uri. Atentie! Totul a fost cantat live fara nici un fel de suprapuneri (nici nu se putea tinand cont ca toate microfoanele erau deschise si nu se putea face corect separarea track-urilor) singura mentiune ca la doua sau trei piese unde am gresit, ne-am oprit si am luat-o de la inceput.

Echipa :
Andy Ionescu-Proiect manager-Chitara,voce,mastering,marketing
Ady Tabacaru-Proiect manager-Tobe,tata lui ASUS,mastering, prelucrare video ptr.web 
Stefan Aldea-Chitara ,asistent de cabluri
Robert “Sep”- Bas, Ursus, Marketing
Tom Brandus- Mixaj video-audio
Radu “Gigi” Dumitru- operator imagine & render video sute de ore.
Bobgan-operator imagine & asistent
Cristina & CS – service bar & food
Marius Zota- fotografii (in premiera nationala)

Incheiere
Speram ca acest material inedit sa va placa si asteptam comentariile, felicitarile,criticile pe forumul nostru sau oriunde doriti sa o faceti.
www.taine.ro
www.metalfan.ro/tv.



MAI MULTE DESPRE Taine
Posted by Admin, at 00:00 |  December 21, 2006  | 5 Comentarii  | 7144 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TAINE-LIVE IN STUDIO / ONLINE NOW

  • Astept cu mare interes!

    1. Posted by varcolac | 23 Decembrie 2006 11:44
  • nu prea e cine stie ce dar ROOOOOOOOOOCCCCCCKKKKKKKKKKKKKK

    2. Posted by black | 26 Decembrie 2006 17:40
  • Foarte misto,e prima oara cand vad o trupa romaneasca care sa faca asa ceva.Rock on Taine !!!

    3. Posted by Sparky | 28 Decembrie 2006 22:34
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri