stiri rock

TAROT va concerta in Romania la ARTmania festival

TAROT va concerta in Romania la ARTmania festival

Dupa ce trupe legendare precum My Dying Bride, The Gathering si Haggard si-au anuntat prezenta intre 15-17 iunie 2007 la Sibiu in cadrul festivalului ARTmania, o noua formatie internationala confirma participarea la eveniment: trupa finlandeza TAROT, a carei muzica, versuri, voce si ritmuri de bass sunt date de nimeni altul decat Marco Hietala de la NIGHTWISH.

Pentru prima data in Romania formatia TAROT va concerta in cadrul Festivalului ARTmania, sambata 16 iunie pe scena din Piata Mare din Sibiu.

TAROT a luat fiinta la inceputul anilor '80, iar numele Purgatory a fost inlocuit cu cel actual la insistentele primei case de discuri a formatiei. Anul 1986 a gasit un Tarot inspirat si creativ, rezultatul fiind cele doua produse discografice aparute la interval de cateva luni unul de celalalt, single-ul Wings of Darkness si albumul de debut Spell of Iron. Presa vremii i-a clasificat ba heavy metal, ba power metal, unele fanzine chiar dark power metal.

Pentru ca, de obicei, metalul melodios prinde extraordinar in Japonia, trupa Tarot a avut vanzari semnificative in tara soarelui rasare. In concluzie, primul produs live al trupei, desi inregistrat intr-un club din Helsinki, a fost editat exclusiv pentru piata japoneza. To Live Again (1994), caci despre el este vorba, a constituit un real succes, astfel incat pe urmatorul album de studio al tarot-ilor, Stigmata (1995), a existat si un CD bonus care continea zece din cele saisprezece compozitii existente pe To Live Again.

Lansat in 2006 albumul Crows fly black este foarte bine primit de fanii din intreaga lume iar in 2007 TAROT va sustine un turneu de promovare in Europa iar iubitorii muzicii rock din Romania vor avea ocazia sa asculte LIVE cele mai noi melodii.

Trupa finlandeza este una valoroasa iar audierea albumelor sale constituie intotdeauna o experienta placuta. Si pentru ca adevarata fata a unei trupe se poate observa numai live, aveti posibilitatea sa faceti cunostinta personal cu TAROT in cadrul Festivalului ARTmania.

Despre Festival

Dupa succesul din 2006, Festivalul ARTmania aduce in 2007, la Sibiu, o editie de rasunet, care onoreaza numele de Capitala Culturala Europeana atribuit orasului gazda a evenimentului.
Desfasurandu-se pe durata a 3 zile, in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie, Festivalul ARTmania va propune intalnirea cu trupe care au scris istorie in muzica rock.
De asemenea, festivalul va oferi un program bogat, iar varietatea manifestarilor si atmosfera unica a Capitalei Europene vor defini concertele, expoziile, conferintele si lansarile de carte. Intre 15 - 17 iunie centrul istoric al Sibiului va fi o scena a experientelor care vor fermeca publicul participant.

ARTmania Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.

Sursa: www.artmaniafestival.roMAI MULTE DESPRE Tarot
Posted by Nebelhexa, at 00:00 |  March 09, 2007  | 7 Comentarii  | 4858 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TAROT va concerta in Romania la ARTmania festival

 • Super. Artmania a fost inca de la prima editie un festival important, iar acum a devenit, avind in vedere numele anuntate, cel mai important. Din Romania, fireste. My Dying Bride, The Gathering si Haggard nu mai au nevoie de nici un comentariu, dar nici Tarot nu e de lepadat. Am ascultat ultimul album si mi-a placut, mai ales pentru parfumul sau din anii '80.

  1. Posted by ivone | 09 Martie 2007 14:02
 • SUPER, SUPER trupa ! Curat, bine definit si evidentiat fiecare instrument si compozitii pe linia Nightwish (normal, ca doar tov. basist...), dar cu identitate.
  Crows fly black - e ALBUM !
  In sfarsit, avem FESTIVAL !
  Sanatate, s-auzim de bine !
  Doamne-ajuta !

  2. Posted by Danut | 10 Martie 2007 21:35
 • Ivone, dimpotriva, Tarot nu mai au nevoie de nici un comentariu fiindca sunt clasici: primul album a iesit cu 6 ani inainte de primele MDB si Gathering, si 11 ani inainte de obositii de la Haggard!!
  In sfirsit o trupa adevarata!! Clar o sa eclipseze pe celelalte 3 trupe de lalaiti!!!

  3. Posted by Cosmin | 11 Martie 2007 19:00
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri