stiri rock

The Animals & Friends la Bucuresti: blues si rock ‘n’roll, intr-un concert extraodinar

The Animals & Friends la Bucuresti: blues si rock ‘n’roll, intr-un concert extraodinar
Membrii trupei  The Animals & Friends aşteaptă cu nerăbdare concertul din România, care va avea loc în Jukebox Venue (strada Turturelelor nr. 11), în data de 2 aprilie.

John Seel, Mickey Gallagher , Peter Barton şi John E. Williamson şi-au exprimat dorinţa de a vizita Bucureştiul în cele câteva ore libere din cursul zilei de sâmbătă, declarând că s-au documentat deja în ceea ce priveşte capitala României, care li se pare un oraş “extrem de interesant şi ofertant din punct de vedere turistic”. Nu sunt pentru prima dată în România, dar de această dată membri trupei The Animals & Friends vor să cunoască oraşul în care vor cânta şi, mai ales, oamenii. ”Am primit o multitudine de e-mailuri şi scrisori din România. Suntem foarte onoraţi de feedback-ul excellent. Abia aşteptăm să îi cunoaştem pe fanii din România” – declară membrii trupei.

Ca să îi integreze cât mai bine în atmosfera românească, organizatorii au pregătit pentru cei patru membri un festin specific românesc care va cuprinde, pe lângă cunoscutele sarmale, bucate tradiţionale ardeleneşti.

În ciuda faptului că “The Animals” este o trupă legendară, cu mii de concerte în portofoliu, artiştii s-au dovedit modeşti şi nu au avut solicitari extravagante pentru vizita la Bucureşti, dorind doar crearea unei atmosfere familiare pentru concert. Pentru backstage, organizatorii au pregătit, la cererea artiştilor, brânzeturi, vin de cea mai bună calitate şi fructe.

În ceea ce priveşte concertul de la Bucureşti, legendarii muzicieni vor sosi în următoarea formulă:

John Steel (tobe, membru al trupei The Animals), Peter Barton (voce şi bas), Mickey Gallagher (claviaturi, membru al trupei The Animals) şi John Williamson (chitară şi voce).

Set-listul se anunţă a fi foarte variat: “Vom cânta piese din repertoriul trupei The Animals, piese de pe albumul „Instinct", piese ale lui Spencer Davis, o să fie un mix blues şi rock ‘n'roll”, a declarat liderul trupei, John Steel.

Membrii trupei “The Animals & Friends” vor sosi în România vineri seară. Concertul din Jukebox Venue va începe sâmbătă, de la orele 22.00.

Din categoria trupelor de aur, The Animals a intrat în istoria rock-ului cu hit-uri fredonate de generaţii, rulate oricând pe posturile de radio. ”The House of The Rising Sun”, ”We Gota Get Out of This Place” sau ”Don’t Le Me Be Misunderstood” sunt doar câteva dintre ele.

Înfiinţată în Marea Britanie la începutul anilor ‘60, trupa a trecut prin numeroase avataruri, având o biografie tumultoasă, cu suişuri şi coborâri, cu mutări de pe un continent pe altul, cu schimbări de componenţă. Au devenit cunoscuţi în SUA ca parte din „invazia britanică”.  Au ajuns cu zece piese pe poziţiile fruntaşe din UK Singles Chart şi U.S. Billboard Hot 100. The Animals au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, în 1994.

Cea mai iubită piesă The Animals,The House of The Rising Sun”, este de fapt o veche melodie folk americană, cu origine necunoscută, preluată şi reinterpretată de o multitudine de artişti (de la The Beatles, la The Doors, de la Sinead O’Connor, la Muse). Totuşi cea mai cunoscută şi cea mai cerută versiune rămâne varianta The Animals. Criticii muzicali au comentat piesa în interpretarea The Animals ca fiind ”primul hit folk-rock” (Dave Marsh), numind-o „un hit revoluţionar”, care „a schimbat pentru totdeauna faţa muzicii moderne” (Ralph McLean, BBC).

Sâmbătă, pe 2 aprilie, la Jukebox Venue, vor răsuna ”The House of The Rising Sun”, ”Don’t let Me Be Misunderstood” şi alte hituri bine ştiute. The Animals & Friends vor aduce o atmosferă în care timpul şi spaţiul nu contează, pot fi uitate.

Biletele se găsesc exclusiv prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online prin www.eventim.ro. Costul unui bilet este de 65 de lei până în data de 2 aprilie şi de 80 de lei în ziua concertului.

Berea oficială a concertului: Ciuc Premium


Posted by Dragos P., at 23:11 |  March 29, 2011  | 0 Comentarii  | 3383 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: The Animals & Friends la Bucuresti: blues si rock ‘n’roll, intr-un concert extraodinar

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri