stiri rock

TIARRA si ABIGAIL vor deschide concertul Lake Of Tears!

TIARRA si ABIGAIL vor deschide concertul Lake Of Tears!
Au fost confirmate trupele ce vor deschide concertul Lake Of Tears din 25 iunie! Acestea sunt Tiarra si Abigail! Concertul va avea loc la Arenele Romane din Bucuresti si este organizat de Project Events!

Acum ceva vreme fanii metal-ului aflau ca veteranii goth-metalului, Lake of Tears, vor reveni in Romania pentru un concert cel putin la fel de spectaculos ca cele din anii trecuti! Iata ca acum sunt confirmate si numele trupelor ce vor deschide acest concert.

Tiarra va fi prima trupa ce va deschide seara metal din data de 25 iunie de la Arenele Romane. Tiarra a aparut sub aceasta titulatura in 2004. In prezent este formata din 8 muzicieni ce provin din backgrounduri muzicale diferite. Imbinand cu succes metalul cu muzica simfonica, stilul se incadreaza in mare in sfera gothicului simfonic, fara insa a exclude si unele nuante de doom, black, death, power, progressive sau dark... Tiarra a lansat pana acum 2 materiale discografice. Primul este intitulat Drama Per Musica si insumeaza 8 piese, iar cel de-al doilea material se numeste Post Scriptum si este un album full length produs sub egida casei de discuri Omvina Records din Germania. Materialul are 10 piese, unele dintre ele fiind reeditari ale celor de pe albumul demo Drama Per Musica. Tema de baza a melodiilor trupei Tiarra este dragostea, empatizand ideea de sentimente interne, de dualitate.

Cea de-a doua trupa ce va urca pe scena Arenelor Romane este Abigail. Anul in care a luat nastere Abigail este 1994. Noua speranta din undergroundul metalului din Romania a inceput sa devina cunoscuta odata cu mediatizarea a 2 piese de pe primul album, care au stationat in topurile de la radio aproape un an, una dintre ele chiar 4 saptamani pe locul 1. Au urmat o serie de aparitii pe compilatii, lansarea altor materiale demo si in sfarsit primul material oficial – Sonnets (1998). Stilul abordat (doom/death/gothic) a primit aprecieri pozitive si au aparut confirmari si din partea specialistilor din afara tarii. Acest disc isi pastreaza pana si astazi un statut respectat, fiind unul dintre cele mai bune produse din undergroundul romanesc. Pentru 2011, Abigail are programata lansarea unui nou material numit It Is The Night I Fear si a inca unui album intitulat Dark Days Turned Into Blue Nights. Prezenta continua la festivalurile din tara au adus trupei o serie de premii si distinctii, dar rasplata cea mai mare o constituie multimea de fani devotati.

Lake Of Tears a luat nastere in Suedia in anii '90 si abordeaza genul metal. In 2000 au luat o pauza de cativa ani si s-au reunit in 2003. Pana acum au lansat 8 albume, cel mai nou produs muzical fiind Illwill. Au state vechi in genul metal, acestia avand un numar foarte mare de fani devotati, fancluburi si nenumarate concerte. Primul concert pe care Lake Of Tears l-au sustinut in Romania a fost in martie 2006 si a insemnat pentru nordici confirmarea succesului enorm pe care il au peste tot in lume! Concertul de la Bucuresti face parte din turneul international de promovare a noului album: Ill Will!

Asadar, fanii metalului au acum mai multe motive de incantare, pentru ca 3 trupe de gen vor urca pe scena Arenelor Romane in seara zilei de 25 iunie! Va fi o seara cu de toate: in primul rand mult metal,  alte genuri derivate (doom-metal, goth-metal, etc...) pop psihedelic, piese mai vechi, cunoscute dar si piese noi... toate acestea prezentate de trupe cu traditie pecum Lake Of Tears dar si de trupe romanesti precum cele de mai sus: Tiarra si Abigail!

Cei ce sunt deja fani sau cei ce doresc sa faca cunostinta cu aceste trupe si nu au inca un bilet, il pot achizitiona din reteaua BILETOO.RO, din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), de la casieria Salii Palatului, Librariile Adevarul si Eminescu, Magazinele Diverta, Victoria, Muzica, Flanco, Palatul National al Copiilor, statia de metrou Unirii 1 sau online de pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.myticket.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro.

     Preturile biletelor sunt diferite, in functie de perioadele in care sunt cumparate:
- pana pe 24 iunie: 100 lei pret acces general
- 25 iunie (ziua concertului): 120 lei pret acces general


Sursa: Project Events

 


MAI MULTE DESPRE Abigail, Lake of Tears, Tiarra
Posted by Dragos P., at 14:22 |  June 16, 2011  | 0 Comentarii  | 3706 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TIARRA si ABIGAIL vor deschide concertul Lake Of Tears!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri