stiri rock

Top 2010 Metalfan: Dragos P.

Top 2010 Metalfan: Dragos P.
2010 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru metal din ultima perioada. Au aparut o multime de discuri memorabile, au avut loc cateva reveniri spectaculoase, s-a intamplat Sonisphere The Big Four, iar dezamagirile discografice au fost mai degraba nesemnificative.  In schimb, 2010 va ramane in istorie ca anul in care au disparut doua dintre legendele rock-ului, Ronnie James Dio si Peter Steele.

Ma confrunt mereu cu aceeasi problema cand vreau sa intocmesc topuri, sa ordonez albumele in clasamente. Oricat m-as stradui, de fiecare data mi se pare ca nedreptatesc un disc sau altul pentru ca e imposibil sa faci o comparatie obiectiva intre mai multe albume, care adesea nici nu au prea multe in comun din punct de vedere stilistic. Cu atat mai anevoios este sa construiesti podiumul intr-un an atat de bogat in albume excelente. In cele din urma, m-am oprit la urmatoarea lista, care reprezinta pentru mine tot ce a fost mai bun in metal in anul care tocmai s-a incheiat:

01. Orphaned Land - The Never Ending Way of OrwarriOR      
02. Rotting Christ - Aealo
03. Dimmu Borgir - Abrahadabra
04. Enslaved - Axioma Ethica Odini
05. Demiurg - Slakthus Gamleby
06. Dark Tranquillity - We Are the Void
07. Vulture Industries - The Malefactor's Bloody Register
08. Nevermore - The Obsidian Conspiracy
09. Ghost - Opus Eponymous
10. Kamelot - Poetry for the Poisoned


Chiar daca topul are doar 10 pozitii, trebuie sa mentionez si trupele ale caror discuri ar fi putut intra fara nicio problema in acest clasament: Transcending Bizarre?, Unleashed, Solefald, Aborym, Whitchery, James Labrie, Negura Bunget, Rage, Nachtmystium.
Nu uitati ca si voi aveti permanent posibilitatea sa va exprimati optiunile, lasand un comentariu sau votand la sectiunea de topuri!

Posted by Dragos P., at 23:32 |  January 13, 2011  | 0 Comentarii  | 2475 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Top 2010 Metalfan: Dragos P.

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri