stiri rock

Top 2010 Metalfan: Klawz

Top 2010 Metalfan: Klawz
Pentru mine a fost un an bun, cu de toate: confirmari, surprize, dezamagiri. Vad ca inca imi mai place, inca mai rezonez la actualitatea metalica, deci inca n-am imbatrinit de tot!

Dintre albumele pe care le-am asteptat, pe unele nu le-am asteptat degeaba: Unleashed, Witchery, Rotting Christ, Dark Tranquillity, Nevermore, Rage, Dark Moor, Tristania si Vanden Plas au fost aproape de "pretentiile" mele si am percutat puternic la ele. De fapt, toate albumele din Top 10 m-au facut sa sar din bascheti. Respectiv ghete, ca unele au iesit in sezonul rece.

Normal c-au fost si trupe care m-au lasat cu buzele mai mult sau mai putin umflate, dar nu ma supar eu din atita lucru: in cap de lista se inghesuie Anathema, Blind Guardian, Astral Doors si In Vain, urmate de Scorpions, Helloween, Angra si Manticora. Unele dintre ele presimt ca vor cadea in lista cu trupe care mi-au placut odata, dar de la care nu mai astept nimic, le ascult din obisnuinta, cum am facut si anul asta cu Gamma Ray, Pain of Salvation, Annihilator, Ozzy, Iron Maiden, Halford, Circle II Circle, Malmsteen: cind nu mai ai asteptari, nu poti fi dezamagit, ci doar blazat si (depinde de vremea de-afara) un pic mihnit.

Din fericire, am avut o gramada de surprize; unele de la trupe cu care ma cunosteam bine, cum e cazul Flotsam and Jetsam, (care veneau dupa vreo 3-4 discuri pe care n-am avut puterea sa le ascult de doua ori) sau Masterplan, Shaman, M.S. - pe care le consideram incremenite pe o directie paralalea cu gusturile mele.
Plus trupe pe care le-am descoperit cu entuziasm abia anul asta: Myrath, Hate, Wuthering Heights, Dreyelands, The Foreshadowing, Shadyon, The Man Eating Tree, Manifest, UnSun, Instanzia. O gramada!

Am avut de unde alege pentru un Top 10 fara sa stau prea mult pe ginduri. Numai ca, asa cum a observat amicul Bolo cind i l-am comunicat, sunt cam multe trupe suparate in el pentru un fan al metalului melodic (cu dragoni, ar completa Dragos si Tzugu) ca mine. Asta ori inseamna ca n-au prea iesit albume memorabile de metal melodic in 2010, ori m-am inrait eu cu virsta.
Daca nu va convine ceva, duceti-va si trintiti cu votul la sectiunea de topuri.
 


MAI MULTE DESPRE Dark Moor, Dark Tranquillity, Flotsam and Jetsam, Hate, Myrath, Nevermore, Rage, Rotting Christ, Unleashed, Witchery
Posted by Klawz, at 17:13 |  January 12, 2011  | 7 Comentarii  | 3095 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Top 2010 Metalfan: Klawz

  • Klawz, esti un fel de Lenti Chiriac, la o scara ceva mai mica :))

    1. Posted by Fantotzii | 12 Ianuarie 2011 21:39
  • Nu inteleg cu ce te-a nemultumit Scorpions, Sting In The Tail este un album excelent (este chiar albumul anului pentru mine).
    Sincer am crezut ca te-au persecutat colegii de redactie, dar vad ca tu ai fost capul rautatilor :))

    2. Posted by Garm | 13 Ianuarie 2011 00:00
  • @Fantozii: lol, nu stiu ce sa fac cu aprecierea asta, nu stiu cum s-o iau
    @Garm: ultimul Scorpions ar fi fost slabut chiar si daca venea dupa un album superb cum a fost Humanity. Am scris in cronica mai multe despre ce am sa-i reprosez.

    3. Posted by Geralt de Rivia | 13 Ianuarie 2011 00:34
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri