stiri rock

Trei zile de muzică extremă şi energie la cea de-a şaptea ediţie Something For The Core

Trei zile de muzică extremă şi energie la cea de-a şaptea ediţie Something For The Core
Dacă e septembrie, știi bine că e Something For the Core Fest. După cum v-am obișnuit deja, începutul lunii septembrie este dedicat muzicii extreme, hardcore, punk, metal, dar nu numai, printr-un festival făcut din inimă, care are ca scop susținerea și promovarea trupelor locale și internaționale care fac slalom printre aceste genuri. În 2018, se organizează cea de-a şaptea ediție a evenimentului și va avea loc în perioada 7–9 septembrie în Club Quantic. Dacă nu știai până acum, povestea din spatele Something For The Core are la bază ideea de a susține muzica underground, dar și încurajarea publicului de a acorda o atenție mai mare culturii underground, în care se găsesc mereu trupe foarte bune care merită să ajungă și la urechile celorlalți, cei care poate nu au cochetat încă cu această zonă. 

Trupele pe care le vedem anul ăsta în cele trei zile de festival sunt Nevergoinghome, First Division, Crize, Breathelast, Axez, For The Wicked, Take No More, Divided By Perception, King of Sorrow, Scars of a Story, Ropeburn, Expectations, I Stared into the Forest, Nesseria, The Dignity Complex, Apa Sîmbetii, Visions of Madness, Walk the Abyss, Killer Victim, 16, Innergrave, Primitive Man și VVVLV. Abonamentele pentru cele trei zile se găsesc pe Eventbook şi în ziua evenimentului, la club, după cum urmează:
- ofertă specială (100 de abonamente): 70 de lei;
- preţ normal: 90 de lei;
- la intrare: 100 de lei;
- biletul pentru o zi: 50 de lei (la intrare).

Mai jos găsiţi programul întregului festival, precum şi descrieri succinte ale trupelor participante.

Ziua 1 (vineri, 7 septembrie)
18:00–18:40 Nevergoinghome
19:00–19:40 First Division
20:00–20:40 Crize
21:00–21:40 Breathelast
22:00–22:40 Axez
23:00–00:00 For the Wicked
00:20–01:00 Take No More
01:20–02:00 Divided By Perception

Ziua 2 (sâmbătă, 8 septembrie)
18:00–18:40 King of Sorrow
19:00–19:40 Scars of a Story
20:00–20:40 Killer Victim
21:00–21:40 Expectations
22:00–22:40 I Stared into the Forest
23:00–00:00 Nesseria
00:20–01:00 The Dignity Complex
01:20–02:00 Apa Sîmbetii

Ziua 3 (duminică, 9 septembrie)
18:00–18:40 Visions of Madness
19:00–19:40 Walk the Abyss
20:00–20:40 Ropeburn
21:00–21:40 16
22:00–22:40 Innergrave
23:00–00:00 Primitive Man
00:20–01:00 VVVLV

Trupa Nevergoinghome a fost fondată în 2008, în București, cu scopul de a aduce un sound fresh în scena underground. După câteva show-uri, s-a făcut simțită nevoia de îmbunătățire a acestuia, drept pentru care reprezentațiile au încetat, iar după doi ani trupa a revenit mai puternică și mai modernă, cu o abordare experimentală.


First Divison a început în 2006 ca o trupă formată din patru membri, amestecând muzica pe care o creează, un joc de hardcore și riff-uri metal, cu tobe thrashy și groovy, linie de bas ca o rangă și voci grele, toate legate într-un beatdown masiv, cu vibe de rapcore.



Crize îi are în componența actuală pe Shole (voce), Dan (chitară), Mircha (synths), Bogdan (tobe) și Dhope (bas), cinci muzicieni ale caror background-uri și aptitudini i-au adus și readus împreună pentru a sărbatori mulți ani de activitate a trupei cu piese noi și vechi, merch fresh, visuals și o atmosferă în stilul și identitatea lor.
 

Axez este o formație stabilită în orașul Varna din Bulgaria și a fost înființată în anul 2014. Genul pe care îl abordează este experimental și jonglează cu elemente din metal, hardcore, punk, beatdown.



For The Wicked este o trupă clujeană ce a luat naștere în 2015. Încă de la debut, formația a fost câștigătoarea unor premii importante din industrie. Sound-ul acesteia vine cu un metalcore modern, care combină riff-uri grele, voci agresive și refrene catchy, toate îmbrăcate într-o producție de calitate.



Breathelast este o trupă de metal alternativ fondată în 2010. Stilul muzical abordat cuprinde multe schimbari de tempo și breakdown-uri care oferă melodiilor un aer foarte personal și multă energie, generate de felul în care sunt scrise și interpretate piesele. Membrii trupei sunt muzicieni experimentati, influențați de diferite stiluri muzicale, experiență ce i-a făcut să considere că prezenţa pe scenă, în fata publicului ce le apreciază muzica reprezintă motivația și succesul de care au nevoie.
 

Take No More este o formație hardcore din București, cu influențe precum Kickback, Morbid Angel, All Out War, Marauder, Breakdown, Death Threat, Cold As Life, Obituary, Entombed, Bad Brains, Cold War, Bolt Thrower. Tânăra trupă promitea să devină un nume constant pe scena underground, dar pentru moment s-a desființat, iar reunirea are loc doar cu ocazia peformanţei pe scena festivalului Something for the Core.



Divided By Perception este una dintre cele mai apreciate trupe metalcore din România, care a concertat de-a lungul anilor alături de trupe precum Veil Of Maya, Betraying The Martyrs, To Kill Achilles, Cedron, Close Your Eyes, Every Man Is An Island, fiind de asemenea una dintre trupele finaliste ale concursului Wacken Metal Battle Romania Finals din 2017.
 

King of Sorrow sună cam așa: riff-uri grele, combinate cu muuulte breakdown-uri, tonuri din death metal și o voce care să le lege pe toate. Formată din muzicieni care au activat în alte trupe din zona underground din Bulgaria, precum Expectations, Feedbacker și КПД-0, King of Sorrow tocmai a lansat la începutul verii LP-ul de debut, „Bow to my Wrath”.



Scars of a Story din Cluj-Napoca a luat naștere la inițiativa chitariștilor Peter Grezer (Stereofeelings) și Sucală Vlad (All One). În încercarea de a da metalcore-ului o interpretare melodică nouă, celor doi li se alatură basistul Dani Șipoș (All One), toboșarul Cristi Lipovan și vocalistul Hrenovschi „Bitză” Marian, ultimii doi făcând parte din trupa Antidot.



Cei de la Ropeburn sunt deja binecunoscuți pe scena underground de la noi. Fie că te-au prins versurile cu iz nihilist, care abordează teme precum anxietatea și trauma create în desfășurarea societății, sau sound-ul hardcore îmbinat cu sludge, punk si metal, Ropeburn propune o atmosferă groovy, agresivă, care te face să urli mut în tine (sau nu).



Expectations este o trupă de hardcore din Sofia. Bulgarii revin în București, după ce au mai concertat cu ceva timp în urmă aici cu ocazia promovării ultimului material, „After Twenty Years“. Al doilea full length lansat de Expectations cuprinde 12 piese și a fost înregistrat și produs de Marius Costache.



I Stared into The Forest explorează diverse zone ale hardcore-ului, cu focus pe mathcore și screamo. Trupa a reușit să stârnească curiozitatea încă din 2011, când a lansat materialul „Society discontinued”, urmat de „Unframed pictures of our epilogue” in 2012, album realizat în colaborare cu Fading Halo Records.



Nesseria este o trupă din Franța și abordează un sound hardcore haotic, brutal, trăgând spre un grind nervos și fără compromisuri. Mai introspectiv decât înainte, hardcore-ul dark al celor de la Nesseria lasă pur şi simplu disonanțele să curgă.
 

The Dignity Complex este un proiect ambițios din Brașov, ce abordează într-un stil propriu conceptele metal-ului modern, îmbinând calmul melodic cu pasajele poliritmice agresive. Atât actualii, cât și foștii membri The Dignity Complex pot fi recunoscuți prin activitatea lor în alte proiecte românești precum Days of Confusion, The Thirteenth Sun, Deliver the God, Indian Fall, Black Water.



Apa Sîmbetii a luat fiinţă in 2009 şi în timp a schimbat stilul abordat într-un blackened death experimental cu influențe djent și jazz.



Visions of Madness ne poartă prin pasajele existențiale ale vieții. Cei patru membri, având-o ca lead vox pe Andreea fuzionează diverse elemente din subgenurile metalului, astfel încat sound-ul lor face slalom printre dinamism și pasaje hectice.



Walk The Abyss reprezintă produsul rezultat dintre cele două chitare în opt corzi ale trupei şi sound-ul suprapus pe basul metalic ce conturează ritmurile contrastante ale abisului. Cu actuali membri activi în proiecte precum First Division, Chaos Cult și Days Before Disappearance, Walk The Abyss se situează între deathcore, djent, heavy hardcore şi progressive metal.



Killer Victim este exemplul perfect de trupă care susține ideea de DIY. Cu un sunet agresiv și dinamic şi cu un mesaj îndreptat împotriva extremismului, autorității, religiei și discriminării de orice fel, trupa activează din anul 2014 și a cântat cu trupe ca Downfall of Gaia, Comeback Kid, Negative Approach, Oathbreaker, The Rodeo Idiot Engine, I Am A Curse și mulți alții.



16 este o trupă de sludge din Los Angeles, California. Aceasta este în prezent semnată la Relapse Records şi este asociată cu alte acțiuni de pionierat, cum ar fi Eyehategod, Crowbar și Acid Bath, menţionată ca una dintre trupele prețioase ale subgenului. În iulie 2016, formația a lansat cel de-al șaptelea album complet, „The Life of a Moth”.



Innergrave a luat naștere undeva prin anul 2005, iar la acea vreme componența era alcătuită integral din membri care nu mai activează la momentul acesta în cadrul formației. Aceștia au abordat de-a lungul timpului multe genuri, făcând slalom printre fuziuni de metal, grindcore, death și alte corcituri ale genurilor acestea.
 

Primitive Man propune o chimie perfectă între numele trupei și sound-ul acesteia: un mix sălbatic de death metal, blackened noise și doom. Trupa a fost formată în anul 2012 și este considerată una dintre trupele de metal care abordează subiecte ce vizează problemele din umanitatea modernă.



VVVLV e genul de trupă care potolește apetitul de sludge-doom-crust cu niște riff-uri raw. Până în prezent, aceștia au lansat un split împreună cu Void Forger, care poate fi găsit pe Bandcamp-ul trupei.



Festivalul Something for the Core a apărut ca o reacție firească a unei comunități formată din pasionați ai muzicii underground, care avea nevoie de un cadru mai extins pentru a ajuta curentul să evolueze. Festivalul a fost creat pentru a susține efortul trupelor care activau deja, dar nu aveau cum să ducă mai departe efortul depus, pentru a satisface cererea de muzică și activități culturale a unui public destul de numeros.
 
 

Sursa: HC | RO


MAI MULTE DESPRE Apa Simbetii, Breathelast, Crize, Divided by Perception, First Division, For the Wicked, I Stared Into the Forest, Killer Victim, NeverGoingHome, Primitive Man, Ropeburn, Scars of a Story, Take No More, The Dignity Complex, Visions of Madness, Walk the Abyss
Posted by Gina S., at 14:41 |  August 28, 2018  | 0 Comentarii  | 5877 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trei zile de muzică extremă şi energie la cea de-a şaptea ediţie Something For The Core

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri