stiri rock

Trupa australiană de post-rock, We Lost the Sea şi multe alte nume anunţate pentru prima ediţie Cobra Fest

Trupa australiană de post-rock, We Lost the Sea şi multe alte nume anunţate pentru prima ediţie Cobra Fest
 De data aceasta, Guest prezintă un eveniment axat strict pe genuri atmosferice şi experimentale precum post-rock şi post-metal, psychedelic, space rock, ambient şi alte tendinţe complementare sau derivate. Cobra Fest 1.0 va avea loc pe 2 şi 3 iunie la Fabrica Urban Resort din Bucureşti. 

Cel mai popular nume internaţional care apare pe afişul primei ediţii Cobra Fest este We Lost the Sea, un grup australian specializat pe o muzică instrumentală ȋn care genul post-rock este completat de nuanţe progressive şi alte artificii menite să creeze un anumit tip de tensiune. Activă din 2007, formaţia We Lost the Sea a pornit iniţial cu o ȋnclinaţie ȋnspre post-metal datorită stilului de voce, ȋntrucȃt prima parte a istoriei acesteia nu s-a ȋnscris ȋn rigorile pure ale muzicii instrumentale, chiar dacă melodicitatea chitarelor a fost de la ȋnceput elementul principal al acestui grup. We Lost the Sea a trecut printr-un episod extrem de nefericit ȋn 2013 cȃnd tȃnărul vocalist, Chris Torpy s-a sinucis, iar trupa şi-a reluat activitatea ȋn 2014 ȋn format complet instrumental. O contribuţie semnificativă la crearea renumelui australienilor a fost dată de muzicienii cu care aceştia s-au asociat prin deschiderea concertelor unora dintre cele mai respectate trupe ale acestui gen precum Rosetta sau This Will Destroy You.  
 

We Lost the Sea nu este singurul grup care vine la Cobra Fest din ȋndepărtata şi fascinanta Australie. Practicȃnd acelaşi gen şi acordȃnd destulă atenţie şi componentei vizuale ȋn show-urile lor, Meniscus din Sydney există din 2005 şi are o activitate live impresionantă. Muzica celor de la Meniscus a fost comparată ȋn lumea online cu creaţiile de la Mogwai, Isis sau Sigur Rós
 

Tot din Sydney vin şi cei la Dumbsaint, al căror stil apelează la ceva tendinţe mai heavy aplicate aceloraşi coordonate atmosferice, iar compoziţiile noi aduc din ce ȋn ce mai multe puncte explozive ȋn muzica australienilor. Pentru Dumbsaint, ecranul folosit pentru proiecţii capătă un rol şi mai important ȋntrucȃt membrii acestei trupe sunt şi creatori de film. 
 

SoNaR din Ungaria este un alt nume străin confirmat pentru Cobra Fest 1.0, un grup inspirat dintr-o multitudine de curente precum electro, space rock şi dub, ajungȃnd să-şi descrie stilul ca „progressive instrumental pop”. Alături de SoNaR, tot din Budapesta vine Deley cu mai multe chitare ȋn stilul practicat şi cu un touch mult mai space rock, iar ILLUMENIUM din Estonia aduce şi ceva alternative şi groove ȋn line-up-ul acestui festival. 
 
 
Nu lipseşte nici una dintre cele mai interesante părţi din muzica underground autohtonă de la acest festival, aşa că grupul instrumental, Valerinne, care nu mai are nevoie de vreo introducere a fost anunţat de asemenea, alături de tȃnăra trupa din Constanţa, Cardinal care se bucură de feedback-uri foarte pozitive generate de caracteristicile garage şi psychedelic din stilul lor. Bucureştenii post-metal de la Tragic vor lua de asemenea parte la desfăşurarea scenică de la acest eveniment, precum şi trupa de post-rock al cărei nume atrage atenţia tuturor vorbitorilor de limbă romȃnă, Am fost la munte şi mi-a plăcut
 
 
Pȃnă pe data de 1 martie puteţi cumpăra bilete la Cobra Fest ȋn regim early bird, adică preţul unui bilet pe o zi de festival costă 40 de lei, iar un abonament, 60 de lei. După această dată, un bilet pe zi va costa 50 de lei, iar ambele zile de festival vor ȋnsemna 80 de lei, biletele putȃnd fi achiziţionate şi ȋn momentul desfăşurării evenimentului ȋn limita celor 350 de locuri diponibile. Alte anunţuri legate de line-up şi informaţii adiacente vor fi făcute ȋn curȃnd. 
 


MAI MULTE DESPRE Cardinal, Tragic, Valerinne
Posted by Gina S., at 12:35 |  January 30, 2017  | 0 Comentarii  | 2870 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trupa australiană de post-rock, We Lost the Sea şi multe alte nume anunţate pentru prima ediţie Cobra Fest

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri