stiri rock

Trupa LEPROUS va deschide concertele AMORPHIS din Romania

Trupa LEPROUS va deschide concertele AMORPHIS din Romania
Noua senzatie a metal-ului progresiv revine in Romania. Leprous işi va prezenta cel mai nou album impreuna cu Amorphis, in turneul de promovare The Beginning Of Times. Heavymetal.no spunea despre Leprous ca “nu exista ceva care sa sune asemanator cu trupa asta, ceea ce ii va duce departe…

Norvegienii au fost aleşii de Amorphis pentru acest turneu. Cei 5 membri ai trupei sunt entuziasmaţi şi pregatiti sa cucereasca noi şi vechi orizonturi. Pentru cele noi a fost ales Sibiul, pe 8 noiembrie 2011, Oldies Pub Live Music, iar pentru cele vechi, Bucureştiul pe 9 noiembrie 2011, The Silver Church Club.

Trupa a mai cantat in deschidere pentru Opeth, Pagan’s Mind, Therion şi altele. Leprous sunt destul de greu de incadrat intr-un gen. Muzica lor este o compilaţie de stiluri, printre care: progressive rock, jazz, pure metal, numarind pe lista celor care i-au influenţat compozitori de muzica clasica, artisti din mai multe genuri, cum ar fi Björk, Muse, Porcupine Tree, Massive Attack, Ulver, Opeth, Radiohead şi nu numai.

Dupa cum declara vocalistul lor, Einar Solberg, ne asteapta multe surprize din partea lor: “nu sunt prea pasionat de a ramane fidel vreunui gen”. Bilateral este cel de-al 2-lea album al trupei in ciuda celor 10 ani de experienţa. Albumul variaza ca gen intre dark progressive metal, hard rock simfonic classic, o inţepatura de “hook-heavy aggression” cum spun ei si acorduri de trompeta!

Leprous va fi “umbra” trupei Amorphis pe tot parcursul turneului european. Cu toate astea, Romania nu este teritoriu nou pentru ei, prima lor vizita fiind in deschidere la Therion in Bucureşti, la Arenele Romane in 2010. Pe langa Romania, turneul “The Beginning Of Times” va mai include tari precum: Germania, Japonia, Taivan, Finlanda, Belgia, Cehia sau Slovacia.

Cu ocazia concertelor ce vor fi sustinute in luna noiembrie la Sibiu si la Bucuresti, finlandezii vin pentru a patra oara in Romania la invitatia ARTmania: in 2009 la Arenele Romane, in 2008 la Romexpo (alaturi de Haggard) si in 2006 in cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu.

Biletele pentru cele doua concerte pot fi achizitionate online, de pe shop.artmania.ro, myticket.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro sau prin retelele de distributie Eventim, Diverta si Vreau Bilet, la pretul de 75 de lei valabil pana in ziua evenimentului cand biletele vor costa 85 de lei.


Sursa: Artmania


MAI MULTE DESPRE Amorphis, Leprous
Posted by Dragos P., at 10:22 |  September 20, 2011  | 3 Comentarii  | 3599 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trupa LEPROUS va deschide concertele AMORPHIS din Romania

  • 1. ''Muzica lor este o compilaţie de stiluri'' no ***. O combinatie poate. Compilatie e altceva.
    2. ''Bilateral este cel de-al 2-lea album al trupei'' no *** again.
    Aeolia (2006)
    Tall Poppy Syndrome (2009)
    Bilateral (2011)
    Spuneti-le alora care au facut comunicatul sa mai lase vodka cand lucreza.

    1. Posted by Spitf1r3 | 20 Septembrie 2011 21:22
  • Din experienta mea firava, comunicatele sunt compuse de organizatori and ***, deci aia care le publica nu sunt "raspunzatori" de erori. Poti eventual sa le mai corectezi, da' la un moment dat ti se ia si publici cum vine.

    2. Posted by Negura | 20 Septembrie 2011 23:46
  • Stiu cum sta treaba de aia n-am zis nimic de voi.

    3. Posted by Spitf1r3 | 20 Septembrie 2011 23:49
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri