stiri rock

Un prim single de pe noul album Bloodway în forma unui videoclip autentic şi câteva informaţii despre material

Un prim single de pe noul album Bloodway în forma unui videoclip autentic şi câteva informaţii despre material
Bloodway lansează astăzi primul videoclip care ilustrează un cântec de pe noul album de studio, şi anume „Midlight Scout”, piesa cu numărul patru pe discul „A Fragile Riddle Crypting Clues”. Videoclipul îmbină în mod autentic imagini cu un John Doe aterizat de pe altă planetă – care trăieşte concomitent în vis şi realitate – cu cadre aproape abstracte în care apar membrii trupei interpretând fragmente muzicale care fac dreptate numelui Bloodway prin anularea referinţelor şi construirea unei identităţi particulare, dark şi heavy în egală măsură. 

 
 
Primele ocazii cu care muzica nouă creată de trioul Bloodway va putea fi ascultată live sunt cele trei concerte din ţară anunţate deja, când alături de bucureşteni vor cânta şi irlandezii de la Darkest Era, care au la activ două albume monumetale, unde heavy metal-ul capătă cele mai fine valenţe din muzica celtică. Astfel, Bloodway şi Darkest Era vor concerta pe 2 noiembrie la Craiova, în Metal Bunker, pe 3 noiembrie la Bucureşti, în Fabrica şi pe 4 noiembrie, la Constanţa, în Pub 13.
 

Grupul Bloodway continuă relaţia cu casa de discuri italiană, I, Voidhanger Records odată cu lansarea albumului „A Fragile Riddle Crypting Clues”, un capitol care încheie trilogia începută în 2004 cu EP-ul „Sunstone Voyager And The Clandestine Horizon”, care a continuat un an mai târziu cu primul full-length, „Mapping The Moment With The Logic Of Dreams”. Cu Costin Chioreanu în rol de frontman, unul dintre cei mai renumiţi artişti grafici ai zilelor noastre în sfera metal-ului, Bloodway face o mixtură de black metal, progressive, heavy rock şi psychedelia în egală măsur㸠plăsmuind astfel un stil neobişnuit care gravitează în jurul simţirilor adânci şi viziunilor întunecate, la fel ca în arta suprealistă a lui Costin Chioreanu. „În acest nou capitol, acelaşi personaj prezent pe materialele anterioare se întoarce în lumea oamenilor, cu o perspectivă diferită, mai deschisă, fiind animat de propriile experienţe şi transformări mentale,” explică Chioreanu. „Lumea nu e nimic altceva decât o închisoare cu ziduri virtuale ridicate de un intelect colectiv controlat, unde toţi prizonerii s-au închis de bunăvoie. Fiecare e liber să plece şi să trăiască în afara aşa-zisului sistem, dar nimeni nu vrea de fapt să iasă din celulă în necunoscut.” Este un concept format printr-o aducere la realitate şi melancolie, dar totuşi albumul este mai agresiv decât materialele precedente de la Bloodway, fiind şi extrem de întunecat. „În această închisoare, personajul nostru îşi îngroapă iluziile acumulate în legătură cu omenirea şi îşi redescoperă amintirile din copilărie,” continuă Costin. „Himerele îl atacă, precum şi fricile impuse din dorinţa sa, dar în acelaşi timp el ajunge la iluminare prin simpla acceptare a realităţii în toată splendoarea ei oribil de înşelătoare. El înţelege astfel că toate cele înconjurătoare nu reprezintă altceva decât o chestiune de percepţie.” Din punct de vedere liric, „A Fragile Riddle Crypting Clues” este cel mai introspectiv disc marca Bloodway, investigând în profunzime spiritul muzicianului, aşa cum subliniază cu instensitate cele două texte citite de Tomas Lindberg (At The Gates) şi Mat McNerney (Hexvessel). „Niciodată nu am vorbit atât de direct despre viaţa şi experienţele personale aşa cum am făcut-o acum,” mai spune el. „M-am simţit cu adevărat liber şi încrezător cu mine făcând acest album şi asta a stimulat acea natură distinctă a muzicii. Cred că scopul nostru ca trupă a fost să aducem în lumea asta un album special din toate punctele de vedere şi cred cu tărie că am reuşit.

Noul album, „A Fragile Riddle Crypting Clues” a fost înregistrat, mixat şi masterizat de Marius Costache la Studio 148 şi va fi lansat pe 3 noiembrie pe CD şi în variantă digitală. Iată cum arată tracklist-ul:

1. Not Whom, But Where (feat. Tomas Lindberg) (2:21);
2. The Startling Grotesque (5:04);
3. Don’t Wake The Void (8:09);
4. Midlight Scout (6:15);
5. Prison Paradise (7:25);
6. The Incident (6:25);
7. Encounters To Pray For (4:54);
8. A Fragile Riddle Crypting Clues (feat. Mat McNerney) (5:11).
 
 


MAI MULTE DESPRE Bloodway
Posted by Gina S., at 19:57 |  September 07, 2017  | 0 Comentarii  | 2570 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Un prim single de pe noul album Bloodway în forma unui videoclip autentic şi câteva informaţii despre material

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri