stiri rock

Un scurt fragment din „Stardust”, primul album creat de The Thirteenth Sun

Un scurt fragment din „Stardust”, primul album creat de The Thirteenth Sun
 Nu-i niciun secret că grupul de progressive metal din Braşov, The Thirteenth Sun a dovedit încă de la începutul existenţei o preocupare tematică pentru dimensiunile cosmice. În consecinţă, armoniile create de braşoveni imprimă o atmosferă „curată” şi, în ansamblu, muzica pare să exprime o viziune idilică şi un perfecţionism în acelaşi timp legat de felul în care artiştii îşi imaginează spaţiile necunoscute de oameni şi le ilustrează prin muzică. Dacă EP-ul „Genesis” lansat în 2012 prezenta trupa într-un fel în care influenţele ieşeau primele în evidenţă, cum ar fi tipul de melodicitate şi liniile explozive, schimbătoare pe care le cunoaştem de la Arcturus, sau linia de voce care aminteşte frecvent de stilul lui Kristoffer Rygg de la Ulver pe materialele ambient şi electronica, cântecele de pe albumul de debut, „Stardust plasează The Thirteenth Sun într-o poziţie de sine stătătoare. Chiar dacă referinţele sunt şi de data aceasta audibile, muzica se remarcă printr-o individualitate sădită într-un mod aproape oniric, unde genuri precum clasic rock, avant-garde, psychedelic se contopesc într-o succesiune de teme care, în definitiv subliniază o naturaleţe ce merită toate aplauzele. 
 

De curând, publicaţia Metal Underground a prezentat în premieră o nouă piesă de pe materialul „Stardust”, album care a dus la semnarea unui contract între The Thirteenth Sun şi casa de discuri Aural Music, unde braşovenii sunt definiţi ca „the Transilvanian progressive stellar metal argonauts”. 
 

Albumul „Stardust” va fi lansat pe 12 mai în format digital şi pe vinil, formatul din urmă incluzând patru bonus tracks de pe EP-ul mai sus menţionat. Materialul a fost înregistrat la Consonance Studio din Timişoara, cu Edmond Karban de la DorDeDuh în rol de producător şi invitat, iar din cele două piese făcute publice până la această oră, se poate observa că sunetul de pe „Stardust” este mai mult decât elocvent pentru ceea ce cântă The Thirteenth Sun graţie unei texturi foarte plăcute şi unor elemente atmosferice de toată frumuseţea. Albumul a fost ilustrat de un colaborator fidel al trupei, Costin Chioreanu care a expus în propriul stil suprarealist sinuozitatea fascinantă din muzica The Thirteenth Sun. Mai jos puteţi găsi un link pentru a asculta şi „Pathways”, piesa cu numărul doi de pe discul braşovenilor. 
 


MAI MULTE DESPRE The Thirteenth Sun
Posted by Gina S., at 14:20 |  April 26, 2017  | 0 Comentarii  | 3018 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Un scurt fragment din „Stardust”, primul album creat de The Thirteenth Sun

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri