stiri rock

Viata si cariera unei legende: Bob Dylan Never Ending “Story”

Viata si cariera unei legende: Bob Dylan Never Ending “Story”
Pentru a marca apropierea unuia dintre cele mai asteptate concerte ale ultimilor ani din Romania, Emagic Classics lanseaza saptamana aceasta “Bob Dylan- Never Ending Story”, o compilatie informativa ce va surprinde cele mai importante aspecte din viata si cariera celui care a fost declarat “cel mai bun artist al tuturor timpurilor”: Bob Dylan! Acesta se va afla pentru prima data in Romania pentru un concert memorabil, primul din seria Emagic Classics ce va avea loc pe data de 2 iunie pe Stadionul de Atletism Iolanda Balas Soter din Bucuresti.

Bob Dylan in mii de pagini de istorie muzicala
Unanim recunoscut drept “poetul erei rock’n’roll”,  Bob Dylan a fost inca de la debutul sau in muzica subiectul a sute de articole si materiale biografice ce au cuprins atat analize ale carierei si viziunii sale muzicale, cat si reflectii ale modului de viata care l-a transformat intr-o emblema pentru generatii intregi de oameni. Cel care a reusit sa surprinda cel mai bine viata lui Dylan in cuvinte este Greil Marcus, unul dintre cei mai renumiti cercetatori si critici muzicali contemporani. Acesta se pregateste de lansarea celei mai complexe compilatii despre viata si cariera lui Bob Dylan - “Bob Dylan by Greil Marcus, Writings 1968 – 2010”, material ce urmeaza sa apara pe piata in aceasta toamna. Scriitorul insusi descrie viitoarea lucrare ca fiind “o colectie a tot ceea ce am cuprins vreodata despre cariera lui Bob Dylan, pe langa deja cunoscutele carti “Invisible Republic / The Old Weird America” si “Like a Rolling Stone”. Nu stiu deocamdata pe cate pagini se va intinde aceasta compilatie, dar va fi o adevarata enciclopedie a vietii si muzicii lui Dylan.”. Greil Marcus s-a aratat interesat de cariera muzicala a lui Bob Dylan inca de la sfarsitul anilor 1960, dupa ce l-a vazut in deschiderea unui spectacol al lui Joan Baez, prima lucrare despre artist fiind “Invisible Republic” (1975), republicata ulterior sub numele de “The Old Weird America”.
Greil Marcus nu a fost insa singurul care a scris despre viata lui Bob Dylan. Printre lucrarile aparute despre artistul american se mai numara si “Chronicles: Volume One” (2004) a lui Gordon Flagg, “Down the Highway: The Life of Bob Dylan” (2002)- Howard Sounes, dar si “Bob Dylan revisited” – lansata in noiembrie 2009, un omagiu ilustrat adus pieselor lui Bob Dylan. Aceste lucrari au fost dublate si de o serie impresionanta de interviuri cu Bob Dylan curprinsa in volumul “Bob Dylan: The Essential Interviews”, compilatie realizata de jurnalistul muzical Jonathan Cott.
Cea mai cuprinzatoare biografie ilustrata a artistului ramane insa “The Bob Dylan Scrapbook: 1956 – 1966”, volum ce cuprinde fotografii rare, memorii si facsimile ale unor manuscrise de versuri ale artistului. Mai mult, lucrarea cuprinde si interviuri exclusive ale lui Dylan alaturi de alti artisti, toate aceste elemente contribuind la creionarea unei imagini cat mai reala a ceea ce artistul Bob Dylan reprezenta cu adevarat pentru generatii intregi de fani.

Insusi Bob Dylan s-a implicat direct in realizarea unor lucrari editoriale impresionante precum “Tarantula”,  material finalizat de artist in anul 1966, dar publicat abia in 1971, sau “Theme Time Radio Hour”, volum ce urmeaza a fi lansat oficial in noiembrie 2011. Materialul este deja unul dintre cele mai asteptate, reprezentand o adevarata radiografie a constiintei si a culturii americane, vazuta prin ochii lui Bob Dylan.
Cu o influenta remarcabila in cultura globala, devenind inca de la debut unul dintre cei mai titrati artisti ai mileniului, cariera lui Bob Dylan nu insumeaza doar premii si distincii pe plan muzical, ci si o acoperire editoriala nemaiintalnita in ceea ce priveste numarul impresionant de lucrari scrise despre el.

Vara aceasta, legendarul Bob Dylan se va afla pentru prima data in Romania, unde va concerta in cadrul festivalului Emagic Classics. Prezentat de Raiffeisen Bank si organizat de Emagic, show-ul va avea loc pe data de 2 iunie, pe Stadionul de Atletism Iolanda Balas Soter din Bucuresti, programul evenimentului incluzand  si nume autohtone precum Nicu Alifantis & Zan si Bucium.

“Ne bucuram sa sustinem in Romania prezenta unei figuri marcante a muzicii pop si rock precum Bob Dylan. Si pentru ca am dorit sa traim aceasta experienta unica alaturi de clientii nostri am oferit acestora posibilitatea de a castiga invitatii la concert pentru ei si cei dragi lor. Avem incredere ca acest eveniment va fi o experienta de neuitat pentru toti fanii Bob Dylan care il asteapta de multi ani in Romania.”a declarat Doris Dezzani, Director Marketing Raiffeisen Bank.
Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 130, 250 si 350 lei.


Posted by Dragos P., at 12:26 |  May 11, 2010  | 0 Comentarii  | 2155 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Viata si cariera unei legende: Bob Dylan Never Ending “Story”

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri