stiri rock

VILLAGERS OF IOANNINA CITY si WOOLDOZER concerteaza in Bucuresti

VILLAGERS OF IOANNINA CITY si WOOLDOZER concerteaza in Bucuresti
Villagers of Ioannina City (V.I.C.) este o trupă de rock psihedelic din Grecia. Sunetul lor unic reprezintă un mix de post rock cu stoner rock si o doză generoasă de folk grecesc, muzica tradițională din Epirus, caracterizată prin polifonie și utilizarea clarinetului.

Trupa s-a format în 2007 și începând de atunci a susținut numeroase show-uri, atât pe scenele locale cât și în străinătate, fiind prezenți de asemenea la cele mai importante festivaluri organizate în Grecia.

Primul lor album, RIZA (Mantra Records – aprilie 2014) s-a bucurat de aprecierea criticilor și a fanilor, primind o mulțime de recenzii pozitive nu doar din partea grecilor, ci din partea oamenilor din toată lumea, fapt care explică epuizarea rapidă a ediției limitate de Double LP-uri si CD-uri.

Cel mai recent, trupa a lansat un nou EP, Zvara/ Karakolia (Mantra Records – noiembrie 2014) care a fost turnat pe vinil de 10” în ianuarie 2015.

Nimeni nu a mai cântat vreodată așa și nimeni nu o va mai face! [...] RIZA este unul dintre albumele mele preferate de anul acesta!” ( Panos Papapanagou – Avopolis Grecia)

De fiecare dată când ascult RIZA sunt fascinat și șocat, totodată, de plăcerea emanată de sunet. Pentru mine, acesta este albumul anului!”(Wolf-Rudiger Muhlmann – Deaf Forever Magazine Germania)


Wooldozer sunt patru prieteni din patru coțuri diferite ale țării care s-au întâlnit în București cu un singur scop – de a face muzică. Wooldozer a luat foc ca o idee între colegi muzicieni de a cânta de dragul riff-urilor, pentru prieteni, pentru distracție, pentru o bere și timp liber petrecut spiritual cum trebuie.

Deoarece suntem pasionați de mult timp de acest subgen al rock-ului, ciudat și heavy, îmbibat cu alcool și afumat până la obscur, cu rădăcini în blues și hard rock-ul anilor 70, plin de fuzz și cunoscut mai apoi sub apelativul de stoner rock, am hotărât să închegăm jam-uri instrumentale ce ne-au dus mai departe decât am fi sperat, făcând din Wooldozer o trupă care e dedicată acum spre a transmite celor din jurul nostru ce se întâmplă când atingi ce ne leagă de fapt pe toți înăuntru, sentimentul organic, analogic și universal al muzicii și ritmului.

Acele jam-uri s-au materializat în aprilie 2014 în primul nostru efort muzical, lansat sub formă de EP de patru piese, intitulat First Dig (the demos).  2015 e anul în care am închis ușa după noi la atelier și nu numai că vom ieși mai puternici și mai bărboși, ci sperăm noi cu un album solid, periculos și sexy, ca un cuțit în mâna unei regine venusiene horny. Pentru că sunetului îi este menit să călătorească, noi ne vom face datoria să cântăm îndeajuns de tare și de puternic încăt să vă ducă oriunde aveți nevoie să fiți, pasageri împreună cu noi în călătoria noastră sonică.

OPEN DOORS - 20:00
SUPPORT - 10 RON < 21:00 > 15 RON

Pagina oficiala de Facebook a eveimentului: https://www.facebook.com/events/411247085751913/


MAI MULTE DESPRE Villagers of Ioannina City, Wooldozer
Posted by H., at 11:28 |  October 05, 2015  | 0 Comentarii  | 1356 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: VILLAGERS OF IOANNINA CITY si WOOLDOZER concerteaza in Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri