stiri rock

Vlad Busca (L.O.S.T.): 'Sibiul va trimite o trupa acolo unde isi doreste cel mai mult: pe scena de la Wacken!’

Vlad Busca (L.O.S.T.): 'Sibiul va trimite o trupa acolo unde isi doreste cel mai mult: pe scena de la Wacken!’

În mai puțin de o săptămână se va decide la Sibiu care trupă va reprezenta România în finala internațională a concursului Wacken Metal Battle 2013. Patru trupe, din tot atâtea zone geografice ale României, vor evolua joi, 16 mai 2013 la Sibiu în fața juriului, pe scena din Oldies Pub: God (Iași), L.O.S.T. (București), Sanctuar (Timișoara) și Whispering Woods (Cluj-Napoca).

Pentru noi calificarea în finala de la Sibiu reprezintă un pas important către ultimul act al unei aventuri care va duce o formație românească acolo unde probabil își dorește cel mai mult, și anume pe scena festivalului Wacken Open Air. Nu atât ca și trupă dar ca și români ne dorim ca formația care va merge mai departe să ne reprezinte cu profesionalism și succes, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți cu Altar, Bucovina sau Gothic” a declarat Vlad Bușcă, liderul trupei bucureștene L.O.S.T.

Având o experienţă îndelungată în scena românească, de aproape 20 ani, ce a cuprins printre altele numeroase premii la festivaluri, apariţii radio-tv precum şi 4 albume înregistrate anterior (cu Abigail, Cronos, Dies Irae şi Warganism), trupa L.O.S.T. a avut un impact rapid în underground, toate concertele fiind foarte reusite si cu un nucleu de fani devotati in continua crestere. Trupa a susținut concerte în perioada 2005-2013 împreună cu trupe ca Novembre, Obituary, Behemoth, Dismember, Rage, Orphaned Land, Aborted, Leaves Eyes, Septic Flesh, The Haunted, Destruction, Helloween, Doro, Testament, Kreator, Sepultura, In Flames, Sodom, Hammerfall sau Moonspell.

În 4 decembrie 2010 L.O.S.T. a lansat albumul Remains of Pain. Materialul a fost produs de Răzvan Alexandru de la Abigail, înregistrat în mai multe locații (printre care Musitech Production Studios și Taine Multimedia Studio), mixat la Moon Studio și masterizat de Alan Douches la West West Side Music, New York, inginer ce a mai lucrat cu Six Feet Under, Hatebreed, Kataklysm și mulți alții.

Concursul Wacken Metal Battle se adresează tinerelor trupe de rock, formaţia din România declarată câştigătoare în finala de la Sibiu având şansa de a urca și reprezenta țara noastră pe scena celui mai mare festival de muzică rock din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual în orășelul Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume! Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011) şi Gothic (2012).

Sursa: WACKEN Metal Battle Romania


MAI MULTE DESPRE GOD, L.O.S.T., Whispering Woods
Posted by H., at 20:20 |  May 13, 2013  | 0 Comentarii  | 3213 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Vlad Busca (L.O.S.T.): 'Sibiul va trimite o trupa acolo unde isi doreste cel mai mult: pe scena de la Wacken!’

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri