stiri rock

WARGANISM: comunicat despre Rock City Open Air

WARGANISM: comunicat despre Rock City Open Air

Ne-am gandit sa publicam o pozitie oficiala a formatiei Warganism vizavi de conditiile de participare la acest festival. Nu vrem sa pornim o discutie legata de cum se face la noi si cum fac altii in alte parti. Nu ar duce nicaieri. Ideea este ca noi suntem in aceasta tara unde lucrurile stau intr-un singur fel si nu are rost sa le compari cu vestul Europei.

Pe scurt, am fost anuntati ca vom putea participa la Rock City daca vom vinde 10 bilete in valoare de 250 RON fiecare. Nu vrem sa parem infumurati sau pretentiosi, dar consideram aceasta conditie umilitoare si inacceptabila. Nu este normal intr-o tara lipsita de o industrie muzicala si de o piata reala,intr-o tara in care formatiile de metal nu sunt sustinute
de case de discuri, sa existe astfel de pretentii din partea organizatorilor de concerte. Daca am fi fost o formatie cu un fanclub si aceste bilete ar fi fost la un pret promotional pentru fanii care vor sa le cumpere de la noi, atunci ar fi fost de inteles. Sau daca macar ar fi spus: "Baieti, nu avem bani sa va dam, dar va dam 10 bilete si ce vindeti va ramane voua." tot ar fi fost ceva. Dar cand ni se spune:"Daca vreti sa cantati vindeti bilete de 650 de euro si noi va dam 100 de euro inainte sa urcati pe scena."noi nu putem spune "OK".

Credem ca cei care se gandesc la asemenea conditii ar trebui sa ia in considerare eforturile pe care le face o trupa din undergroundul romanesc ca sa ramana in activitate. Asta inseamna in primul rand autofinantare. Asa cum noi ii respectam pentru eforturile pe care le fac ca sa organizeze concerte, consideram normal ca acest respect sa fie reciproc.



MAI MULTE DESPRE Warganism
Posted by Warganism, at 00:00 |  May 28, 2009  | 70 Comentarii  | 3444 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: WARGANISM: comunicat despre Rock City Open Air

  • Daca intr-adevar asa stau lucrurile, respect pentru atitudine, baieti! Asemenea lucruri nu trebuie tolerate! Capul sus, cu atat ramai cand tragi linie!

    1. Posted by 333 | 28 Mai 2009 17:43
  • Eu am doua probleme.
    1) S-a vorbit (zvonit?) pana acum de Warganism la RCOA? Ce i-a determinat pe ei sa trimita acest comunicat? aa, publicitate you say?
    2) Smecheria asta cu x bilete vandute se intampla si la case mai mari (vezi Metalcamp - un festival la care multe trupe de la noi nu pot nici macar sa viseze).
    Eu pana acum ii respectam. Poate pe viitor nu ne mai informeaza despre fiecare oferta refuzata si se apuca de cantat mai mult.

    2. Posted by Vermin | 28 Mai 2009 17:53
  • Da, se face si afara, dar in general pentru trupe staine, pe ale lor locale le prmoveaza. In loc sa incerci sa oferi o sansa trupelor romanesti, mi se pare dezgustator sa le obligi sa vanda bilete pentru 30 de minute amarate la 3 dupa amiaza....

    3. Posted by Torture | 28 Mai 2009 18:07
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri