stiri rock

WITHIN TEMPTATION confirmati ca headlineri pentru Festivalul ArtMania

WITHIN TEMPTATION confirmati ca headlineri pentru Festivalul ArtMania

Comunicat Oficial - Bucuresti, 16 Aprilie 2007.

Within Temptation vor concerta pentru prima data în Romania, in cadrul festivalului ARTMANIA 2007, de la Sibiu, dupa ce au fost cap de afis la cele mai mari festivaluri internationale si au cantat impreună cu celebre formatii din Europa si din lume, ca Rammstein sau Iron Maiden.

Cea mai bine vândută formaţie olandeză, Within Temptation au confirmat oficial, luni, participarea la Festivalul ARTMANIA 2007, care se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, în Piaţa Mare din Sibiu, între 15 şi 17 iunie, în cadrul programului Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007.

Within Temptation oferă spectacole cu adevărat grandioase, de la decorurile de scenă până la costumele spectaculoase şi machiajul deosebit al talentatei soliste, Sharon den Adel. Fanii români vor avea parte, pe lângă prestaţia live excelentă pentru care trupa e binecunoscută, de jocuri de lumini şi decoruri special gândite pentru acest concert. De asemenea, Within Temptation pregătesc  mai multe surprize pentru publicul din România!

Aflată la cel de-al patrulea album, lansat în luna martie 2007 şi intitutal The Heart of Everything, Within Temptation este o trupă cu un succes din ce în ce mai răsunător, cu milioane de album vândute şi cu fani în întreaga lume, de la Europa la Mexic.

Single-ul Ice Queen de pe al doilea album, Mother Earth a ajuns pe primele poziţii din numeroase topuri din Europa, în ţări ca Germania, Franţa sau Olanda iar albumul The Silent Force este declarat disc de aur in Olanda, Belgia si Germania şi s-a vândut în peste 600.000 exemplare.

Within Temptation a fost headliner sau a participat la festivaluri internaţionale ca Pinkpop, Werchter, Rock Am Ring, Wacken, Bloodstock, Sweden Rock, Ruisrock, Aerodrome si Gurtenfest.

Lansarea celui de-al patrulea disc – The Heart of Everything – a avut loc în luna martie 2007 şi a fost prefaţată de single-ul What Have You Done. Dupa turneul european de o lună şi jumătate, care a început în 14 martie, si care a fost sustinut aproape in totalitate cu casa inchisa, luna mai aduce debarcarea celor de la Within Temptation pe scenele nord americane, hotărâţi să cucerească şi piaţa muzicală de dincolo de ocean. 

Componenţa:

Sharon den Adel – voce
Robert Westerholt – chitară
Ruud Adrianus Jolie – chitară
Jeroen van Veen – bas
Martijn Spierenburg – clape
Stephen van Haestregt – tobe 

Discografie:

Enter, 1997, DSFA
The Dance (EP), 1998, DSFA
Mother Earth, 2000, DSFA/GUN
Mother Earth Tour (DVD), 2003, GUN
The Silent Force, 2004, GUN
The Silent Force Tour (DVD), 2005, GUN
The Heart Of Everything,  2007, Roadrunner

 

ARTMANIA Festival 2007

Publicul iubitor de muzică se va putea bucura de prezenţa unor nume definitorii pentru muzica rock, care deja au scris istorie, la a doua ediţie a Festivalului ARTMANIA. Pe lângă Within Temptation, ne vor onora cu prezenţa trupe ca Anathema, My Dying Bride, Tarot, The Gathering şi Haggard.

A doua ediţie a Festivalului ARTMANIA îşi propune să îşi consolideze statutul de cel mai mare festival de muzică rock din România, dar şi cel de eveniment cultural important, în cadrul programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finanţat prin Programul Sibiu Capitală Culturală 2007.

Ediţia precedentă a festivalului a fost un real succes, cu invitaţi ca HIM sau Amorphis. Ediţia 2006 s-a bucurat în totalitate de un număr de aproximativ 7000 de vizitatori (public plătitor de bilet, invitaţi, vizitatori ai altor evenimente din cadrul festivalului), au fost prezenţi peste 200 de reprezentanţi acreditaţi din presa naţională şi internaţională şi peste 60 de artişti din Finlanda şi România.

Informaţii de presă:
Sonia Lodi, Press&PR Coordinator
Tel 0788.967.033
press@artmaniafestival.ro

Sibiu Capitala Culturală Europeană 2007: www.sibiu2007.ro

 



MAI MULTE DESPRE Within Temptation
Posted by Cynyc, at 00:00 |  April 16, 2007  | 30 Comentarii  | 9329 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: WITHIN TEMPTATION confirmati ca headlineri pentru Festivalul ArtMania

  • nu mi se pare corect ca whitin temptation sa fie cap de afis.consider ca acest lucru ar merita-o anathema sau my dying bride...trupe mult mai bune,dupa parerea mea

    1. Posted by bianca | 16 Aprilie 2007 17:34
  • adu-ti aminte de anul trecut ca a fost mult mai urat decat anul asta, ma refer la faptul ca a cantat Amorphis in deschidere la him.. :| mi se pare o jignire la adresa trupei Amorphis, la fel si anul asta... within temptation in deschidere la the gathering de exemplu care sunt net superiori. in fine, ROC sa fie! :)

    2. Posted by radubradu | 16 Aprilie 2007 17:44
  • In principiu, in toate festivalurile, capul de afis e cel cu cota de piata cea mai mare. Care nu-i acelasi lucru cu importanta trupei din punctul de vedere al fiecarui ascultatoru de metal.

    3. Posted by Cynyc | 16 Aprilie 2007 17:49
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri