stiri rock

YES lanseaza un nou album

YES lanseaza un nou album
Cea mai influenta trupa de rock progresiv din istoria muzicii, Yes, isi lanseaza pe 1 iulie un nou album, dupa 10 ani de absenta de pe piata muzicala. Al 20-lea LPdin cariera lor muzicala, Fly from Here, a fost indelung asteptat si reinstaureaza colaborarea  cu celebrul producator Trevor Horn, cel cu care au lucrat si in 2001 la Magnification and Marks, cel care a produs si 90125 din 1983, dar a si cantat alturi de trupa pe albumul Drama din 1980.
Componenta actuala ii reuneste pe Benoit David, aflat la prima colaborare cu Yes in calitate de vocalist, Steve Howe chitara /vocal, Chris Squire basist/ vocal si membru fondator al trupei, Geoff Downes la clape si Alan White la tobe. Totodata acest nou album Yes il readuce in echipa si pe Roger Dean, creator al anor coperti memorabile ale albumelor formatiei.
Referitor la Fly from Here, Chris Squire afirma ca reprezinta chintesenta muzicii Yes din anii 70si 80 prinsa intr-un sound actual.
Toate piesele de pe noul album Yes pastreaza stilul lor clasic, acum devenit iconic, primul - We Can Fly - fiind scris inainte de inceperea inregistrarilor propriuzise, ideea dezvoltandu-se intr-o uvertura si 5 alte miscari sonore ce se subsumeaza temei si care pun in valoare virtuozitatea fiecarui muzician al trupei. De la prima nota a uverturii si pana la cel din urma acord al pesei de inchidere, Into the Storm, nu exista nici un dubiu ca profesionalismul, tehnica desavarsita  si esenta Yes continua in acest material de exceptie.
Iata ce afirma Alan White referitor la noul lor LP: A lucra iar alaturi de un producator de talia lui Trevor Horne este extraordinar si inseamna ca nu este scapat nici un  detaliu! Si mai e si bucuria, placerea nemarginita de a fi alaturi de niste mari muzicieni.
Aparuta in 1968, trupa Yes a traversat 40 de ani de cariera in care a redefinit granitele muzicii art-rock. A vandut aproape 50 de milioane de albume in lumea intreaga si continua sa imbogateasca rockul progresiv cu folosirea sunetului simfonic si a stilurilor inovative.
In aceasta vara trupa se va afla in turneu de promovare pt acest nou material, Fly from Here.
Titlurile pieselor:

01. Fly from Here - Overture
02. Fly from Here - pt I - We Can Fly
03. Fly from Here - pt II - Sad Night at the Airfield
04. Fly from Here - pt III - Madman at the Screens
05. Fly from Here - pt IV - Bumpy Ride
06. Fly from Here - pt V - We Can Fly
07. The Man You Always Wanted Me to Be
08. Life on a Film Set
09. Hour of Need
10. Solitaire
11. Into the Storm

Sursa: A&A Records


MAI MULTE DESPRE Yes
Posted by Klawz, at 13:44 |  June 06, 2011  | 8 Comentarii  | 2715 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: YES lanseaza un nou album

  • "Cea mai influenta trupa de rock progresiv din istoria muzicii, Yes" asta dupa parerea autorului articolului?
    dupa parerea mea cea mai este King Crimson, dupa parerea celor mai multi este Pink Floyd, dupa numarul de clone este Genesis... si daca e sa luam in considerare influenta asupra muzici rock contemporante, probabil Can ar fi cea mai influenta trupa de rock progresiv (daca consideram krautrock-ul asa ceva).
    sau dupa sursa A&A Records?
    sincer, abia astept albumul. cele mai multe albume Yes suna cam prafuite in vremea noastra, insa au avut si ei momentele lor magice.

    1. Posted by HtoHe | 07 Iunie 2011 22:52
  • textul e primit de la A&A, eu doar l-am editat, n-am umblat la continut ca habarn-am de chestiile-astea de care povestesti tu, pe mine ma plictisesc toate la fel.

    2. Posted by Geralt de Rivia | 08 Iunie 2011 07:44
  • de la Yes pot sa recomand piesa Heart of the Sunrise, piesa care sunt convins ca i-ar place oricarui ascultator de muzica rock care e in stare sa asculte ceva ritmuri mai complexe (macar primele trei minute ale piesei care sunt fabuloase, pentru ca apoi strica Wakeman cu sintetizatoarele lui tot farmecul, ca de obicei).
    de la King Crimson recomand tot.

    3. Posted by Kant | 08 Iunie 2011 12:00
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri