concerte

TRUPE: Iron Maiden

 
Autor: Gina S.
Vezi galeriile trupelor: Iron Maiden

Data concert:  August 01, 2016  | 4 Comentarii  | 6441 Vizualizari « INAPOI

Comment on:

  • In Piata Constitutiei mereu au fost probleme cu sunetul. Doar AC/DC a fost un concert cu mult peste orice asteptare (de fapt ala a fost concertul cu cel mai bun sunet ever, si asta in conditiile in care eram pozitionat la semaforul din stanga, aproape de gardul casei poporului, nici astazi nu imi pot explica cum a fost posibil asa ceva).

    In fine, acum la Maiden am stat in fata, Diamond Circle. Daca nu veneau in Romania as fi platit oricum o suma cu mult mai mare sa ii vad undeva in Europa... asa am zis ca 300 de lei e o suma oarecum ok (ce-i drept, am ramas 4 luni cu restanta la intretinere... platitnd de fapt doua astfel de bilete, eu si nevasta-mea). A fost ok sunetul de acolo, microfonul lui Bruce a facut un pic figuri spre sfarsit, insa nu deranjant. Pertotal au meritat banii, mai ales ca si eu sunt entuziasmat de ultimul album. Cat despre locurile din spate... am auzit persoane care spuneau ca vocea a fost cu bube, restul instrumentelor fiind ok, altele care nu au auzit mai nimic de nicaieri, si tot asa.

    Este evident ca Piata Constitutiei poarta principala vina unor astfel de esecuri. Printre betoane nu ai cum sa faci treaba, e normal. Asa e si la Arenele Romane si la Romexpo (ma refer la concertele din aer liber)... adica niste locatii de care ma feresc precum dracu de tamaie. Iron Maiden a fost o exceptie datorita numelui. In rest, in astea trei locatii nu voi mai calca niciodata tocmai pentru ca imi este frica sa nu ies dezamagit, asa cum in 95% din cazuri s-a intamplat. Ai stadion in Ghencea (nefolosit), in Stefan cel Mare, la Arcul de triumf. Ai km de camp fara nimic plantat pe el. Ai dita mai orasul... nu e normal sa iti bati joc de spectator cu Piata Constitutiei, Romexpo sau Arenele Romane. Hai, un festival de bere e ok, un Iris, Cargo, Smiley sau Alex Velea... merg si ele, o parada militara, gay... orice, sunt binevenite, desigur. Dar nu concerte cu muzica, fratilor. Nu concerte. Un lucru bun e ca Piata Constitutiei iese din schema. Asteptam cu interes interzicerea Arenelor Romane (care sunt pe punctul de a se darama... la cort e ok pe timp de frig) si Romexepo-ului. La Bestfest pe camp in Tunari cum era posibil sa se auda impecabil?

    1. Posted by Fantotzii | 02 August 2016 12:02
  • Fantotzii, si totusi faptul ca la AC/DC s-a auzit cum s-a auzit dovedeste ca se poate si la Piata Constitutiei. Si iti mai dau niste exemple, din zone muzicale diferite: Bon Jovi, Sting si Leonard Cohen. La ultimul am stat afara si tot era lacrima sunetul.

    Cat despre Maiden, si mie mi s-a spus ca la Diamond Circle ar fi fost ok. La normal problema - mare! - a fost vocea. In special in acut, pentru ca in registru mediu era audibila, dar cum urca mai sus de o anumita limita disparea cu totul. Altfel, instrumentele nu s-au auzit rau. Cat despre volum, nu cred ca trebuie sa fie foarte ridicat, dimpotriva. Nu vorbim despre hardcore, asa ca daca-ti zgaltaie creierul si iti perforeaza timpanele, muzica isi pierde orice subtilitati armonice si de nuanta.

    2. Posted by Paul Slayer | 02 August 2016 22:54
  • Eu am stat la Golden, in lateral dreapta fata de scena. S-au auzit bine instrumentele, vocea a dat rateuri pe acute, dar nu cred ca din cauza sunetului, ci din vina lui Bruce, atat poate acum. Am trecut peste, show-ul m-a multumit. Si ca o parere personala, "Death or Glory" nu mi se pare deloc colosala, sunt altele pe noul album (si nu ma refer la Speed of Light, cea mai comerciala).
    Am fost si la Muse, nu sunt fan, m-a carat nevasta. S-a auzit perfect, cam din acelasi loc.

    3. Posted by lawbreaker | 03 August 2016 16:46
» vezi toate comentariile
YOUR COMMENT

Alte articole din Concerte