concerte

The Hives - Bucharest GreenSounds Festival 2018

The Hives - Bucharest GreenSounds Festival 2018
TRUPE: The Hives

Dacă cineva mi-ar fi zis, acum 15 ani, că o să-i văd pe The Hives într-o sâmbăta seară, gratis, în Parcul Herăstrău, aş fi zis că e nebun. Dar uite că s-a întâmplat la Bucharest GreenSounds Festival 2018, organizat de Primăria Capitalei! Un astfel de eveniment te duce cu gândul la două ipoteze: ori trupa suedeză a devenit o formaţie oldies ori Bucureştiul a devenit o capitală occidentală. Ambele ipoteze sunt false. Spre deosebire de multi dintre camarazii din “garage rock revival”, de la începutul anilor 2000, The Hives continuă să scoată albume şi să concerteze. Cât despre oraşul nostru, n-am uitat că, acum două săptămâni, eram gazat şi fugărit pe străzi de javrele cu care se identifică Primăria Capitalei.
Chiar şi în lipsa unei explicaţii logice, m-am bucurat din plin de spectacol. Dar, mai întâi de toate, mi-a plăcut publicul, care nu avea nicio legătură cu obişnuiţii pomenilor din Piaţa Constituţiei; mi-a plăcut organizarea, diversitatea ofertei (era chiar şi Aperol!) şi faptul că nu am stat la coadă la bere. Recunosc că am ajuns foarte târziu, în timpul recitalului celor de la Coma, dar asta a fost prima impresie.
The Hives au început concertul cu un uppercut - Come On!, Walk Idiot Walk şi Main Offender – şi au continuat la fel. În Per Almqvist, trupa are un frontman din specia Mick Jagger / Iggy Pop, care a interacţionat mereu cu publicul, a coborât de pe scenă, a bătut palma şi a băut din berea celor din primele rânduri. Ba chiar a avut o incursiune de vreo 10 metri în mijlocul spectatorilor, pe Tick Tick Boom, piesă pe care a anunţat-o în manieră gospel, precum James Brown - asta după ce basistul Johan Gustafsson rămăsese fără sunet în timpul unui solo. Publicul a reacţionat corect, formând un mosh pit. În mijlocul acestui haos, Per Almqvist a ţinut să facă prezentările, alternând un membru al trupei cu un spectator din primele rânduri. Primii doi adolescenţi care s-au nimerit să primească microfonul au fost un italian şi un german, iar aici am avut o revelaţie: lumea în care trăim s-a schimbat şi, oricât ar vrea nişte ţoape analfabete să ne tragă înapoi, nu vor reuşi.
Trebuie totuşi să recunosc că, după un asemenea concert din partea Primăriei Capitalei, ştacheta este foarte sus. Atât de sus, încât abia aştept să-i văd pe Turbonegro la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului!


Autor: Gedi
Data concert:  August 25, 2018  | 0 Comentarii  | 18703 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: The Hives - Bucharest GreenSounds Festival 2018

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte