concerte

ANATHEMA: E bine sa fim din nou acasa!

ANATHEMA: E bine sa fim din nou acasa!
TRUPE: Anathema

Anathema este, probabil, trupa straina de metal care a concertat cel mai des in Romania. Ii cred pe cuvant cand afirma ca se simt ca acasa aici. Ma bucur ca au trecut peste perioada cand le mergea destul de greu, cand nu aveau contract cu nicio casa de discuri si sustineau destul de rar concerte. Mi-a placut foarte mult ultimul album de studio, o lalaiala pentru unii, cel mai complex din discografia trupei pentru altii.
Am fost oarecum frustrat ca la Sonisphere si-au sustinut recitalul pe zi, pe lumina, cam nepotrivit pentru o trupa care interpreteaza o muzica de stare, intima si speram ca in Silver Church sa am parte de tot ce inseamna de fapt Anathema.
Despre intimitate nu a mai fost vorba pana la urma, clubul Silver Church fiind arhiplin. Prezenta celor aproximativ 850 persoane a fost inconvenientul major al acestui eveniment, cel putin din punctul de vedere al publicului. Accesul la bar a fost aproape imposibil iar caldura uneori insuportabila. Am avut sansa de a ma afla intr-un loc din care am putut vedea atat scena, cat si trupa.


 



Probabil ca pentru Anathema a fost ceva special, mai ales ca participantii au fost foarte activi, au incurajat mereu trupa si au cantat pe fiecare piesa. Atmosfera a fost una cu totul deosebita din acest punct de vedere.
Concertul a inceput cu o intarziere destul de semnificativa, la ora 20.40, fapt care a condus la eliminarea din program a muzicianului de deschidere, Peter Carlsen. Acesta a fost invitat pe scena spre sfarsitul concertului Anathema, ocazie cu care a interpretat o piesa proprie impreuna cu trupa britanica.
Lipsa sound check-ului a fost resimtita pe parcursul primelor aproximativ 3 piese, dar sunetul s-a reglat pe parcurs. Nu pot sa spun ca Anathema au beneficiat de o sonorizare perfecta, ci mai degraba de una acceptabila.
Playlist-ul a fost unul generos si a continut atat piesele foarte cunoscute ale britanicilor, cat si compozitiile existente pe ultimul album.







Momentul Sleepless a fost unul total neasteptat si la care publicul a reactionat frenetic. Afirmatiile repetate al trupei cum ca “It’s good to be home” nu au fost in mod cert doar simple politeturi, gestul celor de la Anathema de a interpereta dupa atatia ani una dintre cele mai iubite piese din intreaga discografie special pentru fanii romani conducand spre aceasta idee.
Notabila a fost si prezenta lui Lee Douglas, o doamna cu o prezenta agreabila si un timbru vocal deosebit. Duetul cu Vincent Cavanagh de pe piesa A Natural Disaster a fost unul emotionant pentru toti participantii la acest concert, la fel si aparitia de pe Parisienne Moonlight, un moment in care ne-au apucat toate nostalgiile.
 
Tragand o linie, al optulea concert Anathema in Romania s-a dovedit a fi un eveniment reusit in ciuda inconvenientelor precum intarzierea (datorata celor 18 ore cat a durat drumul britanicilor de la Budapesta la Bucuresti) si alegerea mai putin inspirata a clubului Silver Church in raport cu numarul foarte mare de spectatori fata de capacitatea salii.

Setlist Anathema:

Thin Air
Summernight Horizon 
Dreaming Light 
Closer 
Deep
Destiny Is Dead
Angels Walk Among Us
Everything
A Simple Mistake
A Natural Disaster
Pitiless
Forgotten Hopes
Empty
Lost Control
Judgement
Flying
Pull the Brakes (Petter Carlsen)
Are You There?
Parisienne Moonlight
Angelica 
Sleepless 
Fragile Dreams 
One Last Goodbye 


Foto: Max
Autor: Sake
Foto: Max
Vezi galeriile trupelor: Anathema

Data concert:  November 19, 2010  | 2 Comentarii  | 4234 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ANATHEMA: E bine sa fim din nou acasa!

  • Petter Carlsen nu Olsson

    1. Posted by KittyCatPwns | 22 Noiembrie 2010 17:43
  • Multumesc, am retificat.

    2. Posted by Sake | 23 Noiembrie 2010 13:19
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte