concerte

Blasters of Rock

Blasters of Rock
TRUPE: Code Red, Hathor, Korozy, Kratos

A fost odata ca niciodata, intr-o zi de miercuri, primul eveniment organizat de Acta Mediacom sub numele de "Blasters of Rock". Vremea nu a fost de partea nimanui, impiedicand trupele de pe alte plaiuri sa ajunga la timp, si amortind, probabil, dorinta metalistilor de a mai iesi din casa. Din cauza intarzierilor, soundcheck-ul a fost facut intr-o oarecare criza de timp, care datorita comunicarii dintre trupe si echipa tehnica nu a afectat calitatea sunetului si desfasurarea evenimentului. Cu toate acestea... trupele se rulau pe scena la probe de sunet dar sala ramanea la fel de goala. Spectatorii au continuat sa vina intr-un ritm extrem de lent, pana in momentul cand Code Red, presati de intarzieri si de decalajul creat, luau decizia de a folosi un preset la mixer si de a modifica doar niste mici setari. Practic, dupa aproximativ 15 minute de la instalarea tobarului (si a banner-ului) pe scena au inceput sa cante.

  

Code Red

 

Si au facut-o extrem de bine, lasand impresia unei trupe repetate, cu riff-uri cautate si gasite. Death-ul lor melodic aduce pe undeva cu cel cantat de pionierii suedezi ai genului, dar este combinat eficient si cu pasaje sau inflexiuni destul de personale. Desi nu sunt o trupa cu mare prezenta scenica, au comunicat cu publicul si au reusit sa incalzeasca atmosfera.

 

Code Red

 

Din pacate publicul nu a fost prea receptiv, cu exceptia momentului de la finalul recitalului, cand li se cerea (cu destula convingere) un bis. Pe care l-au dat, dupa care in aplauze s-au retras, lasand scena celor de la Kratos.

 

Kratos

 

O trupa care nu mai are nevoie de nici o prezentare. In formula "deja clasica" de 4, Kratos-ul a inceput recitalul in forta, prezentatnd publicului (total dezinteresat de altfel) atat piese noi cat si piese vechi, culminand in final cu un cover de zile mari dupa Moonspell -"Mephisto". Un cover version cantat foarte bine, care mi-a zbarlit plielea. Kratos au demonstrat inca o data ca sunt o trupa profesionista, care stie ce vrea si care stie sa-si prezinte live foarte bine muzica.

 

Kratos

 

Chiar mi-a placut modul in care s-au manifestat pe scena, parca total dezinteresati ca publicul nu reactiona decat ocazional, la unele pasaje mai groovy, sau la indemnul muzicienilor. Ma gandesc cum s-au simtit aici dupa ce au cantat in Sofia in fata unui public extraordinar....

 

Hathor

 

Au urmat Hathor. Parca un pic mai bine primiti de public decat trupele anterioare, si-au inceput recitalul in mare forma. Cu o prezenta scenica cat se poate de buna au parcurs un playlist destul de amplu inrobit black/death-ului in forta. Mi-a placut energia muzicii lor, cantata cu convingere si pasiune. Mi-au adus aminte de multe ori de Immortal, mai ales la fazele acustice sustinute de ritm rapid... iar muzichia lor are un parfum de legenda.

 

Hathor

 

Frumos. Mi-au placut mult armoniile lor, si mai ales solo-urile care pe alocuri aduc aminte de thrash-ul optzecist. Mi-a placut de toti, dar cel mai mult de Pasare. Ma distreaza relaxarea cu care bate vitezismele alea. Hathor au pregatit forte bine atmosfera pentru momentul Korozy.

 

Korozy

 

O trupa de black metal melodic care m-a lasat cu gura cascata. Executie, compozitie, prezenta scenica... toate au fost la maxim. M-a impresionat vocalul, care mai este si chitarist (si unul chiar foarte bun), pe ambele segmente. La voce sunt de laudat inflexiunile de voce normala, cateodata cu iz de cantec popular, si alternanta rapida dintre vocea tip scream si cea normala. Pe semnetul de chitara, tot respectivul este de admirat pentru compunerea riff-urilor dark si executia solo-urilor cantate cu mult feeling.

 

Korozy

 

Basistul s-a agitat cel mai mult, lasand impresia (negresita de altfel) ca scena nu-i ajunge. Tobarul a stralucit, cu exceptia unei mici "bube" la o piesa reparata in timp record si aproape imperceptibila, datorita stilului "impiedicat" de a executa trecerile, in timp ce clapa a umplut Club A-ul de o atmosfera dark si inaltatoare. La Korozy o parte din publicul incins de atatea metale si alcoale a inceput sa se puna in miscare, devenind chiar expansionist de agitat, castigand cu fiecare riff cativa centimetri din locul rezervat presei.

 

Korozy

 

A fost la un moment dat si o faza "mai intima" in relatia public - Korozy... in momentul incheierii unei piese, vocalul intreaba publicul daca le place berea, ridicand cu mana dreapta o sticla drept exemplu. Unul din fanii expansionisti intelege intrebarea in interesul personal si zice "yeah, I want some beer!!". Vocalul ramane un pic perplex, trezinduse cu mana fanului insetat intinsa catre el. Omul s-a conformat, si si-a multumit fanul. Concertul s-a incheiat intr-o atmosfera placuta, chiar incinsa, fapt datorat inmultirii bruste a numarului de guri ce inspirau aerul poluat al clubului. Deh... venisera clubarii care vroiau rokoteca si care nu prea intelegeau de ce pe locul mai inalt din sala de dans 2 oameni au ales sa-si atarne de gat niste bucati de lemne sculptate ciudat si vopsite in negru care (culmea!) mai au si niste sarme prinse de ele... un om sa se agita apasand cu mainile o treaba care semana cu o tastatura ceva mai mare... si unul care tot lovea niste chestii care aratau ca niste oale cu doua funduri... si care culmea, scoteau impreuna un zgomot atat de asemanator cu ce se aude de obicei in club miercurea.... sa fi inceput rokoteca si sa fie niste nebuni pe scena?

 

 

Code Red

 

 

 Kratos

 

 Kratos

 

Kratos

 

Hathor

 

Hathor

 

Hathor

 

Korozy

 

Korozy

 

Korozy

 

Korozy

 

Korozy

 

Korozy

Autor: 13
Vezi galeriile trupelor: Code Red, Hathor, Korozy, Kratos

Data concert:  April 12, 2006  | 0 Comentarii  | 6518 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Blasters of Rock

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte