concerte

Bucharest Metal Nights 7

Bucharest Metal Nights 7
TRUPE: Avatar, Implant Pentru Refuz, Proof

Dupa o pauza de trei ani (daca imi aduc bine aminte, ultima editie BMN a avut loc in 2006 si a fost numita sugestiv BMN666), a avut loc o noua editie Bucharest Metal Nights, editia cu numarul 7 mai exact. Aceasta editie a fost putin mai altfel decat cele din trecut, fiind dedicata in exclusivitate sonoritatilor metalice si nu numai, moderne. Ok probabil ca vor exista voci care vor spune ca First Division de exemplu, nu ar fi atat de moderni ca abordare a stilului sau mai stiu eu ce, dar nu ma refeream la abordare ci priveam lucrurile intr-un mod mai general.
Haideti sa vorbim despre ce s-a intamplat mai exact in seara de 14 martie 2009 in LMC la BMN7 si sa ne indreptam atentia catre prima trupa a serii.


Primi care au avut placerea de a urca pe scena au fost brailenii de la First Division, o trupa ce practica o combinatie de hardcore si thrash metal ce aduce aminte in unele momente de ceea ce propun in ultimii ani Agnostic Front. Din punct de vedere instrumental lucrurile au decurs destul de bine insa la capitolul voce treburile nu au iesit asa cum m-as fi asteptat. Poate ca ar fi fost de la microfon sau poate din cauza pozitionarii mele in club in momentul in care cantau baietii de la First Division, imi este greu sa va spun. Un moment care mi-a placut si banuiesc ca tuturor ascultatorilor de death metal din club a fost cover-ul dupa Dying Fetus cu care acestia au incheiat show-ul. "Un tribut adus muzicii old-school" ca sa-l citez pe Cristi Nicolae, solistul trupei.


Dupa o scurta pauza a venit randul celor de la Dwarf Planet de a intra in scena. Fane & co. s-au achitat bine de indatoriri si au reusit sa surprinda prin schimbarile de ritm propuse. Muzica lor ar fi destul de greu de catalogat si incadrat intr-un stil anume, gasindu-se influente primite din partea unor trupe ca Cynic, Mahavishnu Orchestra, Green Day sau At the Gates. Deci ar iesi un progressive/punk/melodic death metal, o catalogare poate un pic cam dificila a stilului baietilor. Deci mai bine ne oprim asupra descrierii oferite de trupa "metal divers" sau as spune experimental metal.


Dupa Dwarf Planet a venit randul lui Moloh sa intre in scena si sa incerce sa transpuna un set de sonoritati putin mai neobisnuit pentru ascultatorul obisnuit de metal. Per total mi-a placut ceea ce ne-a oferit Heath Scumm, insa probabil ca tot show-ul ar fi iesit si mai interesant daca ar fi beneficiat si de un suport vizual. Pe viitor mi-ar placea, daca pe langa partea vizuala (de care din pacate Moloh nu a putut beneficia la aecst eveniment) ar coopta un chitarist si eventual o solista carismatica precum Hanin Elias, fosta solista a grupului german de digital hardcore, Atari Teenage Riot, atunci lucrurile ar deveni intradevar haotice.


Dupa Moloh in scena au intrat baietii de la Proof. O trupa de hardcore ce a crescut destul de mult in ultima vreme fie ca vorbim din punct de vedere compozitional sau modului in care se inteleg acestia pe scena. Ok, descrierea strict hardcore a muzicii trupei mi se pare ca nu este cea mai exacta, personal cred ca muzica lor este mai aproape de fazele moshcore oferite de Hatebreed sau Madball (la acestia din urma ma refer la ultimele albume). In timpul show-ului, Mihai, solistul trupei, l-a invitat in scena pe fostul basist al grupului, Aditza, actualmente in Do Diez.


Urmatoarea trupa a serii a fost Avatar, oltenii reusind sa stranga probabil cei mai multi oameni in fata scenei si reusind sa surprinda si de aceasta data. Dupa aproape 15 ani de existenta, Avatar au aratat si in acea seara ca inca mai multe de oferit si de demonstrat si ca pot oferi ceva nou, ceva real, ca se pot reinventa intr-un mod natural. Sunt curios cum va suna noul lor album de studio si ce surprize ne vor oferi oltenii de aceasta data.


Dupa o scurta pauza, au urcat in scena timisorenii de la Implant Pentru Refuz pentru a oferi un show zdrobitor si a le demonstra celor ce au spus ca acestia nu sunt metal, ca sunt. Implant Pentru Refuz au oferit o doza de crossover/thrash metalpresarata cu faze hardcore, reusind sa pastreze in fata scenei pe multi dintre cei ce s-au strans sa ii vada pe cei de la Avatar. Trupa a incheiat show-ul cum nu se putea mai bine, cu un cover dupa Rage Against the Machine - Killing in the Name of, interpretat intr-o maniera crossover de Implat Pentru Refuz.
Iar "cireasa de pe tort" ca sa zic asa pentru cei ce s-au decis sa ramana dupa show-ul celor de la IPR a fost InsideOut, probabil cea mai interesanta trupa de metalcore din acest moment a scenei bucurestene. O trupa ce se prezinta atat muzical cat si vizual excelent. Pacat totusi ca cei de la InsideOut nu au cantat totusi mai devreme, ar fi meritat sa aiba parte de un public mai numeros, dar probabil ora inaintata si-a spus cuvantul si nu au mai rezistat decat cei ce stiau despre ce este vorba in muzica celor de la InsideOut.
Felicitari origanizatorilor pentru efortul depus, felicitari si baietilor de la Green Sound Team pentru munca facuta. P.S.: La multi ani Fane!

FIRST DIVISION:

DWARF PLANET:

 

MOLOH:

PROOF:

AVATAR:

IMPLANT PENTRU REFUZ:

Foto: Cynyc

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Avatar, Implant Pentru Refuz, Proof

Data concert:  March 14, 2009  | 0 Comentarii  | 3608 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Bucharest Metal Nights 7

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte