concerte

Concert de lansare L.O.S.T.

Concert de lansare L.O.S.T.
TRUPE: Abigail, L.O.S.T., Spectral, Trooper

A venit timpul ca, dupa 6 ani de la infiintare, formatia L.O.S.T. sa scoata pe piata primul album, fapt anuntat inca din septembrie, odata cu lansarea EP-ului “Closure”. Asadar, ostilitatile s-au desfasurat in incinta clubului Fabrica, trupa bucuresteana avandu-i ca invitati pe Spectral, Abigail si Trooper.

Fara a intarzia prea mult, Spectral au dat startul unei seri agreabile prin cunoscutul lor death metal de maniera progresiva, in care am remarcat si cateva nuante de thrash metal, un stil poate prea greu, pe care scena romaneasca de metal il ignora cu desavarsire. Agitand cateva plete prin fata scenei, spectralii au scos la inaintare piese ca “Blind”, “Divided we Fall, “Hatred” sau “Autopsy of Hope” plus o surpriza pregatita special pentru admiratorii trupei: fostul vocal, Alex Niculae, a urcat pe scena interpretand o piesa. Spectral sunt o prezenta ce dovedeste constanta, lucru foarte important pentru o trupa formata din oameni tineri, desi activa din 2004.

Urmatorii pe scena au fost Abigail, despre care am mai vorbit si cu ocazia concertului de lansare Truda si Bucovina din noiembrie. Cu solistul Mihu un pic emotionat la inceputul recitalului, Abigail au ramas fideli atmosferei pe care o pregatesc cu ocazia fiecarui show in parte. Au cantat piese precum “Astral Sleep”, “Kogaion”, “Sonet” sau “Sweet Cruelty” in acelasi registru melancolic si interiorizat pe care il remarcasem si la concertul mentionat cateva randuri mai sus. De notat, de altfel, si curtoazia dintre trupele prezente sambata seara in Fabrica, care nu mai conteneau in multumiri si felicitari la adresa capilor de afis, lucru ce poate dovedeste, lasand la o parte jocurile de culise, ca deocamdata la noi totul merge doar pe baza de prietenie si spirit admirabil de gasca, un atu in plus pentru dezvoltarea continua a scenei autohtone.

Astfel, stafeta a fost preluata de Trooper, care au fost mai mult rock decat metal, dar tot heavy si se observa de departe ca sunt obisnuiti cu un public numeros, care sa le cunoasca piesele cap-coada, sa cante la unison cu ei, sa dea din maini, etc. Toate tentativele Coiotului de a smulge mai mult avant din partea publicului s-au soldat cu esecuri, dar pentru ca vorbim de o trupa de profesionisti, baietii s-au adaptat asa cum trebuie la situatie si au cantat piese ca “Vlad Tepes”, “Old School, Baby”, deja arhi-cunoscutele “Strigat” si “Tari ca muntii” strategic plasate la final. Si ca totusi sa arate ca sunt diferiti am avut de-a face si cu un cover Queen dupa celebra “I Want to Break Free”, Trooper sfarsindu-si recitalul in aplauzele publicului care se mai dezghetase. 

Chiar la timp pentru proaspat lansatii serii, L.O.S.T., care au prezentat publicului albumul “Remains of Pain”, material scos la 5 ani distanta de EP-ul “Last Breath”. Printre dozele spumoase de amuzament din partea solistului – chitarist BB Hanneman si a basistului – fotograf Vlad Busca, baietii au facut o trecere in revista a a noului album si poate ca nu am fost pe faza, dar nu am auzit “Closure”, in rest tot ce veti regasi pe album s-a regasit si in playlistul baietilor.
Fara sa uite de piese mai vechi precum “Clipa”, “Ziua ce vine” sau “Last Breath” plus una nelansata “Independent”, L.O.S.T. au sunat brici, totul fiind incununat de momentul cand Razvan, chitaristul de la Abigail a urcat pe scena pentru a interpreta piesa “Victims” alaturi de “vechea gasca”, momente ce au facut deliciul publicului. Dupa cateva repetitii si glume, show-ul a continuat parca mult mai sprinten ca inainte, dar este bine ca ne ramane bucuria unui album si sper ca L.O.S.T. sa nu ne mai lase in expectativa inca 6 ani asa cum BB Hanneman glumea si zicea ca o sa ne mai vedem prin “2016, cand vom lansa noul album”.
Cu alte cuvinte, public putin, dar intr-un fel mai bine asa, scutindu-ne pe cei prezenti de inghesuiala si nervi necontrolati, merchandise cu Titus din nou la datorie (mi-am achizitionat si eu “Last Breath” ca ravneam la el de ceva vreme) si o atmosfera cat se poate de placuta, au fost ingredientele eficiente pentru inca o seara de metal reusita.


Foto: Negura

Autor: Bogdan Drumea
Foto: Negura
Vezi galeriile trupelor: Abigail, L.O.S.T., Spectral, Trooper

Data concert:  December 04, 2010  | 0 Comentarii  | 3552 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert de lansare L.O.S.T.

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte