concerte

Disgorging the Balkans la Bucuresti

Disgorging the Balkans la Bucuresti
TRUPE: Disgorge (MX), Malpraxis, Natron, Sacramental Blood

Pe data de 22 mai in incinta clubului Fabrica, grinderii, deatheri, dar si alti metalisti si-au dat intalnire, nu in numar foarte mare, la o noua seara de metal extrem pusa la cale de catre Hatework si Asociatia Culturala Manifest. Invitatii speciali ai serii au fost mexicanii de la Disgorge si, pe langa ei, ne-am mai intalnit si cu Natron din Italia, Sacramental Blood din Serbia si Malpraxis din Romania.

Onorati sa deschida seara si in acelasi timp sa isi lanseze EP-ul de debut intitulat “Forensickness” (fani devotati Disgorge cu siguranta, mexicanii avand un album care se numeste “Forensick”), Malpraxis s-au descurcat excelent de la un capat la altul al recitalului. Au interpretat toate cele 4 piese ale materialului proaspat lansat: “Black Dahlia”, “Necrophagist”, “Sickness Unleashed”, “Hell’s Disciple” plus doua compozitii noi care vor fi inclus pe primul lor album asa ca m-am decis sa nu le divulg acum. Cei care au fost acolo si le-au auzit au si inteles ca suna foarte bine, cei care nu, vor avea parte de un album foarte bun si plin de surprize. Cred. Una peste alta, Malpraxis s-au descurcat foarte bine, progresele fiind vizibile de la primul lor concert sustinut in cadrul Hatework Metal Festival in care au deschis pentru Obscura si Illdisposed. Chiar spuneam in cronica dedicata acelui eveniment ca “am avut ocazia sa asist la o singura piesa, dar indeajuns cat sa constat influentele vaste de la Suffocation pana la Disgorge. Un brutal death metal fara compromisuri, iar Malpraxis par sa promita ca pot fi un nume important pe scena romaneasca de muzica brutala.” Acum ma bucur pentru valabilitatea comparatiei mele si in primul rand ma bucur  pentru clujeni deoarece au avut ocazia sa deschida pentru o formatie care i-a influentat masiv.

Trecem la Sacramental Blood, care s-au aflat pentru a treia oara in tara noastra, dupa aproape doi ani. In 2007 au concertat in Brasov alaturi de Ura de dupa Usa, Dakona si Mada Faca, iar in vara lui 2009 au mai concertat in deschiderea trupelor FleshGod Apocalypse si God Dethroned, eveniment petrecut tot in Fabrica. Evolutia lor a fost spectaculoasa: multe schimbari de componenta, o formula de 4 cu un alt solist si includerea in setlist a unui cover dupa Kreator: “Storming with Menace” cantat foarte bine, in vana thrasheristica. Unii prieteni imi spuneau ca suna mai “old school” ca acum 2 ani. Tind sa ii contrazic. Directia adoptata acum este intr-adevar mult mai raw, chiar mai apropiat de stilistica brutal death metalului. Unii au salutat aceasta schimbare, insa eu ma asteptam la altceva, la death metal batranesc cantat asa cum trebuie.

Nu a fost sa fie si trec la Natron trupa cu o activitate indelungata: formati in 1992 si cu 5 albume la activ, ultimul “Rot Among Us” fiind lansat in 2009 in cadrul labelului Metal Age. Un death metal tehnic, cu accent mai mult pe agresivitate decat pe partea tehnica, niste showmeni veritabili, lucru resimtit si de putinul public din Fabrica, ce a apreciat implicarea italienilor in spectacol. O trupa care merita cercetata mai ales pentru activitatea discografica sustinuta, desi fara mari ecouri asupra sub-genului prestart. Implicarea in show dublata si de o experienta de aproape 20 de ani pe scena fac din Natron un nume interesant si ofertant atunci cand vine vorba de concerte.

Sa tot fi trecut 20 de minute pana la recitalul Disgorge, insa publicul a ramas in acelasi numar, nerabdatorii ocupandu-si cate un loc in fata si pregatindu-se pentru headbanging si moshpit. Lucruri care s-au si intamplat dupa ce mexicanii de la Disgorge au urcat pe scena si au dat drumul unei lecti de brutalitate sud-americana. Publicul a reactionat imediat, brusc reactivat de growlul vocalului Gerardo. “XVIII Years Immersed in Blood” acesta este momentan motto-ul formatiei, principiu pe care se pare ca acestia il respecta cu sfintenie mai ales la partea cu “In Blood”. Brutal death metal cu accese, excese, accente, tresariri, salturi in/de grindcore am avut din partea celor 3 Disgorgeizati, un show complet, fanii chiar daca putini, fideli, zgmotosi, dornici de moshpit si multumiti de ceea ce au primit. Recitalul a durat aproximativ 45 de minute asta incluzand si un bis alcatuit dintr-o singura piesa. Fara prea multe vorbe, doar cateva “C’mooooooooooonnnnnn Buchareeeeeeeessssssstttttttt” sau de vreo 3-4 ori ni s-a tot repetat ca “We are Disgorge from Mexico!” si mai multa muzica brutala, sangeroasa, violenta si toate epitetele competente pentru a caracteriza acest gen.

Urmeaza Misery Index asa ca take it easy and stay brutal!
Autor: Bogdan Drumea
Vezi galeriile trupelor: Sacramental Blood,

Data concert:  May 22, 2011  | 0 Comentarii  | 3488 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Disgorging the Balkans la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte