concerte

Master: mai bine mai tirziu decit niciodata

Master: mai bine mai tirziu decit niciodata
TRUPE: Inactive Messiah, Master, MG42, Necrovile, Taine

Programul nebun impus de Live Metal m-a facut sa nu pot prinde toate trupele care s-au perindat pe acolo, si la fel s-a intamplat in cazul concertului de marti. Program nebun nu in sensul de irational, cat de foarte solicitant, cu evenimente cel putin de doua ori pe saptamana. Una peste alta, asa e bine, pentru ca trebuie sa ne invatam si noi cu 2-3 meciuri pe saptamana, cum se face in campionatele de rock din alte tari.
Insa la meciul de marti am prins doar ceva din prelungiri, dupa care penalty-urile. Adica, mai concret, Inactive Messiah si Master. Scuze Necrovile, MG42 si Taine (din nou, fara fotografii la Taine, ce eroare), dar programul oamenilor muncii se mai intinde si pana la 9 seara. Oricum, se pare ca a fost mai multa lume plecata cu treaba, eu am numarat cam vreo 70 de oameni prezenti in club.

 

Vreo 70 de oameni prezenti in club

 

 

Inactive Messiah


La Inactive Messiah m-au impresionat vreo 2-3 piese. Reinventatii din Womb Of Maggots au sunat cam aglomerat (bun epitet, 13, multzam!) si pe alocuri au cam masacrat niste melodii, cum ar fi preluarea dupa Rotting Christ, fratii lor greci intru suferinta. Repet, ultimele 2-3 cantece din recital au fost ok; totusi, la ei sunetul a lasat mult de dorit.
Pe scurt, abia astept sa recenzez ultimul Inactive Messiah, sa pot compara ce se aude in concert cu ce e in studio. Cred ca baietii pot mult mai mult, dar poate n-au avut dispozitia sau conditiile.

 

 

 

Master

 

 

Paul "Saruman" Speckmann

 

Si, dupa 20 de minute de pauza, a inceput Master. Paul Speckmann e evident un tip cu umor – sau care macar se straduieste sa faca umor. Primele lui vorbe pe scena au fost „Check, check, check one-two, Czech Republic” – un joc e cuvinte fonetic apt sa starneasca rasete prin sala. Ce e de admirat la Paul si se vede (aude!) din prima e timbrul lui foarte grav si impresionant. Dupa care urmeaza barba lui de Saruman si ticul verbal „fk” la 2-3 cuvinte.

 

 

Master

 

Cei 70

 

 
Master nu s-au complicat in galanterii – Paul a facut imediat prezentarile „I forgot the intro... We’ll do the intro in another country... We don’t need the fin’ intro!” Si asa au inceput americano-cehii, cu o melodie de pe ultimul album – Slaves To Society (numele albumului, atentie!). Ce sa zic, la inceput a fost un exces de bas cam peste tot, dupa care in fata scenei a inceput sa se auda bine.  Si ce bine ca mi-am recapatat auzul la al 3-lea cantec – fix piesa de titlu de la Slaves To Society, care imi place foarte mult.

 

 

 

Mosh pit

 


Din nefericire, m-am dat cam prea aproape de un mosh-pit de pe la mijlocul salii, unde a fost o imbranceala calificata. Iar unul dintre activistii mosh-ului a avut inspiratia sa sparga o sticla de bere fix in dreptul mau. Nu spun ca suntem la teatru, d-aia nici nu ma plang – oricine poate sa arunce in noi cu ce vrea. E doar un pic dezamagitor sa-ti murdareasca cineva obiectivul camerei, fara fundament. Dar, cum ziceam, n-am venit la teatru...

 

 

 

Master

 


Am trecut repede peste micro-incident ) si am ramas la Judgement Of Will, o piesa de pe un album mai vechi – On The Seventh Day God Created... Master. Lucrurile pareau sa mearga perfect, insa Master Speck ne-a dat o lovitura in moalele capului cu anuntul „I’ve just been informed... The police said we could play five more songs...”, enunt urmat de o serie de propozitii centrate in jurul termenului „fk”.  Am crezut ca e o gluma, dar cum Paul a continuat numaratoarea inversa – „only four songs left” – ne-am prins ca s-ar putea sa fie ceva serios.

 

 

Master

 

Am profitat din plin de You’re A Bitch, care a declansat o alta moshareala serioasa, de au trebuit sa intervina bodyguarzii. Frumos cantec, mai ales cand ai si explicatia – „This is dedicated to my step-mother!”. Dupa cateva ragaituri profunde repetate, Speck a prezentat urmatoarea melodie – Mangled Dehumanization, chiar de pe albumul de debut din 1990. Iarasi un mare mosh soldat cu cioburi, iarasi bodyguarzii – destul de politicosi si cu bun simt (apreciem). A urmat The Final Skull, de pe ultimul album (are si cronica, daca mai aveti nervi sa-l cititi pe subsemnatul) si apoi un bis pe care, cu toata onestitatea, nu l-am recunoscut exact. Dupa care Master s-au retras in uralele... aaa.... nu.... in urletele celor cateva zeci de spectatori.

Concluzii Atmosfera foarte buna, distractie pe cinste (mai ales pentru cei din mosh pit), insa tot evenimentul a fost marcat de treaba cu politia – mare pacat. Daca voi prinde pestisorul de aur, am deja doua din cele trei dorinte disponibile 1) Sa surzeasca brusc toate babele din blocurile vecine cu Live Metal Club si 2) Sa izoleze fonic locatia baietii de la Live Metal Club. Pana cand astea s-or implini, va revedeti cu John Black sambata la Lord Belial. Spor!

Autor: Tzugu
Vezi galeriile trupelor: Inactive Messiah, Master, MG42, Necrovile, Taine

Data concert:  May 15, 2007  | 3 Comentarii  | 13139 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Master: mai bine mai tirziu decit niciodata

  • asa esti tu twisting the knife cu ultima fraza :(
    misto cronica, intr-adevar o luasera razna mosherii la un moment dat. era sa iasa cu ciomageala as far as i remember.

    1. Posted by Slimey | 17 Mai 2007 16:10
  • Niste filmari de la concert?sper sa puneti ceva sa vad ce am pierdut

    2. Posted by Possessed | 18 Mai 2007 13:15
  • Excelent concertul (ma refer strict la Master) si foarte haioasa cronica :)
    Si multumesc pt poze, m-am regasit si eu pe acolo. Sper ca n-am fost eu ala care a spart sticla de bere...

    3. Posted by HellAwaits | 19 Iunie 2007 11:21
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte