concerte

METROCK: power metal come-back

METROCK: power metal come-back
TRUPE: Legacy, Metrock

Dupa o lunga perioada de absenta, Metrock revine in atentia ascultatorilor de metal. Pe 30 septembrie, in clubul Mojo, Cristi “Zapada” Ionita, George Patranoiu, Adrian Bortun si cel mai tanar membru al trupei, Alexandru Petcu, i-au impresionat pe cei prezenti prin exactitatea si forta power-metalului propus.

Inainte de Metrock, cei care au dat startul petrecerii au fost heavy-metalistii de la Legacy, trupa ce a lansat in cursul acestui an primul album, numit Across the Times, produs ce a putut fi cumparat la fata locului. Legacy au ramas fideli stilului heavy-metal si au adus energia cu care ne-au obisnuit de ceva vreme incoace. Dupa piesele Anarchy, Across the Times si Metal, ce se regasesc pe primul lor disc, pe scena a urcat si un invitat surpriza al lui Ovidiu Turcu. Pe acordurile piesei Thunderstruck, Costica Sandu de la Act si-a facut aparitia si a cantat impreuna cu Legacy cunoscuta melodie a celor de la AC/DC, ridicand publicul in picioare. Au urmat alte doua cover-uri, Hail & Kill (Manowar) si Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden), melodii ce au mentinut entuziasmul celor prezenti. Legacy au incheiat concertul in forta cu alte doua compozitii proprii, The Revenge of Pallas si The Race of Time, intre care am putut asculta si un solo de bass al lui Sabin Turcu.

Dupa o scurta pauza, in jurul orei 21:30, Metrock si-a facut aparitia si a inceput showul luand prin surprindere audienta cu o piesa veche, Zori de lumina. O trecere interesanta, nu neaparat inspirata, de la anii 80 la sonoritatile power pe care trupa le-a propus in prima parte a anilor 90. Dupa acest remember, Zapada si compania au trecut la piesele compuse dupa Revolutie si care nu au mai aparut pe niciun album. Mother, melodie intens promovata in ultima vreme, Stranger si No Reason, au incins atmosfera si i-au facut pe cei prezenti sa nu regrete ca au ales acest concert in dauna meciului Steaua - Napoli. Aceste melodii, reorchestrate foarte bine, alaturi de noile compozitii Abdul si In the Morning au aratat ca Metrock se anunta o prezenta serioasa dar si surprinzatoare in aria metal romaneasca. Am mai remarcat in afara de bucata instrumentala in timpul careia George Patranoiu si Adrian Bortun si-au aratat maiestria, coverul Rock n’ Roll Damnation si o piesa in stilul AC/DC, Street Fighter.
Pentru cei mai vechi in ale rockului Kill These Hookers sau Untermeschen au trezit amintiri placute de pe vremea cand Metrock canta in deschiderea unor trupe ca Ian Gillan Band, Jethro Tull, Uriah Heep, Saxon, Paradise Lost. Ca incheiere se potrivea un cover si acesta a fost Enter Sandman ,ultima piesa a serii - evident pe placul tuturor.

Chiar daca Metrock nu a mai fost prezenta in actualitatea rock romaneasca, probabil de pe vremea emisiunii Intalnirea de la miezul noptii, trupa isi are totusi locul in istroia rockului romanesc prin doua albume: Castelul de Nisip si A Kind of Hell. Din acest motiv, un concert Metrock merita vazut mai ales ca sunt intr-o formula cu instrumentisti foarte buni, apropiata de cea de la inceputul anilor 90 cand cel de-al doilea album isi facea apartia pe piata. Singura noutate o reprezinta tanarul lor tobosar, Alexandru Petcu care este de viitor si a aratat ca merita sa cante alaturi de oameni ca George Patranoiu, Adrian Bortun si Cristi Ionita.
Autor: Ruxia Sandru
Vezi galeriile trupelor: Legacy, Metrock

Data concert:  September 30, 2010  | 0 Comentarii  | 4459 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: METROCK: power metal come-back

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte