concerte

Morbid Carnage si Decease la Bucuresti

Morbid Carnage si Decease la Bucuresti
TRUPE: Decease, Mörbid Carnage

Trecerea de la iarna la primavara se face, in 2013, cu o serie de concerte organizate sub egida Romanian Thrash Metal Club. Pentru iubitorii de metal extrem din tara noastra, aceste concerte au venit ca un bulgare de zapada care, pe masura ce se rostogoleste, devine din ce in ce mai urias. Ostilitatile au inceput ca o intalnire exotica cu doua trupe braziliene: Sodomizer si Hellkommander. Din ce am inteles de la organizatori si alti varii invitati, show-ul a fost rupere! Lucru bun deoarece asteptarile (cel putin din partea mea) in ceea ce privea concertul maghiarilor de la Morbid Carnage au fost mari.

Dar o sa incepem cu Decease, o trupa clujeana ce se ocupa cu thrash metal-ul. Da, ati citit bine. Ati citit bine, thrash metal. O colectie de influente americane, braziliene si germane de la riffuri, ritmuri si voce, sustinut de un trio cu antecedente metalice cunoscute printre metalistii pasionati. Amintesc aici de Necrovile si ma opresc.
O seara speciala pentru Decease, care au lansat la Bucuresti albumul de debut intitulat “Exhort to Obliterate”, un material imbibat de thrash metal si la care sper sa va arat cat mai curand o cronica pozitiva. Nu ne oprim aici si in scurt timp va promit si un interviu cu Radu Vulpe, chitarist si vocal in formatia clujeana. Revenim la recital, un tur de forta ce a insemnat parcurgerea intregului disc, plus doua piese noi, dintre care ultima “Human Scum” mi-a atras atentia prin ritmul galopant ce a reusit sa smulga cativa rockeri entuziasti la mosh pit. Captand publicul destul de restrans din Private Hell, Decease au fost la inaltime pentru primul lor show din Bucuresti (sper sa nu gresesc aici, iar daca da, va rog trageti-ma de urechi printr-un comentariu), au incins cum nu se poate mai bine atmosfera pentru masinaria Morbid Carnage.
O seara intre prieteni, deoarece pregatirile au durat foarte putin, totul a curs limpede, lamurit, fara stres. Morbid Carnage au invadat mica scena din Private Hell (aveam impresia la un moment dat ca baietii efectiv nu incapeau pe scena, dar nu e ca si cand nu ar fi obisnuiti) si au dat drumul unui asalt thrash metal ca la carte. Riff-uri, viteza, atitudine, muzica! Cuvinte pe care le-am repetat de atatea ori in micile mele recenzii, dar pe care am de gand sa le repet din nou in cazul in care imi va mai fi dat sa intalnesc pe viitor o trupa ca Morbid Carnage. Ceea ce am apreciat foarte mult a fost lipsa de inhibitii, o totala dedicare pentru thrash-ul pe care il iubim atat de mult si de care ne e dor mereu. Nu ma dau in vant dupa versuri si mesaje anti-religie, anti-politica, anti-tot felul de lucruri si am observat in ultimii ani o tendinta tot mai acuta de transformare a versurilor in adevarate proteste. Cred ca thrash metal inseamna muzica, zgomot, trupuri zdrobite sub greutatea violenta a moshpit-ului, o atitudine necrutatoare, dar totul indreptat spre public. Cateva dintre aceste lucruri le-am observat si la Morbid Carnage, iar recitalul lor a fugit mult prea repede. Dar speram sa ii revedem cat mai curand si ceva imi spune ca cei de la RTMC nu vor lasa lucrurile asa.
A fost pentru prima oara cand am pasit in Private Hell, o locatie mica, dar primitoare, excluzand excesul de zel al unor oameni din spatele barului completat si de o atitudine aroganta in ceea ce priveste cererea buletinelor in cazul persoanelor banuite ca nu ar detine varsta legala pentru consumul de alcool. Dar sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa speram ca totul a facut parte din euforia serii. Un stand de merchandise cu tricouri si muzica in diverse formate: caseta, CD-uri si vinil ii astepta pe colectionari cu produse metalice extreme, dar si mai cunoscute la preturi accesibile pentru toate buzunarele.
O seara reusita cu un deznodamant excesiv bahic pentru mine si stiu ca si pentru altii, dar uneori o curatare se impune atat la nivel psihic, cat si fizic. Keep thrashin’ your zone! Ne vedem la Absu!
Autor: Bogdan Drumea
Vezi galeriile trupelor: Decease, Mörbid Carnage

Data concert:  February 16, 2013  | 0 Comentarii  | 4400 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Morbid Carnage si Decease la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte